روایت رسانه آمریکایی از بی ثباتی در عربستان

یک مقام سابق آمریکایی با بیان اینکه پاکسازی‌های اخیر ولیعهد عربستان شبیه کودتا است گفته این کشور هیچ‌گاه تا این اندازه بی‌ثبات نبوده است.
کد خبر: ۱۰۹۱۵۹۶
روایت رسانه آمریکایی از بی ثباتی در عربستان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، یک مقام سابق آمریکایی در اظهاراتی اقدام اخیر «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان برای دستگیری گسترده اعضای کابینه و شاهزادگان ارشد را شبیه «کودتا» توصیف کرده است.

ولیعهد 32ساله عربستان، شنبه‌شب به نام مبارزه با فساد، و با هدف تحکیم جایگاه سیاسی خود، شماری از افراد برجسته در زمینه کسب‌وکار و سیاست را از سمت‌هایشان کنار گذاشت. طبق روایت شبکه خبری العربیه، دستگیری‌های جدید 11 شاهزاده، چهار وزیر و ده‌ها نفر دیگر را شامل می‌شوند. این نفرات کنترل پول، رسانه‌ها یا قوای نظامی عربستان را در اختیار داشتند.

یک مقام سابق آمریکایی که اشاره‌ای به نامش نشده در مصاحبه‌ای با مجله آمریکایی نیویورکر گفت: «[اقدام بن‌سلمان] مثل این است که شما بیدار شوید و متوجه شوید که روسای [رسانه‌های] ای‌بی‌سی، سی‌بی‌اس و ان‌بی‌سی دستگیر شده‌‌اند.»

وی اضافه کرد: «این اقدام تمامی خصایص کودتا را دارد. عربستان سعودی، به سرعت در حال تبدیل شدن به کشوری دیگر است. این کشور هیچگاه تا این اندازه بی‌ثبات نبوده است.»

«جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار ارشد و مشاور سابق دیپلمات‌های عربستان نیز که اکنون در تبعید به سر می‌برد به نیویورکر گفت: «این اقدامات شکل جدیدی از دیکتاتوری هستند که در عربستان سعودی ایجاد می‌شوند.»

مجله آمریکایی به نقل از کارشناسان می‌نویسد این دستگیری‌ها احتمالاً اقداماتی هستند که قبل از کناره‌گیری پادشاه بیمار و سالخورده عربستان به نفع بن‌سلمان و واگذاری تاج و تخت به او، با هدف تحکیم قدرت او انجام می‌شوند.

دیوید اتاوی، از اعضای ارشد اندیشکده وودرو ویلسون در واشنگتن، در یک مصاحبه ایمیلی گفت: «خاندان حاکم آل سعود و تمام دنیا می‌دانند که محمد بن سلمان آماده است برای تحویل گرفتن قدرت از پدرش، پس از مرگ یا کناره‌گیری وی، به هر کاری برای تحکیم جایگاهش دست بزند.»

وی اضافه کرد: «چیزی مثل این هرگز در تاریخ عربستان سعودی به وقوع نپیوسته است و این موجب ایجاد این برداشت می‌شود که عربستان سعودی در حال ورود به آب‌هایی ناشناخته، با پیامدهایی نامعلوم است.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها