به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بی بی سی،ناروتو، نام میمون دم کوتاهی است که حدود شش سال پیش (۲۰۱۱ میلادی) در جنگلهای اندونزی با دوربین دیوید اسلیتر، عکاس بریتانیایی عکس انداخت.
قضات آمریکایی گفتهاند قانون حمایت از حقوق معنوی شامل میمون نمیشود اما یک گروه حامی حقوق حیوانات گفته بود این حیوان باید از عواید مادی این عکس بهرهمند شود.
درخواست گروه حامی حقوق حیوانات (پتا) که نمایندگی میمون را در دادگاه بر عهده داشت رد شد ولی آقای اسلیتر قبول کرد که حدود ۲۵ درصد از درآمد آتی از این اثر را به آنها بدهد.
دو طرف این دعوای حقوقی در بیانیهای مشترک اعلام کردند که آقای اسلیتر یک چهارم درآمد حاصل از فروش سلفی با میمون را به موسسه خیریههای ثبت شدهای بدهد که از "سلامت و مکان زندگی" این میمون حمایت کنند.
جف کر، وکیل این گروه حامی حقوق حیوانات (پتا) گفته است: " این پرونده بحث گسترده بینالمللی را درباره لزوم تعمیم حقوق اساسی انسانی به حیوانات به راه انداخته است؛ نه به این معنی که چطور میتوان بیشتر این حیوانات را استثمار کرد."
آقای اسلیتر گفته است تلاش زیادی کرد تا بتواند حق مالکیت معنوی این عکس را به دست آورد.هر دو طرف دعوا البته بر سر جنسیت این میمون اختلاف نظر داشتند.
آقای اسلیتر گفته است خود او حامی حفظ محیط زیست است و این عکس برای حیوانات در اندونزی سودمند واقع شده است.در نهایت قاضی دادگاه تجدید نظر در سان فرانسیسکو بعد از دو سال مجادله حقوقی به نفع صاحب دوربین رای داد.
هر دو طرف دعوا در بیانیه مشترکی بر لزوم تعمیم حقوق قانونی به حیوانات تاکید کردهاند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد