به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش حسابرسی انجام شده از باشگاه استقلال در فصل 95 - 94 موارد جالب توجهی درباره قرارداد بازیکنان استقلال و نقص و یا عدم پایبندی به مصوبات هیات مدیره به چشم میآید. از جمله این موارد میتوان به نقض سقف قرارداد بازیکنان، وضعیت جالب جاسم کرار و غیرقانونی بودن حضور شاهرخ سبک دست در هیات مدیره استقلال نام برد.
* سقفهایی که رعایت نشد
در بخشی از گزارش حسابرسی باشگاه استقلال آمده، طبق صورتجلسه شماره 3 هیات مدیره وقت استقلال (افشارزاده، نجف نژاد، کردنوری، معینی، جهانیان و سبک دست) مصوب شده که سقف قرارداد 5 فوتبالیست با قرارداد یک میلیارد و دویست میلیون تومان، 8 بازیکن به مبلغ 850 میلیون تومان و 5 بازیکن تا 250 میلیون منعقد شود. همچنین در این جلسه سقف بودجه قراردادهای تیم بزرگسالان 14 میلیارد و پانصد میلیون تومان برآورد و ابلاغ شده است. مالیات قراردادها هم برعهده بازیکنان گذاشته شد. در این مصوبه اشکالاتی از نگاه حسابرسان وجود دارد:
1- در این صورت جلسه پیرامون سایر پرداخت ها مثل هزینه اقامت و مسائلی از این دست مجوزی صادر نشده است.
2- جمع کل قراردادهای بازیکنان در آن فصل 17 میلیارد و 234 میلیون و چهارصد و پنجاه و هفت هزار تومان بوده که نقض سقف تعیین شده از بودجه تیم بوده است.
* حق جلسات و پاداشها
همچنین در بند 9 صورت جلسه شماره 23 مصوب شده که حق جلسه و پاداش پایان سال هیات مدیره 25 میلیون تومان باشد و به مدیرعامل استقلال هم 50 میلیون تومان پرداخت شود. با توجه به مواد 18 و 38 اساسنامه و از طرفی زیانده بودن باشگاه استقلال، پرداخت این مبالغ برخلاف قوانین و مقررات بوده و تصویب آن بر عهده مجمع عمومی باشگاه استقلال بوده است.
نکته قابل ذکر این است که بخشی از این مبلغ به 4 تن از اعضای وقت هیات مدیره استقلال در مردادماه آن سال پرداخت شده است.
اما درباره پاداش برد که در صورتجلسههایی مثل 24 و 26 هیات مدیره مصوب شده، علیرغم وجود بدهیهای سنگین، هیچگونه توجهی به بودجه و موجودی نقدی باشگاه نشده و صرفا جنبه تبلیغاتی و ایجاد انگیزه مدنظر بوده است.
* ماجرای شیحی و توزی
در صورت جلسه 25 هیات مدیره باشگاه استقلال، اعضای هیات مدیره تامین مالی پول رودریگو توزی را بر عهده اسپانسر وقت استقلال تا پایان همان روز اعلام کردهاند، این درحالی است که منطقا باید این پول به حساب باشگاه میآمده و از طریق باشگاه به توزی پرداخت میشده و به این ترتیب رویه قانونی رعایت نشده است.
درباره عادل شیحی، برای این بازیکن 18 میلیون تومان برای سه ماه حضورش در ایران بابت منزلی در خیابان ملاصدرا هزینه شده که بر اساس گزارش، منافع باشگاه با توجه به این رقم به هیچ وجه در نظر گرفته نشده است.
* حضور غیرقانونی سبکدست
بر اساس صورت جلسه شماره 4 هیات مدیره استقلال، از 14 تیر سال 94، شاهرخ سبک دست اسپانسر اصلی باشگاه استقلال، عضو هیات مدیره باشگاه میشود که با توجه به ماده 39 و 40 اساسنامه اعضای هیات مدیره نباید طرف حساب و یا ذی نفع در باشگاه باشند.
* ایرادات اساسنامهای
1- در اساسنامه استقلال هیچ اشارهای به صاحبان سهام، میزان سهام آنها و مبلغ آن نشده است. به گونهای که دولتی بودن شرکت فرهنگی ورزشی در اساسنامه مشخص نبوده است.
2- با توجه به ماده 32 اساسنامه، اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت، حداقل 500 سهم از سهام شرکت را در تمام مدت مدیریت خود به عنوان وثیقه و بابت جبران خسارات احتمالی مدیریتی باید به صندوق شرکت بسپارند. اقدامی که در هیچ یک از ادوار باشگاه استقلال انجام نشده است.
3- طبق ماده 45 اساسنامه، باید در مجمع عمومی عادی سالانه باشگاه استقلال، یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل برای وظایف مندرج در ماده 46 انتخاب کند که اجرایی نشده، این درحالی است که اگر باشگاه استقلال دارای بازرس قانونی بود، شاید بسیاری از ایرادات اشاره شده مرتفع میشد.
* جاسم کرار
1- قرارداد 1457000000 تومانی (یک میلیارد و چهارصد و پنجاه و هفت میلیون تومان) کرار جاسم و پرداخت مالیات این بازیکن و همچنین هزینه اقامت او از سوی باشگاه با مصوبهای که در آن قید شده سقف قرارداد بازیکنان یک میلیارد و دویست میلیون تومان باشد در تعارض است.
2- از نکات جالب قرارداد کرار، پرداخت مالیات او، هزینه اقامت و انشعابات، یک دستگاه خودرو و دو فقره بلیط رفت و برگشت این بازیکن و خانوادهاش توسط باشگاه و همچنین لزوم پرداخت 5 میلیون تومان بابت فیکس بودن در هر بازی بوده است.
3- با وجود اینکه کرار از استقلال به دلیل عدم رضایت کادرفنی مدتی به کمیته فنی معرفی شده بوده، اما موضوع مسکوت مانده و نتیجه به هیات مدیره برای تصمیم گیری ارائه نشده است.
4- با توجه به شکایت همسر دوم جاسم کرار به باشگاه استقلال بابت پرداخت مهریه از محل مطالبات نامبرده، توافق شد مبلغ 75 میلیون تومان از مطالبات کرار به همسر دوم او پرداخت شود.
* نکاتی از سایر قراردادها
1- قراردادهای مربوط به کادر پزشکی متشکل از سه پزشک و دو ماساژور که حدود 6 سال با آنها قرارداد امضا میشود، فاقد توجیه قانونی و نظر گروهی هیات مدیره در خصوص شایستگی فنی نامبردگان است. بر اساس گزارش موجود، مبلغ 405000000 تومان (چهارصد و پنج میلیون تومان) قرارداد کادر پزشکی هیچگونه توجیه منطقی و قانونی نداشته است.
2- از دیگر نکات قابل ذکر در گزارش مربوطه میتوان به مطالبات مرحوم پورحیدری اشاره کرد. طبق قراردادی که باشگاه استقلال با مرحوم پورحیدری به عنوان مدیرفنی و مدیر تیم امضا کرده بود، قرارداد او 230 میلیون تومان منعقد شد. مرحوم پورحیدری 50 میلیون از این پول را از شیرازی اسپانسر باشگاه استقلال و حدود 84 میلیون تومان را از باشگاه استقلال دریافت کرد و مابقی این پول هم مطالبات آن مرحوم بود.
* سایر تخلفات
1- طبق صورتجلسه شماره 31 هیات مدیره استقلال، ذی حساب باشگاه استقلال موظف بوده تا واریزیهای مستقیم اسپانسر که به حساب باشگاه واریز نشده است، اصل رسید مدارک و مالیات مربوطه را از محل درآمدهای وصولی به حساب مربوطه منظور نماید که این مسئله رعایت نشده است.
2- در صورت جلسه شماره 16 هیات مدیره استقلال، مبلغ 15 میلیون تومان به صورت قرض به شرکت بیمه استقلال پرداخت شده است. این درحالی است که هیات مدیره باید با توجه به وضعیت مالی باشگاه و شرکت بیمه مربوطه، نسبت به واگذاری آن تصمیم گیری مینمود.
3- هیچگونه آیین نامه مالی و معاملاتی و اداری و استخدامی و بودجه کاملی اعم از درآمد و هزینه در سال مالی 94-95 به تصوریت هیات مدیره باشگاه علی رغم وجود این کمبودها و تاکید اساسنامه در ماده 37 صورت نگرفته است.
به گزارش ایسنا، امید است که با بررسی دقیق حسابرسی انجام شده نهادهای مربوطه فرد یا افرادی را که در اجرای مقررات مالی باشگاه استقلال مرتکبتخلف شدهاند را نسبت به سوء مدیریت انجام شده پاسخگو کرده و حقوق از دست رفته باشگاه را جبران کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد