به گزارش جام جم آنلاین از فارس، محققان دانشگاه ییل و موزه سلطنتی هنر و تاریخ انگلیس در مصر در حالیکه برای کشف هر چه بیشتر مصر باستان تلاش میکردند، به چند سنگنوشته که حروف تصویری بزرگ در آن حکاکی شده بود و قدمت آن به حداقل 5 هزار و 200 سال قبل بازمیگردد، برخوردند.
بر اساس گفتههای یونگ کولمن دارنل، نویسنده مصرشناس و جان کولمن دارلل، استاد ییل و کسیکه رهبری این تجسس را بر عهده دارد، «سنگنوشتههای تازه کشف شده حاوی برخی از قدیمیترین و بزرگترین نشانهها از مراحل تشکیل نوشتههای هیروگلیف مصر است و شواهدی مبنی بر چگونگی اختراع نظام نوشتاری منحصر به فرد مصریان باستان را در اختیار باستانشناسان میگذارد؛ در واقع این سیستم نوشتن منحصربفرد مصریان است».
یونگ کولمن دارنل ادعا میکند، این سنگنوشتههای جدید، قبلا توسط اعضای هیچ گروهی کشف و ثبت نشده است و این یافتههای جدید اهمیت زیادی برای بررسی در تاریخ سیستم نوشتاری مصر برای محققان دارد.
پژوهشگران همچنین یک اثر هنری باستانی که در آن گروهی از فیلها به نمایش درآمدهاند را در این حفاری کشف کردهاند؛ یکی از فیلها دارای یک فیل کوچک در درون خود است که به گفته دارنل، این یک روش فوق العاده نادر از نمایندگی حیوان ماده باردار است؛ گفته میشود این تصاویر در 3500 تا 4000 سال پیش از میلاد بر روی این سنگ حک شده است.
دارنل همچنین میگوید: «این نخستین باری نیست که هیروگلیف کشف میشود اما این نخستین باری است که ما این نشانهها را در چنین مقیاس عظیمی مشاهده کردهایم».
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد