به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی بانک مرکزی،بر اساس یکی از مفاد این بخشنامه مسئولیت خرید ارز، به غیر از مواردی که بانک عامل تعهد پرداخت ارز به ذینفع (فروشنده) را دارد، بر عهده واردکننده (مشتری) خواهد بود و واردکننده باید با مراجعه به سامانه جامع تجارت رأساً اقدام به تأمین ارز از سامانه نیما کند. در راستای اجرای تصویب نامه شماره 4353/ت55300هـ مورخ 22 فروردین 1397 هیئت وزیران، مبنی بر تعیین سیاستهای جدید ارزی، موارد زیر در خصوص ثبت سفارشهایی که تخصیص ارز آنها به صورت «بانکی (نیما)» تایید شده است، ابلاغ میشود:
1- بانک عامل میبایست نسبت به اخذ تعهد ورود کالا از واردکننده (مشتری) مطابق تبصره 4 بند «ی» بخش اول مجموعه مقررات ارزی و ثبت آن در پرتال ارزی (سامانه تأمین ارز) اقدام کند.
2- مسئولیت خرید ارز، به غیر از مواردی که بانک عامل تعهد پرداخت ارز به ذینفع (فروشنده) را دارد، بر عهده واردکننده ( مشتری) خواهد بود و واردکننده میبایست با مراجعه به سامانه جامع تجارت رأساً اقدام به تأمین ارز از سامانه نیما کند.
3- بانک عامل در مواردی که تعهد پرداخت ارز به ذینفع (فروشنده) را دارد، میتواند از طریق سامانه تأمین ارز اقدام به خرید ارز از سامانه نیما کند.
4- در مواردی که واردکننده رأساً اقدام به تأمین ارز از سامانه نیما می کند مبنای عمل بانک عامل (در تشکیل پرونده، اخذ کارمزد و هزینههای ...) روش برات بدون تعهد خواهد بود.
5-کلیه مقررات مربوط به تعهدات ارزی (تعهد ارائه پروانه گمرکی) درخصوص ثبت سفارشهایی که از طریق سامانه نیما تأمین ارز میشوند نیز برقرار خواهد بود.
در پایان یاد آور میشود اجرای دقیق مفاد این نامه مورد تأکید بانک مرکزی است و تمام تعاملات آینده بانک مرکزی با بانکهای عامل منوط به اجرای دقیق مفاد این نامه خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب