به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (یکشنبه) در جلسه تقدیم لایحه بودجه 97 به مجلس شورای اسلامی در محل مجلس اظهار کرد: این اولین بودجه دولت دوازدهم و پنجمین بودجه از آغاز دولت یازدهم است و خدا را شاکرم که در موقع قانونی امروز تقدیم مجلس می شود.
وی افزود: امیدواریم تا طبق آیین نامه مجلس در روند بررسیهای چهل روزه در اواخر دی شاهد بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس باشیم و تا آغاز دهه فجر و 12 بهمن لایحه به صورت قانون در اختیار دولت قرار گیرد.
روحانی با بیان اینکه بودجه امسال کاملا متفاوت با بودجه سال های گذشته است یادآور شد: در واقع در این لایحه به خوبی روشن شده که بودجه تنها یک لیست درآمدی و هزینه ای نیست، بلکه بودجه سالانه برشی از برنامه چهار ساله دولت است.
رئیسجمهور در ادامه تاکید کرد: چارچوب های تمام وعده های اصلی دولت دوازدهم در انتخابات اردیبهشت 96 در این لایحه تبلور دارد و بودجه 97 به معنای آغاز اجرای برنامه های دولت دوازدهم است و هر آنچه دولت به مردم در انتخابات وعده داد و مطالبه مردم بود مثل اشتغال، رشد اقتصادی، رفع فقر، کاهش نابرابری ها، تحرک در طرح های اصلی، حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور و ... در این لایحه به خوبی مشاهده شده است.
وی همچنین گفت:در تبصره 14، 18 و 19 این لایحه به خوبی خواهید دید که یک تحول بزرگ در بودجه امسال خواهد بود. دولت روند جدیدی را آغاز کرده و در سالهای بعد ادامه خواهد داد. پایه اصلی بودجه امسال شفافیت است و پرداخت اعتبار به دستگاه ها بر مبنای عملکرد سه ماهه آنها است.
روحانی با اشاره به اینکه بودجه امسال بر مبنای عملکرد دستگاهها تنظیم شده است، گفت: درسالهای گذشته اینگونه بود که دستگاه ها می گفتند ما در طول سال هزار تومان بودجه گرفته و 990 تومان خرج کرده ایم و برای سال بعد ده درصد اضافه یعنی 1100 تومان بودجه می خواهیم دستگاهی هم که 1000 تومان بودجه داشت و 800 تومان خر ج کرده بود، درسال بعد کمتر دریافت می کرد بنابراین برای هزینه کردن بودجه به ویژه در ماه های آخر سال رقابتی بود،زیرا بودجه را هزینه می کردند تا سال آینده بودجه بیشتری دریافت کنند.
وی ادامه داد: ما در این شرایط نمی دانستیم یک خدمت برای دولت چقدر هزینه دارد و هزینه بخش دولتی و خصوصی قابل مقایسه نبود. ما از پول مردم برای خدمت هزینه می کردیم اما به درستی نمی دانستیم آن خدمت چقدر هزینه برده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه امسال براساس عملکرد، هدف و نتیجه بودجه ریزی کردیم نه بر مبنای هزینه پارسال، تصریح کرد: در بودجه امسال 34 درصد، بودجه عملیاتی است و این روند باید ادامه یابد تا همه بودجه ما عملیاتی شود. طبق این بودجه در بخش استانی صد درصد بودجه عملیاتی است.
باید اجازه دهیم استانها، هزینه ها و درآمد خود را مدیریت کنند
روحانی تمرکز زدایی را یکی از ویژگی لایحه بودجه 97 دانست و اظهار کرد: تاکنون بودجه به اینگونه تنظیم می شد که همه اعتبارات و هزینه ها در اختیار تهران بود. در بخش هزینه ای برای سال آینده به جای 4 درصد، 24 درصد بودجه و در بخش عمرانی 30 درصد بودجه در اختیار استانها قرار میگیرد. باید اجازه دهیم استانها، هزینه ها و درآمد خود را مدیریت کنند و نمایندگان مجلس بر کار دستگاه های استانی نظارت کنند. ما هم باید بر مبنای عملکردهای سه ماهه نظارت کرده و بودجه بدهیم. سازمان برنامه و بودجه هم در این زمینه مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش داشته و باید به دقت نظارت کند.
رئیس دولت دوازدهم همچنین با بیان اینکه ردیفهای متفاوت یکی دیگر از مشکلات بودجه است خاطر نشان کرد: معلوم نیست این ردیف ها و پولها در اختیار چه کسی قرار می گیرد و کجا مصرف می شود؟ در بودجه امسال ردیفها کاهش یافته است. شما نمایندگان هم به ما کمک کنید. حتما به شما مراجعه می کنند و فشار می آورند ولی ما باید بتوانیم بر این ردیفها نظارت کنیم. اگر روند این سالها ادامه یابد، دولت بعد حتما نمی تواند کشور را اداره کند و ما در بن بست قرار می گیریم.
وی ادامه داد: در بودجه 97 برای حل تمام چالشهای اصلی کشور اقدام کرده ایم و این روند را در چهار سال آینده ادامه می دهیم. در دولت یازدهم تلاش ما ایجاد آرامش و ثبات اقتصادی بود و می خواستیم این لوکوموتیو روی ریل قرار بگیرد که الان روی ریل قرار گرفته است و بنابراین باید با سرعت و دقت بیشتری حرکت کنیم تا به اهداف خود برسیم. تلاش ما دستیابی به رشد اقتصادی، تورم قابل کنترل، اشتغال قابل قبول، بانکهای منظم، صندوقای بازنشستگی ساماندهی شده و بودجه ریزی شفاف، درست و علمی است. هدف ما حرکت بزرگ در زمینه اشتغال و فقرزدایی است.
رئیسجمهور با بیان اینکه بودجه 97 بر مبنای اشتغال فراگیر، رفع فقر و ایجاد عدالت است، گفت: اینکه گفتم خلاصه و کل بودجه 97 است. در گذشته شرایط به گونهای بود که باید دولت مسیر اقتصاد را در مسیر رشد و توسعه قرار دهد. ما در دولت یازدهم جز در سال اول (92) که نیمه سال آمده بودیم و رشد حدود منفی 7 درصد بود درهمه سالها رشد مثبت داشتیم و درپایان سال 92 رشد حدود منفی 2 شد و مخصوصا در سال 95 به رشد دو رقمی رسیدیم.
وی ادامه داد: امسال خوشبختانه در فصل اول در مقایسه با فصل اول پارسال رشد بدون نفت 7 و با نفت 6.5 درصد است. قدم خوبی در رشد برداشته شده و هدف گذاری ما این است در طول دولت دوازدهم سالانه رشد بالای پنج درصد داشته باشیم. اگر دست به دست بدهیم از این مشکلات عبور می کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه تورم در دولت یازدهم مهار شد خاطر نشان کرد: هدف گذاری ما این بود که تورم یک رقمی شود و می خواستیم در سال پایانی به تورم یک رقمی برسیم که یک سال زودتر اتفاق افتاد. تلاش ما این است که این مهار تورم را ادامه دهیم.
وی در ادامه اظهار کرد: در اشتغال مشکل بزرگی پیش روی ما است. در زمان انتخابات یکی از خواستهای اصلی و به حق مردم اشتغال بود و همه کاندیداها به مردم قول اشتغال می دادند. در دو فصل آغازین امسال نسبت به پارسال اشتغال خالص ما 750 هزار است و تا پایان سال هم وابسته به فصلهای بعدی و جمع بندی خواهد بود. البته این اشتغال با رقم نیروهای فعال در بازار کار فاصله دارد.
رئیس دولت دوازدهم همچنین بیان کرد: پیش بینی ما این است که نیروهای فعال ما برای حضور در بازار کار 840 هزار نفر باشد. یعنی ما باید یک حرکت بسیار بزرگی را برای اشتغال انجام دهیم. در لا یحه بودجه امسال یک مسئله مهم اشتغال است و می بینید که ما با درآمدی که پیش بینی کردیم و در تبصره 18 با اهرم کردن این درآمد برای استفاده از صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکها این سه باهم رقم بزرگی را برای اشتغال در اختیار ما می گذارد.
وی با تاکید براینکه در گذشته تجربه بسیار بدی در اشتغال داریم یاد آور شد: در این زمینه هر دولتی آمده و وامی را تقسیم کرده به نتیجه مثبت نرسیده است. تلاش ما این است تسهیلات بانکی را درامور خاص و ویژه کاهش دهیم و در برخی از موارد وظیفهای که کارفرما برای پرداخت بیمه دارد را ما متقبل شویم تا شاهد یک حرکت ارزشمند در بخش اشتغال باشیم.
روحانی در ادامه تصریح کرد: اگر لایحه پیشنهادی دولت در مجلس به همین صورت به تصویب برسد، من به ملت اعلام می کنم که ما سال آینده شاهد یک حرکت پرشتاب در اشتغال خواهیم بود. برای همین خواهش می کنم تا 12 بهمن بودجه را به ما برگردانید. چون که امسال برای تدوین آیین نامه های این بودجه نیاز به وقت بیشتری هست.
خطای ما این بود که در دولتهای گذشته رفتند بیابانها را تبدیل به مسکن کنند
وی با باین اینکه در بخش اشتغال موارد خاص بیشتری مورد نظر است افزود: صنعت مسکن می تواند پیشتاز در اشتغال باشد و صدها شغل در کنار خود دارد. در سالهای گذشته در مسکن رشد ما منفی بود و از زمستان پارسال این حرکت اصلاح شد و به سمت رشد مثبت رفت. در سه ماهه اول امسال رشد مسکن ما مثبت 7 است. در معدن هم که نیاز به تحرک داشت رشد 5 درصد است.
رئیسجمهور اضافه کرد: این نشان میدهد در مسکن برای حرکت میدان داریم و باید ببینیم چطور مسکن مردم را تامین کنیم، آن را بازسازی کنیم، بافت فرسوده را از بین ببریم، امنیت جانی را در مسکن تامین کنیم و نشاط لازم را در مسکن برگردانیم. این کار را می توانیم در یک طرح بازسازی در بافت فرسوده و حاشیه شهرها انجام دهیم.
روحانی در ادامه عنوان کرد: اگر برویم در بیابانی 30 - 40 کیلومتر بیرون از شهر زمین صافی پیدا کنیم و برجی را بالا ببریم این ابتدای مشکل است. جاده، آب، برق ،گاز ،مدرسه،کلانتری و ... این مسکن کجاست؟ یک خطای ما این بود که در دولتهای گذشته رفتند بیابانها را تبدیل به مسکن کنند در حالی که مسکن در وسط شهرها جا دارد. در قلب تهران ساختمانهای کوچکی هست که با یک زلزله ویران می شود و در تمام کلانشهرها همین گونه است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: بایدبیاییم یک محله را برعهده بگیریم و مسکن مناسب بسازیم. خانه ها را خراب کرده ویک فضای باز جدید به وجود بیاوریم. این نیاز به بودجه ندارد ونیاز ندارد در صندوقمان دست ببریم یا در پایه پولی و بانک مرکزی مان دست ببریم. مشکل مسکن مهر این نیست که پایه اش سفت و شل است مشکل این است که از چه پولی درست شد. این را جواب بدهیداستقراض از بانک مرکزی خطای بزرگی بود و مسکن مهر از جیب فقرا درست شد چون پایه پولی بالا رفت و تورم 45 درصدی ایجاد کرد.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ریشه مسکن مهر غلط بود، اظهار کرد: بحث من این است که باید مسکن را به طور صحیح درست کنیم ما نیازی به پول بانک مرکزی نداریم بلکه یک سرمایه دار می آید و زمین را در اختیارش می گذاریم او دو برابر مسکن آن محله را می سازد مسکن صاحبان خانهها را به آنها می دهد و آنچه می ماند را به عنوان حق الزحمه وسود خود برداشت می نماید.
رئیسجمهور با بیان اینکه باید تسهیلات ارزان قیمتی برای خانه اولی ها و بافت فرسوده و حاشیه نشین ها ارائه کنیم، گفت: یکی از قدمهای مهم برای اشتغال این است که سالانه 200 هزار واحد مسکونی با تسهیلات جدید ساخته شود. البته دولت سازنده نیست، بلکه ناظر است، مردم و شرکتها مسکن را می سازند.
آغازگر نقض برجام نیستیم و نخواهیم بود
وی با اشاره به اینکه دربخش صادرات غیرنفتی به تحولات بزرگی نیازمندیم، خاطر نشان کرد: به این موضوع در بودجه توجه شده است. بودجه ما که به لحاظ شکلی و چارچوبی کاملا جدید است، تحول بزرگی در این زمینه ایجاد می کند. ما برای صادرات غیرنفتی باید ابتدا فضای جهان و منطقه را آماده میکردیم و به تعبیر رهبری تعامل گسترده با جهان داشته باشیم. ما در یک اقدام بزرگ امنیت وثبات منطقه را بازگرداندیم. د ست رزمندگان اسلام و مقاومت را می بوسیم که استکبار جهانی صهیونیست را مایوس کرده و عراق و لبنان و سوریه را امن کردند. انشاءالله یمن نیز در آینده امن خواهد شد. تمام تلاش ما امن کردن منطقه است. نمی گویم تمام مشکلات امنیتی حل شده است اما پایه های اصلی تروریسم در منطقه فروریخته است.
روحانی ادامه داد: ما باید در عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و تمام کشورهای همسایه، منطقه و آسیا به لحاظ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی فعال شویم. ما به تحرک برای صادرات نیازمندیم. اگر کشوری در منطقه است که متاسفانه زیاد حرف می زند و حرفهایش بی منطق است، با آن کشور هم مشکل نداریم. اگر عربستان از فردا بمباران یمن را قطع کرده، از حالت رکوع در برابر اسرائیل خارج شود و به ملت خود و ملتهای منطقه متکی شود، ما از فردا هیچ مشکلی با عربستان نداریم. ما قطع بمباران یمن و قطع التماس برای روابط با اسرائیل را از عربستان می خواهیم و دیگر با این کشور مشکلی نداریم و می توانیم روابط خوبی داشته باشیم. آنها باید آغازگر این حرکت باشند.
وی تاکید کرد: روابط ما با دنیا طبق عهد ما است. ما آمریکا نیستیم که پیمان شکن باشیم. ما پیمان را سخت می بندیم و امضا می کنیم اما اگر امضا کردیم پای امضای خود می ایستیم. ما به عهد خود وفا می کنیم. ما مسلمان و ایرانی بوده و دارای فرهنگ بلندی هستیم. به اروپا ، آمریکا و دیگر کشورها هم می گوییم که تا آنها پای عهد خود هستند ما به عهد خود پایبند می مانیم و آغازگر نقض برجام نیستیم و نخواهیم بود. البته اگر آنها بخواهند برجام را نقض کنند ما غصه نداریم و مسیر لازم را پیش بینی کردهایم.
رییس قوه مجریه تاکید کرد: پس از برجام ما دو تحول بزرگ اقتصادی یعنی کاهش نرخ سود تسهیلات و جذب سرمایهگذاری خارجی را دنبال کردهایم. سرمایهگذاری وقتی انجام می شود که سرمایه گران نباشد. ما سه درصد تسهیلات بانکی را کاهش داده ایم زیرا اگر بخواهیم با دنیا رقابت کنیم، باید هزینه سرمایه را کاهش دهیم. از سویی اکنون سرمایهگذاری و فاینانس خارجی سهل تر شده است. ما دهها میلیارد تومان اعتبار از قراردادهایی که با دولتها و بانکهای آسیایی و اروپایی بستهایم در اختیار گرفته ایم. با سرمایه خارجی در کنار سرمایه داخلی می توانیم تحول بزرگی در اشتغال ایجاد کنیم.
دنبال اصلاح قیمتها هستیم
روحانی با بیان اینکه دنبال اصلاح قیمتها هم هستیم، تصریح کرد: معادل رقمی که از این طریق به دست می آوریم را از صندوق توسعه می گیریم و این دو را با هم در بانک قرار می دهیم و بانک هم سهم خود را می گذارد و این مجموعه، تجهیز منبع جدیدی برای اشتغال به ویژه در صادرات غیرنفتی، ترمیم بافت فرسوده، کشت گلخانه ای و سایر موارد خواهد بود.
رئیس جمهوردر ادامه با اشاره به اینکه اولین ویژگی بودجه 97 موضوع اشتغال است، اظهار کرد: دولت با تجهیز منابع می خواهد تحول بزرگی در اشتغال ایجاد کند از سویی رفع فقر نیز دردستور کار دولت است. در تبصره 14 بودجه به این موضوع اشاره شده است. برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران یک قدم بسیار بزرگ برای استاندار سازی زندگی اقشار ضعیف جامعه بر میداریم. رفع فقر مطلق از بودجه 97 آغاز می شود. در سال 96 اقشار تحت حمایت سه برابر بیشتر از سال قبل آن دریافتی داشته اند که این اولین قدم دولت برای رفع فقر است که این مسیر را ادامه می دهیم.
وی با بیان اینکه سال آینده باید حداقل زندگی مردم و استانداردهای آن را تعیین کنیم، خاطر نشان کرد: این طرح را در یکی دو استان به صورت پایلوت اجرا می کنیم. استانداردهایی را برای حداقل زندگی مردم تعیین می کنیم و اعلام می کنیم هرکس درآمدش از این حداقل کمتر است به ما اعلام کند. ما نظام تامین اجتماعی گسترد ای را آغاز می کنیم و می خواهیم تمام اقشار جامعه از حداقل استانداردهای زندگی برخوردار باشند.
مجلس به دولت در اصلاح یارانهها کمک کند
روحانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: از شما می خواهیم به دولت برای اصلاحات یارانه کمک کنید. زیرا همه معتقدیم که یارانه باید به نیازمندان برسد. ما سازمان هدفنمندی یارانه ها را تغییر داده واین سازمان را تبدیل می کنیم به یک صندوق رفاه اجتماعی امید و شرایط جدیدی را برای یارانه نقدی به وجود می آوریم. دولت در کنار مجلس باید خواستههای مردم را در چارچوب مشخصی برآورده کند. هر آنچه هم که از تبصره 14 به دست می آوریم برای رفع فقر مطلق و رفع مشکلات حوزه سلامت هزینه می کنیم.
رییس جمهور با بیان اینکه شش هزار طرح نیمه تمام ملی و 65 هزار طرح استانی نیمه تمام داریم، گفت: این یعنی بخشی از سرمایه مردم نیمه کاره رها شده و آن را قفل کرده ایم و سرمایه مردم در حال از بین رفتن است که اگر این طرحها به راه بیفتد رونق و اشتغال ایجاد می شود. ما درخواست می کنیم از 32 درصد درآمد نفت که صندوق توسعه ریخته می شود 12 درصد به طرحهای بزرگ اختصاص یابد. در تبصره 19 بودجه به این موضوع اشاره شده است.
رئیسجمهور در ادامه بیان کرد: در سالهای گذشته مثل 94 و 95 با وجود کاهش درآمدهای نفتی و شرایط سختی که کار می کردیم طبق مصوبه مجلس 30 درصد از درآمد نفت و گاز را به صندوق ریختیم البته این روزها وضع ما نسبتا خوب شده و امسال به طور متوسط در آمد ما حدوت 50 دلار خواهد بود. احتمالا شما نمایندگان می خواهید به آن 30 درصد، 2 درصد هم اضافه کنیدو پیش بینی ما این است که این 32 درصد ، 15 میلیارد دلار می شود.
وی اضافه کرد: 20 درصد که در صندوق برای طرحهای صندوق می ماند.اما 12 درصد دیگر در بودجه از نمایندگان خواسته شده که برای طرحهای مهم پیش بینی شود. خواهش می کنم به این دو نکته مهم توجه کنید. اولین طرح اصلاح امور بانکی است.
روحانی با تاکید بر اینکه اقتصاد ما تا زمانی که امور بانکی اصلاح نشود، درست نخواهد شد، عنوان کرد: تاکنون چند اصلاح در امور بانکی انجام داده ایم و در اواخر دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم همه تلاشمان را به کار گرفتیم تا مشکلاتی که از طرف چند تعاونی به وجود آمده و جامعه را به هم ریخته بود حل کنیم. 25 درصد بازار پولی کشور در اختیار شش تعاونی بود.
وی ادامه داد: آنها نه تنها راجع به سود تسهیلات هر روزی که میخواستند و اراده می کردند آن را به هم می ریختند بلکه هر زمان که اراده می کردندبازار ارز، سکه و املاک را به هم می زدند. من در اواخر دولت یازدهم خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و عرض کردم که با چه معضلی مواجه هستیم و زندگی سه چهار میلیون نفر در حال تلف شدن است.
رئیس دولت دوازدهم در ادامه تصریح کرد: برخورد با این صندوقها اگر خدا کمک نمی کرد چقدر سخت بود. اینها رفته بودند وهمه را دیده بودند. از همه جا به من نامه می نوشتند که مثلا فلان آدم به این خوبی که این همه خدمت کرده را چرا حساب و صندوقش را می بندید. آدمهای عجیب و غریبی سفارش می کردند ومعلوم بود که اینها با چه دغلکاری افکار انسانهای خوب ما را هم به هم ریخته بودند.
صندوقهای بازنشستگی،سازمان تامین اجتماعی و بانکها باید دست از بنگاه داری بردارند
روحانی در ادامه اظهار کرد: ما به کمک مقام معظم رهبری روسای سه قوه و شورای عالی امنیت ملی وارد عمل شدیم و به بانک مرکزی اختیار عمل دادیم. در این زمینه کار بزرگی صورت گرفت و 98 درصد سپردهگذاران یا تمام پول خود را گرفته اند یا تا پایان ماه می گیرند .برای دو درصد باقیمانده هم بانک مرکزی، روسای سه قوه و دادگاه ها تلاش می کنند که اموال این موسسات شناخته شده و تکلیف آنها روشن شود.
وی با تاکید بر اینکه حل مشکل 98 درصد سپردهگذاران به معجزه شبیه بود، یادآور شد: در این زمینه کار عظیمی صورت گرفت. همه قوا، مقام معظم رهبری و شورای عالی امنیت ملی کمک کردند و ما نباید بگذاریم این حادثه در کشور ما تکرار شود.شورای عالی امنیت ملی هر اختیاری که بانک مرکزی بخواهد می دهد تا جلوی این کار گرفته شود.
رئیس دولت تدبیر و امید با کمک خواستن از مجلس در این زمینه گفت: اینها اقتصاد و زندگی مردم را نابود کرده بودند. کاهش سود تسهیلات، ارتباط بانکهای داخلی با خارج و بالابردن سرمایه برخی بانکها قدمهای دیگری بود که در اصلاح نظام بانکی برداشته شد. ما برای اصلاح نظام بانکی که موتور محرک اقتصاد است سه میلیارد دلار از پول صندوق میخواهیم.
روحانی با بیان اینکه دو میلیارد و 150 میلیون دلار هم برای مشکلات محیط زیستی باید از صندوق برداشته شود، افزود: وضع گردوغبار، ریزگردها، هوای آلوده، خاک آلوده، مشکل آب، وضع تالاب ها و دریاچه و مشکلات پسماندها معضل بزرگی را در کشور به وجود آورده است. اگر سری به شمال یا جنوب کشور بزنید مشکل کنار دریا، رودخانه و جنگلها را می بینید که ما باید مشکل پسماندها، ریزگردها و هوای آلوده را حل کنیم. البته قدم های خوبی برداشته شده اما بسیار کم بوده است.
وی ادامه داد: مثلا شروع به نهالکاری در جنوب کردیم و یا دستگاههایی که با نفت کوره کار می کردند باید با گاز کا ر کنند. در زمینه خودروهای فرسوده هم حرکتهایی شده اما هوا هنوز آلوده است ومردم در فشار ریزگردها هستند. از طرفی خانه ها مقاوم نیستند به همین دلیل باید مشکلات مسکن، محیط زیست و معضل آب را حل کنیم.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه بهترین راه حل معضل آب بهره وری از آب است خاطر نشان کرد: این می تواند اولین قدم باشد. آب کشاورزی ما باید شرایط درستی پیدا کند. طرحهایی که امروز وجود دارد در سراسر کشور در حال اجرا شدن است که یک تحول بزرگ به شمار می آید. مثل کشتهای گلخانهای، آبهای تحت فشار و سامانه های نوین آبیاری که تحول بزرگی است.
وی در ادامه تاکید کرد: ما آمده ایم تا مجلس به جای 20 درصد ، 32 درصد از منبع نفتی ما را کسر کند و به صندوق بریزد اما برای طرحهای مهم کشور مثل طرحهای محیط زیست و اصلاح امور بانکی که دو معضل برای ما هستند و در این بودجه پیش بینی کردهایم. شما نمایندگان مجلس باید کمک کنید.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وضعیت صندوقهای بازنشستگی اشاره کرد و گفت: وضع این صندوقها وضع درستی نیست. البته تمام مشکلاتی که ما در کشور داریم از آسمان هفتم نیامده و بسیاری هم از بیرون از مرزها نیامده. در بسیار از موارد تصمیم خودمان ایراد داشته و ناقص بوده که باید حل کنیم. در باره صندوقها هم باید قدمهای بزرگی برداریم.
وی همچنین تاکید کرد: صندوقهای بازنشستگی،سازمان تامین اجتماعی و بانکها باید دست از بنگاه داری بردارند و همه بنگاه هایشان را عرضه کنند و بفروشند. ممکن است بخواهند سهام داشته باشند که این ایرادی ندارد اما باید دست از بنگاه داری بردارند این اولین قدم مهمی است که دولت در این زمینه برداشته وشروع کرده و نمایندگان باید ما را حمایت کنند تا در بودجه 97 شاهد تحول بزرگی باشیم.
آمریکا و صهیونیسم موفق نخواهند بود
رئیسجمهور در ادامه به تصمیم ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیت المقدس اشاره کرد و گفت: بعد از اینکه توطئه ابرقدرتها در منطقه برای مسلط کردن گروه های تروریستی بر مردم مظلوم منظقه باشکست مواجه شد، امروز آمریکایی ها با کمک صهیونیست ها توطئه جدیدی را آغاز کردند و آن تعرض به قدس شریف است. اما من به نمایندگان و ملت بزرگ ایران اعلام می کنم که ما در برابر توطئه قدرتهای بزرگ؛ آمریکا، استکبار و صهیونیسم نه ساکت بودهایم نه هستیم و نه خواهیم بود.
روحانی در پایان اظهار کرد: ما هر قدمی که بتوانیم برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و جایگاه مقدس بیت المقدس که سرزمین مسلمانان و محل عروج پیامبر است، بر میداریم. ما مسلمانها و ایرانیها حراست از قدس شریف و حقوق ملت فلسطین در تمام لحظاتمان به عنوان یک آرمان مقدس مدنظرمان است. آمریکا و صهیونیسم در این توطئه موفق نخواهند بود و ملتهای اسلامی روزی قدس یعنی قبلهگاه اول مسلمانان را آزاد خواهند کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر