
اما مردم مناطق زلزلهزده تنها نیستند. مرکز بسیج رسانه ملی، بسیجی رسانهای به راه انداخته و با موجی از امید به یاری مناطق آسیبدیده شتافته است. موجی که هنرمندان محبوب هم همراهش هستند و قرار است برنامههایی ویژه برای اهالی این مناطق داشته باشند. خاله شادونه، عمو فیتیلهایها، خاله نرگس، عمو مهربان و عوامل برنامه «فرمول یک» از جمله هنرمندانی هستند که عازم استان کرمانشاه و شهرهای مختلف آن شدهاند.
لبخند دوباره روی لب بچهها
خاله شادونه چند روزی است که به میان کودکان زلزلهزده استان کرمانشاه رفته تا دل آنها را با اجراهای شیرین و دوستداشتنی خود شاد کند. کاراکتر محبوب کودکان روز سهشنبه 7 آذر ویژه برنامه خاله شادونه را در شهر سرپل ذهاب به صورت زنده اجرا کرد و با اقبال گسترده بچهها و خانوادهها روبهرو شد.
بچهها تصور نمیکردند خاله شادونه برای دادن روحیه به آنها راهی شهرشان شود، اما او نشان داد نه تنها مادر مهربانی برای فرزند خودش بلکه خالهای دلسوز برای کل فرزندان ایران زمین است.
ملیکا زارعی (خاله شادونه) درباره انگیزهاش از این حرکت انساندوستانه به جامجم گفت: خوشحال بودم کنار بچههایی میروم که در این روزها حال و احوال خوبی ندارند و ناراحت بودم برای این اتفاق تلخ که دل هموطنان عزیزمان را به لرزه درآورد. گرچه این اتفاق تلخ و دردناک است، اما بین همه اتحاد و همبستگی ایجاد کرد و مردم، هنرمندان، ورزشکاران و ... با عشق و مهربانی، خودشان را به مردم مناطق زلزلهزده رساندند و تلاش کردند با کمکهای مادی و معنوی، التیامبخش بخشی از دردهای کرمانشاهیهای عزیز باشند.
وی ادامه داد: متاسفانه بچهها بر اثر این اتفاق تلخ ضربه روحی بدی خوردند و ممکن است مشکلاتی بعد از این اتفاق برایشان رخ بدهد. من با دل و جان به کرمانشاه آمدم تا کنار بچهها باشم و لبخند دوباره را به لبهایشان بنشانم. البته تجربه دیگری هم داشتم و به شهر ورزقان هم رفته بودم. روز سهشنبه به صورت زنده در سر پل ذهاب اجرا کردم که با استقبال بسیار خوب بچهها و والدینشان روبهرو شد. بچهها نیاز دارند لحظات شاد داشته باشند و به شادیها فکر کنند. خدا را شاکرم که پخش زنده برنامه مورد توجه بچهها قرار گرفت. البته خودتان در جریان هستید که محدودیت زمان برای برنامه زنده داریم، به همین دلیل احساس کردم بعد از برنامه هم باید نزد بچهها و بزرگترها بروم و شنونده حرفهایشان باشم.
زارعی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه شما خودتان هم مادر هستید، با نگاه مادرانه برنامه را اجرا کردید یا با نگاه یک مجری، توضیح داد: بدون شک با نگاه مادرانه اجرا کردم. من مادر هستم و درد مادران کرمانشاه را درک میکنم. البته از همه مردم، مسئولان، هنرمندان و ورزشکاران تشکر میکنم که در این روزها همت کردند و تلاش داشتند تا التیامبخش درد مردمی باشند که عزیزان و خانه و زندگیشان را از دست دادهاند.
بچهها تعجب کرده بودند
علی فروتن، عمو فیتیلهای که همراه حمید گلی و دیگر دوستانش با اولین پرواز برای کمک به مردم زلزلهزده راهی کرمانشاه شدند، درباره انگیزهاش برای کمک به مردم این منطقه به خبرنگار ما گفت: قصه سر پل ذهاب از نظر بحرانی ماجرای تازهای در مملکت ما نیست. چنین اتفاق تلخی بارها افتاده و متاسفانه همیشه اولین آسیب به بچهها رسیده است، چراکه بزرگترها راحتتر با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند، اما بچهها به خاطر از دست دادن دوستان و خانهشان غمگین میشوند. آنها تا چند روز قبل هم غذای گرم داشتند و هم راحت میخوابیدند، اما الان در زیر چادرهای سرد باید شب را به صبح برسانند.
وی ادامه داد: بنابراین من به همراه آقای گلی و دیگر دوستان تصمیم گرفتیم برای کمک به بچهها راهی کرمانشاه شویم، زیرا آنها هنرمندان را دوست دارند و به هر حال ما جایی در قلبشان داریم. ما هنرمندان هم بچه داریم و باید به این مساله فکر کنیم که ممکن است این اتفاق برای خودمان هم بیفتد. دادن یک کتاب یا یک نمایش خوب میتواند باعث شود تا بچهها از نگرانیهایشان فاصله بگیرند.
فروتن با اشاره به واکنش بچههای کرمانشاه در هنگام دیدن آنها توضیح داد: راستش خیلی تعجب کردند و شوکه شده بودند که ما اینجا چه کار میکنیم. تصور نمیکردند ما با اولین پرواز خودمان را به کرمانشاه رسانده باشیم. به چند کمپ هم سر زدیم. برایشان خیلی جذاب بود. بچهها مرتب دست ما را گرفته بودند. از دیدن این حس ناب و زلال بچهها ما هم لذت بردیم و حس خوبی داشتیم. امیدوارم مردم کرمانشاه بعد از مدتی به فراموشی سپرده نشوند، زیرا حق بزرگی در زمان جنگ بر گردن همه ما داشتند.
بدهکار مردم هستیم
مخاطبان کودک تلویزیون، سیدمجتبی ظریفیان و همسرش آزیتا رضایی را با نامهای عمو مهربان و خاله رویا میشناسند. زوج همیشه شاد و پرانرژی برنامههای تلویزیون شبکه دو که این روزها برنامه پرمخاطب «با ما بیا» را از شبکه دو اجرا میکنند. حالا چند روزی است که عمو مهربان در مناطق زلزلهزده حاضر شده و برنامههایی را برای کودکان اجرا میکند.
او به جامجم توضیح داد: همهچیز از تماسی که چند هفته پیش با خانم آذرهوش (مدیر گروه کودک و نوجوان) گرفتم شروع شد. به ایشان گفتم قصد رفتن به مناطق زلزلهزده را دارم، هماهنگیها با شبکه زاگرس صورت گرفت و کمکم تمام مجریان کودک و نوجوان تصمیم گرفتند در این فعالیت سهیم شوند. خوشحالم که حالا واحد سیار و استودیویی هم در منطقه مستقر شده و امکان حضور و اجرای برنامه برایمان فراهمتر شده است. عمو مهربان درخصوص انگیزه حضورش در آن شرایط سخت تاکید کرد: ما بدهکار مردم ایران هستیم. اگر امروز کسی مرا میشناسد، دلیلش لطف همین مردم است. آنها در شادی و خوشی همراهم بودهاند و من هم وظیفه دارم در سختیها حواسم به آنها باشد. الان وقت اقدام و عمل است. بعد از حضوری که مقام معظم رهبری در منطقه داشتند و تاکیدی که بر بحث امید و شادمانی صورت گرفت، ما دو روز بعد در همان نقطه برنامه اجرا کردیم.
شرایط طوری بود که به فاصله خیلی کمی از محل اجرای ما، هنوز آواربرداری در حال انجام بود و با این حال سعی کردیم به بهترین صورت اجرا کنیم؛ چرا که کارمان با مناطق زلزلهزده هنوز تمام نشده است.
لبخند بچهها و امید والدین
ملیکا زارعی: سعی کردم چادر به چادر کنار بچهها باشم. آنها خیلی خوشحال بودند که برایشان مهمان آمده است. با بچهها بازی کردم و پای درد دلهایشان نشستم. بعد از خداحافظی احساس کردم بچهها حس و حال بهتری دارند. امروز (چهارشنبه) هم در شهر ثلاث باباجانی کرمانشاه برنامه اجرا میکنم تا حال بچههای این منطقه هم بهتر شود. به هر حال به خاطر این اتفاق تلخ، دل خیلیها لرزیده است و از همه مهمتر این که بچهها به شادی نیاز دارند و باید روحیه آنها را دوباره احیا کنیم تا خنده بار دیگر روی لبهایشان بنشیند. لبخند بچهها به والدینشان برای شروع دوباره انگیزه و امید میدهد.
انجام وظیفه کردیم
حمید گلی یکی دیگر از عموهای فیتیلهای درباره انگیزهاش برای رفتن و کمک به بچههای زلزلهزده استان کرمانشاه به جامجم گفت: این جریان سابقه دیرینهای دارد. در گذشته هم ما همراه با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناطق زلزلهزده و سیلزده مثل نکا و گرگان میرفتیم و با کمک یکدیگر امداد فرهنگی انجام میدادیم. در چنین رویدادهایی معمولاً کمتر به بچهها توجه میشود و بیشتر تامین امنیت مورد نظر است. وی ادامه داد: به همین دلیل تلاش کردیم با رفتن به استان کرمانشاه، بچهها را با هدایا و اجرای برنامه شاد کنیم و یک خاطره خوب برایشان بهجا بگذاریم و روحیه صدمهدیده آنها را تا حدودی التیام دهیم. در چنین شرایطی، بچهها که معمولا مدرسه نمیروند نمیدانند چه کنند، بنابراین مدیریت روانیشان مهم است. ما تلاش کردیم به بچهها روحیه بدهیم و خوشبختانه آنها هم استقبال کردند. البته ما کاری نکردیم، بلکه انجام وظیفه بود و سعی کردیم تا حدودی به بچهها در این روزها، سخت نگذرد. گلی گفت: امیدوارم این کمکرسانی تداوم داشته باشد تا مردم هرچه زودتر خانههایشان را بازسازی کنند. من به سهم خودم از همه کسانی که به کرمانشاه رفتند و کمک کردند، تشکر میکنم.
مثل سفر کربلا
آزاده آلایوب یا همان خاله نرگس محبوب بچهها از جمله هنرمندانی است که به استان کرمانشاه سفر کرده و قرار است امروز (پنجشنبه) در منطقه قصرشیرین اجرا داشته باشد. این مجری کودک و نوجوان به ما گفت: من پیشتر از اینها به دنبال فرصتی برای رفتن به مناطق زلزلهزده بودم و اتفاقا خودم فکر میکنم رفتنم قدری به تاخیر افتاد. رفتن ما هنرمندان به آن منطقه از این جهت است که اتفاق تلخ زلزله به دست فراموشی سپرده نشود.
خاله نرگس که برنامهاش به صورت زنده از شبکه پنج سیما هم روی آنتن خواهد رفت، معتقد است: جدای از کمکهای مادی و مربوط به رفع نیازهای اولیه، زلزلهزدگان در مقطع کنونی به کمکهای روحی هم احتیاج دارند و لازم است کسی در کنارشان باشد و به آنها قوت قلب ببخشد. آلایوب اضافه کرد: همین یکی دو هفته پیش بود که از زیارت اربعین برگشتم و حال و هوای معنویاش هنوز با من است. احساس میکنم این سفر هم فرق چندانی با رفتن به کربلا ندارد، مسیرش همان است و احتمالا ثوابش هم. هیچکدام از هنرمندانی که به منطقه میروند، قرار نیست در رفاه و آسایش باشند، اقامتشان با سختی همراه است و امیدوارم امام حسین(ع) هم از ما راضی باشد.
فاطمه عودباشی- زهرا غفاری
رادیو و تلویزیون
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان