در این مصوبه پیشنهاد شده حقوق کارمندان در سال 97 افزایش پلکانی معکوس داشته باشد. به این معنا که افراد با درآمد پایین حقوقشان رشد بیشتری خواهد داشت و بعکس. در شرایط فعلی برخی کارمندان یک میلیون و 160 هزار تومان حقوق دریافت میکنند و برخی مدیران دهها میلیون. این موضوع نه زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران است و نه مردم راضی هستند.
البته اینکه هر کسی به ازای زحمتی که میکشد باید دریافتی مناسب داشته باشد، عدالت است؛ اما از بین بردن این شکاف دریافتی نیز بخشی از عدالت را تشکیل میدهد.
ماده 29 برنامه ششم توسعه حاکی از آن است که باید فاصله بین دریافتیها در نظام مدیریت و اداری کشور حداکثر به 20 درصد برسد.
در ماده 30 نیز در مورد بازنشستگان هم همین نظر وجود دارد. همچنین دولت مکلف شده سامانهای تشکیل دهد تا همه مردم حقوق مدیران کشور را مشاهده کنند.
به بیان بهتر، از ابتدای امسال باید کاهش شکاف دریافتی حقوق کارمندان اعمال میشد اما در بودجه سال 97 آورده شد و کمیسیون تلفیق نیز با ارائه پیشنهاد تکلیف قانونی برای دولت در نظر گرفت البته این مصوبه نیاز به چکشکاریهایی دارد و در بحث حقوق دریافتی استادان دانشگاه و اعضای هیات علمی دانشگاهها نظری داشتم که سختگیری کمتر باشد، اما در کلان تصمیم مجلس عدالتخواهانه است و رضایتمندی مردم را به دنبال دارد و فاصله طبقاتی را کاهش میدهد.
ادامه این روند باعث خواهد شد برخی نواقص که شاید در این مصوبه وجود داشته باشد، رفع شود. شاید بهتر است بگوییم کار مثبتی که دیر اما به روش خوب انجام شد.
حمیدرضا حاجی بابایی - عضو کمیسیون تلفیق بودجه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب