به گزارش جام جم آنلاین، بهروز کمالوندی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما افزود: بحث فروش آب سنگین به امریکا در گذشته نیز به شرکت های دولتی و خصوصی این کشور مطرح بوده است. در یک مقطعی امریکایی ها یک خرید دولتی از ما داشتند که پس از آن خرید آنان از طرف وزارت انرژی امریکا صورت گرفت.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به نامه حمایت از خرید آب سنگین ایران ازجانب شرکت های خصوصی امریکایی که در زمان ریاست جمهوی اوباما نوشته شد گفت: از آن تاریخ توجه ما بیشتر به بازارهای اروپایی و آسیایی بود و مذاکرات خوبی داشتیم.
کمالوندی نسبت دادن توقف خرید آب سنگین به یک فرد امریکایی به نام دیوید البرایت را که همیشه موضع خصمانه ای علیه ایران داشته است نکته جدیدی ندانست.
وی افزود: البته وی در گذشته اظهاراتی درباره آب سنگین داشته که تفاسیر خودش است و نه ما و 1+5 و حتی خود دولت امریکا با مواضع وی موافق نیستیم.
کمالوندی گفت: به نظرم در نبود هیچ مشکلی، این یک خط رسانه ای است که مطرح می شود که به هیچ جایی هم نخواهد رسید.
وی افزود: براساس برجام، ایران مازاد 130 تن را به بازارهای بین المللی عرضه می کند و در قبال دریافت بهای متعارف بین المللی، آن را تحویل می دهد.
کمالوندی گفت: محدودیتی که ما پذیرفته ایم این است که مازاد را عرضه کنیم.
وی درباره نشست آینده کمیسیون برجام در 22 آذر نیز اظهار داشت: راهبرد کار مربوط به وزارت امور خارجه است و ما در سطح فنی در جلسات مشارکت می کنیم.
کمالوندی افزود: در زمینه فنی فعلاً موضوع خاصی نداریم و اگر وزارت امور خارجه مطلبی داشته باشد با رسانه ها درمیان خواهد گذاشت.
وی همچنین درخصوص بازدید نمایندگان مجلس از تأسیسات هسته ای آن را مفید دانست و گفت: انعکاس این بازدیدها در گزارش های کمیته هسته ای مثبت بوده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی درباره رآکتور یک کیلو واتی تهران که در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز به آن اشاره شده است تصریح کرد: آنها منتظر اطلاعات بیشتر فنی ما هستند و به محض اینکه این اطلاعات را از دوستان بخش فنی دریافت کنیم به آژانس ارائه خواهیم کرد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد