
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
کارکرد دیگر شب یلدا در بحث هویت اجتماعی است. به این مفهوم که ما خودمان را به عنوان یک ایرانی با رسوم و آدابی بشناسیم و در واقع یک انسجام هویت پیدا کنیم. جشن گرفتن شب یلدا برای ما به نوعی هویت اجتماعی میسازد. اثر مهم دیگر اجتماعی، پاسداشت شب یلدا در ایجاد نشاط اجتماعی است. این کارکرد از آنجا مهم است که میتواند حال ما را بهتر کند. آن هم در شرایطی که به دلایل بسیار و وجود برخی بحرانها جامعه ما دچار افسردگی است.
بنابراین وجود چنین آیینیمیتواند در افزایش نشاط اجتماعی کشور بسیار نقش داشته باشد. در جامعهای که ما باید هر مسالهای را بهانه کنیم برای تزریق شادی به مردم آن هم وقتی مسئولان تلاشی برای ایجاد این شادمانی نمیکنند شب یلدا میتواند بهانه بسیار مناسبی برای ایجاد شادمانی میان مردم باشد.
همه این عوامل میتواند تاثیر روانی خوبی در مردم داشته باشد. به این مفهوم که میتواند آنها را امیدوارتر کند،اخلاق آنها را بهتر کند و میزان غمگینی را میان آنها کاهش بدهد.
شب یلدا و جشن و آیینهای اینچنینی بهانههای خوبی است که مسئولان میتوانند با کمک آن نشاط اجتماعی را افزایش دهند.
باید تاکید کرد فضای روانی مردم به شکلی است که به این مناسک و مراسم نیاز دارند. درواقع برگزاری برنامههای اینچنینی در پارکها میتواند در فضای روانی مردم موثر باشد. شب یلدا را باید فرصتی مناسب دانست برای احیای خانواده و جامعه، زیرا اگر خانواده شرایط مطلوبی به دست بیاورد از مشکلات جامعه کاسته میشود.
مجید صفارینیا
روانشناس اجتماعی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد