به گزارش جام جم آنلاین به نقل از یورونیوز، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا» وجود چنین مرکز سرّی را تایید کرده است اما اعلام کرده که در این مرکز پژوهشهای هوانوردی انجام می شود و به همین دلیل منطقهای محرمانه است.
منطقۀ ۵۱ در ایالت نوادا مشهورترین منطقۀ محرمانه در جهان است اما مکانهای دیگری نیز وجود دارد که فعالیتهای آنها کاملا از نظرها پنهان و ورود به آنها صرفا برای افراد ویژهای امکان پذیر است.
در ادامه شماری از مخفیترین و محرمانهترین مکانهای دنیا معرفی میشوند.
۱- مجموعه غارهای «لاسکو» در فرانسه (Lascaux Caves)
چهار نوجوان در سال ۱۹۴۰ میلادی غاری را در جنوب غرب فرانسه پیدا کردند که در آن نقاشیهایی متعلق به دوران ماقبل تاریخ یافت شد. نقاشی حیواناتی مانند اسب و گاو، همچنین تصاویری از تیرو کمان و تله که قدمت آنها به ۱۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسید.
بازدید از این مکان در ابتدا برای عموم مردم آزاد بود اما سرانجام دولت فرانسه در سال ۱۹۶۳ میلادی تصمیم گرفت برای حفظ این آثار از هر نوع آسیبی، ورود به این مکان را برای عموم مردم ممنوع کند.
دولت فرانسه در یک اقدام ابتکاری، ماکت این غار را تهیه و برای بازدید گردشگران آماده کرد اما بازدید از غار اصلی، تنها برای باستانشناسان امکان پذیر است.
۲- اتاق ۳۹ در کرۀشمالی
این عقیده وجود دارد که در ساختمانی ممنوعه در پیونگ یانگ، پایتخت کرۀشمالی اتاقی مخفی به اسم اتاق شماره ۳۹ وجود دارد که فعالیتهای فوق محرمانۀ دولت این کشور در این اتاق انجام میشود.
افرادی که توانستهاند از کرۀشمالی فرار کنند ادعا میکنند که این اتاق توسط کیم جونگ ایل، پدر رهبر کنونی کرۀشمالی در دهه ۷۰ میلادی ساخته شده است و در این مکان فعالیتهای غیرقانونی کرۀشمالی از جمله قاچاق مواد مخدر، فروش اسلحه انجام میشود.
۳- باشگاه جنتلمنهای لندن (White’s Gentlemen’s Club)
این باشگاه، مکانی منحصربفرد برای مردان نجیبزادۀ بریتانیا است. تا کنون غیر از ملکه الیزابت دوم، هیچ زنی به جلسات آن دعوت نشده است و مردانی نیز که علاقمند به حضور در این باشگاه هستند باید بتوانند امضای دستکم ۳۵ نفر از اعضای این باشگاه را جمع آوری کنند و در لیست انتظاری بسیار طولانی قرار بگیرند.
شاهزاده چارلز و شاهزاده ویلیام هر دو عضو این باشگاه هستند. دیوید کامرون، نخست وزیر پیشین بریتانیا نیز پیشتر عضو آن بود اما به دلیل سیاستهای مردانۀ حاکم بر این باشگاه، درنهایت آن را ترک کرد. یان کامرون، پدر نخست وزیر بریتانیا زمانی ریاست این باشگاه را بر عهده داشت.
۴- زندان فوق امنیتی فلورانس در آمریکا (ADX Florence Prison)
بهرهبرداری از زندان فلورانس واقع در ایالت کلرادوی آمریکا در سال ۱۹۹۴ میلادی آغاز شد و در آن زندانیان مرد بسیار خطرناک نگهداری میشوند. در این زندان حدود ۵۰۰ زندانی وجود دارند و بخش قابل توجهی از آنها نیز در سلولهای انفرادی به سر میبرند.
تری نیکولز طراح بمبگذاری اوکلاهاما سیتی، تد کزینسکی، آنارشیست و دیگر بمب گذار معروف آمریکا و درنهایت اریک رودلف، عامل بمب گذاری در المپیک آتلانتا از جمله مجرمانی هستند که در این زندان نگهداری میشوند.
۵- مژگوریه در روسیه
شهرک نظامی مژگوریه در جمهوری باشقیرستانش روسیه همچنان تحت نظارت جدی قرار دارد و ورود عموم مردم به آن ممنوع است.
رمز و راز این شهر اسرارآمیز به دوران جنگ سرد برمی گردد و گفته میشود سلاحهای هستهای روسیه و دیگر سلاحهای ناشناختۀ این کشور در این شهرک تولید میشوند.
۶- متروی منهای ۲ مسکو (Métro-2)
درهای خط متروی مخفی مشهور به «متروی منهای ۲» در مسکو بهروی عموم مردم بسته است.
این اعتقاد وجود دارد که این شبکۀ مخفی زیرزمینی در زمان حکومت استالین ساخته و در زمان جنگ سرد گسترش یافته است تا در صورت وقوع جنگی هستهای میان روسیه و ایالات متحدۀ آمریکا، از این تونلها برای تخلیه مردم استفاده شود.
این تونلها همچنین شبکهای برای اتصال مهمترین مکانهای دولتی و نظامی روسیه، همچنین مراکز حساسی مانند کرملین و فرودگاه بینالمللی مسکو به یکدیگر است. پنهانکاری باورنکردنی که در قبال این شبکۀ زیرزمینی دیده میشود، آن را به یکی از مرموزترین مکانهای دنیا تبدیل کرده است.
۷- آرشیو محرمانۀ واتیکان
در آرشیو مخفی واتیکان میلیونها سند مخفی و دیگر آثار مهم تاریخی از قرن هشت تا قرن ۲۱ در قفسهبندیهای به طول ۸۵ کیلومتر حفظ میشود؛ از جمله کتابهای اسرارآمیز، اسناد علمی و دست نوشتههای متعلق به افراد مشهوری مانند ایزاک نیوتن و گالیله و اسنادی مربوط به «پادشاهی اورشلیم».
همچنین اسنادی که گفته میشود دسترسی عموم به آنها به صلاح کلیسای کاتولیک نیست، مانند اسناد مربوط به محاکمۀ جوردانو برونو، کشیش و فیلسوف ایتالیایی که به دلیل مخالفت با کلیسای کاتولیک زنده سوزانده شد در این مکان نگهداری میشوند.
اگرچه این آرشیو برای قرنها بسته شده بود اما اخیرا واتیکان تحت شرایطی خاص به افرادی اجازه میدهد تا به همراه یک راهنما به بازدید از بخشهایی از ساختمان این آرشیو بپردازند.
۸- منطقه پاین گپ در استرالیا (Pin Gap Australia)
یک مرکز تحقیقات فوق محرمانه که با همکاری دولت استرالیا و دولت ایالات متحده آمریکا اداره می شود.
گفته میشود این مرکز که شبکۀ گستردهای از تاسیسات زیرزمینی را نیز در برمیگیرد، عمدتا برای کنترل فعالیت ماهوارهها استفاده میشود.
کارکنان ادارۀ کل ملی هوا و فضای آمریکا موسوم به «ناسا» و آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به «سیا» نیز از مهمترین استفاده کنندگان از خدمات این مرکز هستند.
با این وجود کسی دقیقا نمیداند که در این مرکز که بسیار دورتر از مناطقی که نشانهای از تمدن در آن دیده میشود ساخته شده، چه میگذرد و حتی نزدیک شدن به محوطۀ آن نیز ممنوع است.
۹- جزیره مارها در برزیل
جزیره کوئیمادا گراند (Queimada Grande) در برزیل در حدود سی کیلومتری سائو پائولو قرار دارد و مکانی با بیشترین شمار مارهای سمی در جهان محسوب میشود.
بیش از ۴ هزار مار سمی در این جزیره شناسایی شده و به همین دلیل «جزیره مارها» لقب گرفته است. گفته میشود زهر برخی از مارهای این جزیره میتواند انسان را در زمانی کمتر از یک ساعت بکشد.
این جزیره یکی از ترسناکترین مکانهای کرۀ زمین است و از آنجا که هیچ شکارچی نیز جرات ورود به آن را ندارد، جمعیت مارهای آن بطور قابل توجهی افزایش یافته است. پرندگان مهاجر از مهمترین منابع تغذیه مارها محسوب میشوند.
۱۰- جزیره متروکه پوگلیا در ایتالیا
این جزیره در نزدیکی ونیز قرار دارد و برای مدت زمانی طولانی در قرون وسطی از آن به عنوان مکانی برای جدا کردن بیماران مبتلا به طاعون از دیگران و دفن قربانیان طاعون استفاده میشد؛ گفته میشود بیش از ۱۶۰ هزار نفر در این جزیره جان باختهاند.
در عصر حاضر یک بیمارستان روانپزشکی در این جزیره ساخته شد اما پس از مدتی بیماران و حتی برخی پزشکان اعلام کردند که گاه در این جزیره صداهایی مانند فریاد شبانه مردگان را شنیدهاند. این جزیره امروز مکانی رها شده محسوب میشود و ورود مردم به آن ممنوع است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد