چرا ترامپ از رهبر کره شمالی همانند عربها باج خواهی نمی کند؟

تحلیلگر برجسته عرب می گوید: در حالی که عربستان به گروکشی ترامپ تن داده و قراردادهای سنگین نظامی با او امضا می کند،کره شمالی چالش با آمریکا را ادامه داده و به تازگی دو آزمایشی موشکی را با موفقیت انجام داده است.
کد خبر: ۱۰۳۳۶۳۱
چرا ترامپ از رهبر کره شمالی همانند عربها باج خواهی نمی کند؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، عبدالباری عطوان نویسنده و سردبیر روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم در سرمقاله امروز (دوشنبه) این روزنامه نوشت: یک مسئول نظامی کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کرد که موشک بالستیکی که کره شمالی شلیک کرد به ارتفاع 560 کلیومتر و برد آن نیز به 700 کیلومتر رسید. این موشک یک هفته پس از شلیک یک موشک میان برد دیگر شلیک شد و کارشناسان اعلام کردند که این آزمایش ها پیشرفت برنامه موشکی پیونگ یانگ را نشان می دهد.

ترامپ که یک ماه پیش ناو هواپیمابر «کارل ونسنت» را به سمت آب های کره و در چارچوب تهدید به حمله به کره شمالی در صورت انجام هر گونه آزمایش موشکی جدید، به حرکت درآورد، این تهدیدها را بلعید و فقط به فرستادن سامانه موشکی «تاد» به کره جنوبی بسنده کرد و پس از آن که کره جنوبی از پرداخت هزینه این سامانه خودداری کرد، واشنگتن تعهد کرد که همه هزینه های آن که نزدیک به یک میلیارد دلار است را پرداخت می کند.

وی افزود: «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی روی خطی سیر می کند که «فیدل کاسترو» روی آن حرکت کرد و در این مسیر آمریکا را به چالش کشاند و با کرامت با محاصره آمریکا علیه این کشور به مدت پنجاه سال کنار آمد و حاضر نشد به شروط آمریکا تن دهد، زیرا بر این باور بود که این کشور امپراتوری شرور در جهان است.

عطوان نوشت: در این بحثی نیست که ایالات متحده آمریکا کشور بزرگی است که زرادخانه هسته ای در اختیار دارد که نزدیک به هفت هزار کلاهک هسته ای و موشک های بالستیک قاره پیما در آن وجود دارد، اما هنوز در جهان رهبرانی وجود دارند که این زرادخانه آنها را نمی ترساند و قدرت و شجاعت برای دفاع از خود و جنگ تا پای مرگ دارند.

وی افزود: رهبر کره شمالی که کشورش نه نفت دارد و نه گاز و با محاصره اقتصادی خفقان کننده ای رو به روست به خوبی می داند که تامین امنیت کشورش در مقابله با تکبر و سلطه آمریکایی محقق نمی شود مگر از طریق دستیابی به سلاح هسته ای و موشک های بالستیکی که قادر به حمل کلاهک های هسته ای هستند به همین دلیل نمی خواهد تجربه رهبران عرب در تحویل این سلاح ها یا نابودی آنها در مقابل وعده های دروغین و گمراه کننده مدعی صلح را تکرار کند.

با توجه به همین موضوع ترامپ عقب نشینی کرد تا آنجا که گفت دیدار با رهبر کره شمالی یا گفت وگو با وی افتخارآمیز است، لیکن این پیشنهاد آمریکا برای گفت و گو گوش شنوایی در پایتخت کره شمالی پیدا نکرد، زیرا کره شمالی هرگز به سران آمریکای اعتماد ندارد و از تجربه های عراق و لیبی درس گرفته است.

عطوان می نویسد، کره شمالی به خوبی می داند که بازدارندگی هسته ای بهترین راه برای تامین امنیت خودش و حمایت ملت اش در برابر هر گونه تجاوز آمریکایی در آینده است به همین دلیل در این راه قدم بر می دارد و درس خوبی به آمریکایی ها و عرب ها با هم داده است.

تحلیلگر برجسته عرب ادامه داد که چه بسا سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا به حیله های کثیف که در آنها مهارت دارد، روی بیاورد و اقدام به ترور رهبر کره شمالی کند همانطور که شماری از رهبران جهان سوم را ترور کرد و این امری است که بعید نیست لیکن بیش از 26 بار تلاش کرد که فیدل کاسترو را ترور کند، اما شکست خورد؛ به نظر می رسد که عمر کیم جونگ به مانند «کیم سونگ»، پدرش، که از چند اقدام ترور توسط آمریکایی ها نجات پیدا کرد، طولانی باشد و این دیگر از شانس بد دولت های آمریکایی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها