به گزارش جام جم آنلاین ،احمد نجیبی، مدیر پایگاه میراث فرهنگی روستای تاریخی ابیانه به ایسنا گفت: بر اساس تصویب مصوبه شورای تامین شهرستان نطنز، از گردشگرانی که رزرواسیون اقامت در روستای تاریخی ابیانه را ندارند، درخواست میکنیم زمان دیگری را برای دیدن ابیانه انتخاب کنند.
او با اشاره به حضور بومیهای ابیانه در این چند روز تعطیلی و تکمیل شدن ظرفیت این روستای تاریخی کوچک، افزود: در این شرایط روستا آمادگی سرویس دادن مناسب به گردشگرانِ دیگر را ندارد، بنابراین از گردشگران داخلی خواهش میکنیم در ایام دیگری به ابیانه بیایند تا بتوانیم به خوبی پذیرایی کنیم.
وی درباره حضور گردشگران خارجی که بعضا برای دیدن مراسم عاشورا و تاسوعا به ایران و روستای ابیانه میآیند نیز گفت: معمولا تعداد گردشگران خارجی کمتر است و همه آنها پیش از آمدن به ابیانه هتل یا مکانی اقامتی را رزرو کردهاند و مقدمات پذیرایی از آنها فراهم شده است، حتی گردشگران داخلی که به همین ترتیب از قبل محل اقامتی رزرو کرده باشند و رزرواسیون داشته باشند، میتوانند به ابیانه بیایند.
نجیبی تاکید کرد: دغدغه ما این است که با توجه به این تعداد زیاد، نتوانیم از گردشگرانی که بدون برنامهریزی به ابیانه میآیند، پذیرایی کنیم.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی ابیانه، با اشاره به حضور بومیهای ابیانه در روستا از چهارشنبه شب (5 مهر) و افزایش این تعداد به مرور تا روز عاشورا، افزود: آئینهای عزاداری مردم روستا نیز از روز اول محرم آغاز شده و تا روز عاشورا ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این که آئین «ذاکریخوانی» در محله «یسمون» به عنوان نخستین طلیعه برنامههای عزاداری در ابیانه از شب اول محرم آغاز شده و تا شب عاشورا ادامه خواهد داشت، افزود: مراسمهای اصلی نیز طبق روال هر سال جریان دارد.
نجیبی همچنین به انجام مستندنگاری کامل آئینهای عاشورا و تاسوعا در ابیانه از سوی پایگاه میراث فرهنگی ابیانه خبر داد و افزود: امسال این مستندنگاری دقیق انجام میشود.
وی با اشاره به تهیه پرونده ثبتی سه آئین «شدهخوانی»، «ذاکریخوانی» و «طلوعخوانی» توسط این پایگاه، اظهار کرد: با استفاده از مستندنگاری که امسال از این آئینها انجام میشود، امسال آنها را در فهرست میراث ملی ناملموس به ثبت میرسانیم.
به گفته وی، «ذاکری خوانی» از اول محرم تا شب عاشورا برگزار میشود، آئین «طلوعخوانی» در صبح عاشورا و ائین «شدهبرداری» نیز در روز عاشورا در روستای تاریخی ابیانه برگزار میشود.
او تاکید کرد: سالهای گذشته دو آئین «نخل گردانی» و «جق جقه زنی» از آئینهایی محرم در ابیانه نیز در فهرست میراث ملی ناملموس به ثبت رسیده و لوح ثبتی آنها رونمائی شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد