به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، در پی تفاهمنامهای که بهمن سال گذشته بهمنظور صدور پروانه شکار میان معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و صندوق ملی محیط زیست منعقد شد، چند هفتهای است شکارچیان آمریکایی وارد کشور شده و در استانهایی چون خراسان رضوی، خراسان جنوبی و یزد به شکار چارپایان مشغول شدهاند.
پرویز آرامنش، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی، با تأکید بر اینکه پروانههای شکار چارپایان در استان خراسان جنوبی بر اساس ظرفیتسنجی زیستگاهها و بررسیهای کارشناسانه انجام صادر شده به تسنیم میگوید: در سال جاری تنها با صدور مجوز برای شکار 33 کل و قوچ موافقت کردهایم که تا کنون دو مورد انجام شده است.
وی با بیان اینکه شکار چارپایان در خرداد ماه، اختلالی در حیات چارپایان ماده و برهها ایجاد نمیکند ادامه میدهد: پیشتر، در یک مقطع زمانی از سال برای شکار چارپایان پروانه صادر میشد اما اخیراً برای یک بازه زمانی از پایان اردیبهشت تا اواسط مهر و سپس از اواسط آذر تا اواسط اسفند پروانه شکار صادر میشود.
آرامنش خاطرنشان کرد: شکار با نظارت کامل مسئولان محیط زیست انجام میشود و شکارچیان موظفند طبق دستورالعمل نسبت به شکار اقدام کنند، بهعنوان مثال برای شکار دو قوچی که هفته پیش از استان انجام شد تنها 6 تیر شلیک شد. تعداد تیرها صورتجلسه میشود و شکارچیان بیش از حد مجاز حق شلیک ندارند. همینطور بیش از مدت تعیینشده نمیتوانند به حضورشان در منطقه ادامه دهند.
به گفته آرامنش، شکار این تعداد قوچ که میبایست بالای 8 سال سن داشته باشند آسیبی به جمعیت حیات وحش وارد نمیکند زیرا در منطقه حفاظتشده درمیان سربیشه، جمعیت چارپایان زیاد شده و شکارچی طبیعی مانند پلنگ هم برای حذف آنها وجود ندارد، به همین دلیل با صدور این پروانهها موافقت کردهایم، چه آنکه نبود اعتبار و امکانات لازم در استان برای حفاظت از محیط زیست هم زخمی است که مبالغ دریافتی بابت این پروانهها تا حدودی بر آن مرهم میگذارد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: