نورالدین عافی جانباز است و سالهاست در تبریز زندگی میکند، صداقت مهمترین و تاثیرگذارترین خصلت اوست.
مردی که سالها خالصانه برای دفاع از دین و کشور خود جنگیده است. با او همصحبت شدیم تا بار دیگر اندیشهها و بخشی از خاطرات او را بازخوانی کنیم.
این روزها چه میکنید آقای عافی از کتاب جدید چه خبر؟
روز سهشنبه تهران بودم به مناسبت هفته دفاع مقدس در چند برنامه شرکت کردم. جلد کتاب نورالدین پسر ایران هم در دست نگارش و جمعآوری اطلاعات است اما زمان میبرد تا برای چاپ آماده شود.
در این کتاب به کدام بخش از خاطرات خود میپردازید؟
بیشتر به اتفاقات بعد از جنگ میپردازم در این کتاب. به مسائل اجتماعی و تا حدودی به کمکاریهایی که اگر انجام میشد اتفاقات بهتری در جامعه ما رخ میداد.
کمی برایمان از خانوادهتان میگویید، چند فرزند دارید؟
سه دختر دارم که ازدواج کردهاند و سه تا نوهام دارم که بسیار دوستشان دارم. پیر شدهام دیگر و دلخوشیام همین بچهها و نوهها هستند.
پیر که نشدهاید! متولد 1343 هستید، 53 ساله و پر از انرژی و مشغول نگارش جلد دوم کتابی که مخاطبان زیادی دارد و بسیاری از مردم آن را خواندهاند. چگونه روحیه و انرژی خود را بالا نگه میدارید؟
وقتی مردم را میبینم که با رضایت و خوشحالی زندگی میکنند، شاد میشوم. وقتی زن و مردی را میبینم که دست فرزند خود را گرفته و در خیابان راه میروند احساس رضایت میکنم. رزمندهها در سالهای دفاعمقدس زحمت کشیدند از جان خود گذشتند تا مردم امروز در امنیت و سلامت زندگی کنند. از این که زحمتهای رزمندگان نتیجه داده و مردم در امنیت زندگی میکنند، خدا را شکر میکنم. چند سال قبل و زمانی که منطقه به این میزان شلوغ و درگیر جنگ نشده بود، کمتر زحمت رزمندگان دوران دفاع مقدس دیده و حس میشد، اما الان مردم متوجه شدهاند رشادتهای دوران دفاع مقدس بود که امنیت در کشور ما پایدار ماند. بیشتر کشورهای دنیا درگیر جنگ و حملات تروریستی داعش هستند، ولی ما در امنیت و ثبات در کشورمان زندگی میکنیم
بخشی از امنیت امروزی را باید مدیون مدافعان حرم و سربازانی که در سوریه و عراق مقابل داعش ایستادگی میکنند، بدانیم.
دقیقا همینطور است. اگر مدافعان حرم نبودند مسلما جنگ و ناامنی به کشور ما هم میرسید. آمریکاییها به منطقه و به کشورهای همسایه آمدهاند با این شعار که میخواهیم امنیت این کشورها را حفظ کنیم. آنها نمیدانند که هر کشوری خودش مسئول حفظ امنیت مرزهایش است و این نکتهای است که ایرانیها سالها قبل متوجه شدند. ایران آنقدر قدرتمند شده که به کشورهای دیگر هم نیرو میفرستد تا امنیت داخلی خود را حفظ کند.
به نظرتان فرهنگ دفاع مقدس که از ابتدای حمله صدام به ایران آغاز شد، چگونه نسل به نسل آمد تا به امروز و جوانان امروزی رسید؟
آنچه امروز به عنوان فرهنگ دفاع مقدس در جامعه میبینیم، بخشی از اتفاقی بزرگ است.معتقدم اگر درست کار میکردیم، بازتاب و عمق آن خیلی بیشتر میشد. رسانههای امروزی نقش زیادی در ترویج فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت دارند.این فرهنگسازی را دیروز در تشییع پیکر شهید حججی دیدیم. در زمان دفاع مقدس، رزمندگان زیادی شهید شدند که هنوز هم گمنام هستند و درباره آنها اثر نمایشی یا کتابی نوشته نشده است. چند روز قبل در جمع دانشآموزان سخنرانی میکردم و گفتم در زمان جنگ نوجوانان هم برای دفاع به جبهه میرفتند، برادر خودم 13 ساله بود که به جبهه رفت و در 14سالگی شهید شد. خیلی از همان بچههای 14، 15 ساله فرمانده گردان شدند، چون توانایی و شجاعت خود را نشان میدادند. این اتفاقات باید بازتاب داده شود تا مردم و جوانان امروزی نسبت به آنها شناخت پیدا کنند. جوانان ایرانی که امروز در سوریه و عراق مبارزه میکنند همان جوانانی هستند که نسبت به دوران دفاع مقدس و چگونگی مبارزه با دشمن شناخت پیدا کردند.
یعنی معتقدید درباره معرفی شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس کمکاری شده و به اندازه کفایت درباره آنها فیلم و سریال ساخته نشده یا کتاب نوشته نشده که آنها به مردم معرفی شوند؟
بله! از طرفی در فیلم و سریالهایی هم که تولید شده دشمن ضعیف نشان داده شده در حالیکه دشمن ما خیلی قوی بود، بیشتر از ایران نیرو و تسلیحات نظامی داشت و همه دنیا از او حمایت میکردند؛ اما نیروهای ما بسیجیهایی بودند که با اعتقاد راسخ به جبهه میآمدند و آنقدر خوب آموزش میدیدند که قادر بودند مقابل آن ارتش قوی مقاومت کنند و او را شکست بدهند. به نظرم ما در زمینه معرفی مدیریت جنگ در دوران دفاع مقدس کمکاری کردهایم و واقعیت را به مردم نشان ندادهایم. اخلاص، ایثار و رشادتهای رزمندگان ما بینظیر بود باید اینها را برای مردم بازگو کنیم. اگر دوران دفاع مقدس بدرستی تبیین میشد جلوی برخی از فسادهای مالی که در کشور رخ داد، گرفته میشد.
دیروز پیکر شهید حججی در میان استقبال میلیونی مردم تشییع شد و بازتاب آن را در رسانههای سراسر دنیا دیدیم. به نظرتان دلیل این استقبال باشکوه از پیکر این شهید چه بود؟
اخلاص و ایمان شهید حججی بود که مردم را جذب کرد. خداوند خودش وعده داده اگر در راه من حرکت کنید و شهید شوید من نیز شما را پرآوازه و نامتان را سربلند و معروف میکنم. وعده خدا تخلف ندارد و این اتفاق برای شهید حججی رخ داد. این اخلاص در دوران دفاع مقدس و میان رزمندگان هم بشدت دیده میشد اما آن زمان رسانهها به اندازه امروز گسترده نبودند که رشادتهای آنها را به جهان مخابره کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد