
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور شناسایی و بهکارگیری این افراد اقداماتی دارد که البته هموزن نیازها و ضرورتهای کشور در این زمینه نیست چرا که بسیاری از کشورهای دنیا از فضای مجازی، ثروت تولید میکنند و کشور ما به این ثروت نیاز دارد. خوشبختانه هم زمینه فعالیت در کشور ما فراهم است و هم مقدورات و امکاناتمان به قدر کفایت است و فقط باید از پتانسیل نیروی انسانی در این زمینه بهره بگیریم.
کارآفرینی و تولید ثروت در فضای مجازی میتواند درآمد سرانه ملی یا GDP را افزایش دهد. در برخی کشورها مانند فنلاند، فروش یک بازی رایانهای مشهور، درآمد سرانه ملی را تا 2/1 (یک و دو دهم) افزایش داده است.
با در نظر گرفتن پیشبینی برنامه ششم از افزایش حجم محتوای موجود در فضای مجازی، شناسایی و به کارگیری فعالان این حوزه ضرورت بیشتر پیدا میکند، چرا که بر اساس این پیشبینی، حجم محتوای موجود در فضای مجازی باید به 10 برابر برسد که در صورت تحقق آن، حدود 1400 شغل ایجاد خواهد شد. البته درآمد سرانه کشور نیز رشد خواهد کرد و ارتقای وضع اقتصادی مردم را در پی خواهد داشت.
در شرایط کنونی، بسیاری از نهادها و سازمانها قصد فعالیت در فضای مجازی را دارند؛ دولت در بخش دولت الکترونیک، سازمان صدا و سیما در بخشهای مختلف از جمله در اپراتورهای آیپیتیوی و بسیاری نهادها و سازمانهای دیگر، نیازمند نیروهای خلاق در زمینههایی چون ایجاد زیرساختها، تولید محتوا، ارائه سرویس و خدمات، بازاریابی و... هستند و مهمترین دغدغه آنها شناسایی و به کارگیری نیروی انسانی خلاق، کارآمد و اثربخش در این زمینه است، چرا که این افراد شناسایی نشدهاند و بسیاری از آنها در حال مهاجرت هستند.
شاید امروز متخصصانی را داشته باشیم که مثلا در استارتاپها، شرکتهای شتابدهنده، معاونت ریاست جمهوری، شرکتهای دانشبنیان و امثال آن مشغول کار باشند، اما این بسیار محدودتر از نیاز اصلی جامعه است و بسیاری از فارغالتحصیلان رشتههای مرتبط نمیتوانند در دایره شناسایی، مهارتآموزی و حمایت قرار بگیرند و در فضای مجازی فعال بشوند، ضمن این که مهندسان سختافزار و نرمافزار تنها متخصصان فضای مجازی نیستند؛ حتی یک فرد دانشآموخته در رشته ادبیات که در زمینه تولید محتوا برای فضای مجازی خلاق و مستعد است، در دایره فعالان فضای مجازی میگنجد و باید از او در این زمینه استفاده کرد.
شناسایی و معرفی افراد توانمند در حوزه فضای مجازی باید ایجاد یک بانک اطلاعاتی را در پی داشته باشد و برای حمایت، آموزش و ارتقای مهارت این افراد در فضای مجازی برنامهریزی شود تا نهضت تولید محتوا و تولید سرویس و خدمات در فضای مجازی، محقق شود چرا که یکی از مهمترین مشکلات بسیاری از سازمانها برای کمک به ایجاد چنین نهضتی، این است که یا نیروهایشان بهرهوری لازم را ندارند یا تعدادشان به قدری نیست که بتوانند کارهای بزرگ بکنند. نباید اجازه بدهیم نیروهای خلاق و متخصص که سرمایههای کشور هستند، دچار سرخوردگی شوند و تغییر مسیر بدهند.
دکتر حسن نجفیسولاری
استاد ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد