به گزارش جام جم آنلاین از مهر، بهرام قاسمی پیرامون تحریمهای جدید آمریکا معروف به «کاتسا» و راهبرد ایران در تقابل با فشارهای بیشتر دولت جدید آمریکا، اظهار داشت: سیاستهای خصمانه آمریکا نسبت به ایران موضوع جدیدی نیست به خصوص از ابتدای انقلاب اسلامی این مسئله شدت بیشتری پیدا کرده است و البته سابقه آن به قبل از انقلاب بر می گردد.
وی افزود: با توجه به موقعیت خاص و استراتژیک ایران در منطقه، این خصومت و زیادهخواهی همواره از جانب آمریکا نسبت به ایران وجود داشته و در دوران اخیر و با توجه به تغییر و تحولاتی که در منطقه به وجود آمده و جایگاه و نقش ویژه ایران و آثاری که ایران در مبارزه با تروریسم و تلاش برای حفظ تمامیت ارضی خود و دیگر کشورهای منطقه داشته و دارد، منجر به نارضایتی دولتهای مختلف آمریکا و از جمله دولت جدید آن کشور شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آمریکاییها متوجه این موضوع هستند که نمیتوانند برجام را نادیده گرفته و آن را از میان بردارند، گفت: برجام از استحکام کافی برخوردار و یک موضوع بینالمللی است که با عنایت به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دارای پشتوانه محکمی از طرف سازمان ملل است.
قاسمی تصریح کرد: نقض عهدهای آمریکا در قبال برجام همواره در طی این مدت وجود داشته اما هرگز نتوانستهاند در اصل آن توافق خللی ایجاد کنند. آنها پس از برجام سعی کردهاند با اعمال سیاستهای متنوع، فضایی را ایجاد کنند که ایران از آثار مثبت برجام کمترین بهره را ببرد.
وی افزود: آنها با پی بردن به این مسئله که نمیتوانند در قبال برجام اقدامی را انجام دهند، به سمت استفاده از اهرمهای دیگری علیه ایران رفتهاند، اما لازم است تأکید کنم که سیاستهای آمریکا در قبال برجام بخصوص در دوران آقای ترامپ باعث شد فاصله میان آمریکا با کشورهای جهان افزایش پیدا کند و این کشور امروز با مواضع اتحادیه اروپا، روسیه و چین منزویتر از هر زمان دیگری در عرصه بینالملل شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه بحث موشکی، تروریسم و حقوق بشر، از جمله اهرمهای فشار آنها علیه ایران است که میخواهند ما را در منطقه تحت فشار قرار دهند، گفت: همه میدانند اگر نقش ایران در مبارزه با تروریسم نبود، امروز برخی از پایتختهای کشورهای منطقه به دست گروههای تروریستی همچون داعش فتح شده بودند.
قاسمی ادامه داد: شاید این رویکرد ایران در قبال تروریسم باعث شده برخی کشورهای منطقه که در چند سال اخیر تجهیزات مالی، انسانی و تسلیحاتی در اختیار گروههای تروریستی افراطگرا قرار میدادند، از این مسئله ناراضی باشند و همصدا با آمریکا و رژیم صهیونیستی، پروژه ایرانهراسی را دامن بزنند.
وی اظهار داشت: برنامه موشکی ایران همانطور که بارها مقامات تهران اعلام کردهاند، بحثی است داخلی و ما اجازه دخالت در این موضوع را به هیچ کس نخواهیم داد، چرا که ما به خوبی از تاریخ و شرایط منطقه آموختهایم که باید در دفاع از خاک خود، متکی به تواناییهای داخلی باشیم و وضعیت ما مشابه سایر کشورهای منطقه نیست که از یک پدرخوانده و یا برادر بزرگتر تبعیت می کنند چرا که قدرت ایران نشأت گرفته از مردم است و این پیوند مردم و نظام قویترین و بالاترین تضمین امنیت کشور است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ما اطمینان داریم که سیاستهای تحریمی آمریکا، پاسخگوی نیازها و اهداف آنها نخواهد بود، چرا که آمریکا، آن آمریکای گذشته نیست و امروز در ضعیفترین شرایط خود قرار دارد و ایران نیز در وضعیتی به مراتب قویتر از گذشته قرار دارد و کشورهای جهان هم میتوانند تشخیص بدهند که چه کسانی تروریستها را مورد حمایت قرار دادهاند و چه کسانی با آنها به واقع به مبارزه برخاسته و در این مسیر هزینه داده اند.
قاسمی افزود: بحث ما در مسئله موشکی کاملاً دفاعی است و ما قصد هیچگونه تجاوز و تعرضی را به کشوری نداشته و نخواهیم داشت و تاریخ هم این مسئله را ثابت کرده، بحث ما یک بحث کاملاً دفاعی و بازدارنده است و نگاهی به سرزمین دیگران نداریم و آنچه که مد نظر داریم، ساختن یک ایران آباد، آزاد و مستقل است و ما برای منطقه صلح، ثبات، امنیت و توسعه اقتصادی را در کنار خشک شدن ریشههای افراطگرایی میخواهیم.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد