به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، با پشرفت تکنولوژی در عرصه رباتیک، نیروهای مسلح نیز به فکر استفاده از این فناوری در کاربردهای مختلف به جای انسان شدند.
امروزه کشورهای زیادی در دینا کار طراحی و تولید ربات برای استفاده در عرصه نظامی و در کاربردهای مختلف را انجام میدهند.
رباتها با استفاده از قابلیت ناوبری اتوماتیک، مسیریابی خودکار و تعقیب مسیرها و هوش مصنوعی قدرت مواجه با برخی پدیدههای ناشناخته را دارا بوده و کاربرد وسیعی در طیف نظامی و صحنه عملیات شهری به خود اختصاص دادهاند.
صنایع دفاعی حمهوری اسلامی ایران نیز با ورود به این عرصه، توانسته رباتهایی برای رفع نیازهای نیروهای مسلح در عرصههای گوناگون طراحی و تولید کند.
یکی از این رباتها، ربات مرافبت و شناسایی ARIO-RS 01 است که توسط صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران طراحی و تولید شدهاست.
این ربات بر اساس شنی لاستیکی جهت عملیات کوتاه برد و به منظور مراقبت از اطراف مراکز حساس، پادگانهای نظامی و مناطق ویژه طراحی شده است.
این سامانه مجهز به دوربین مادون قرمز دید در شب و روز است و قابلیت کار در ساعات مختلف روز را دارد. وزن ربات ARIO-RS 01 مجموعا 200 کیلوگرم و طول آن نیز، 130 سانتیمتر است.
ارتفاع این ربات با دوربین 94 سانتیمتر و بدون دوربین 45 سانتیمتر و حداکثر محموله قابل حمل توسط آن 100 کیلوگرم است.
از دیگر ویژگیهای این ربات، برد دوربین مادون قرمز آن است که توانایی شناسایی یک فرد از فاصله 850 متری در روز را دارد. همچنین این ربات از فاصله 5000 متری در شرایط دید مستقیم قابل هدایت از دراه دور است.
کیف کنترلی ربات ARIO-RS 01 نیز شامل جوی استیک و مانیتور است و قابلیت ضبط تصاویر دیجیتالی تصویربرداری شده توسط این ربات را دارد. همچنین این کیف قابلیت آن را دارد تا در صورت نیاز به ارتباط کابلی، از فاصله 500 متری و با استفاده از کابل مخصوص، ربات را هدایت کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد