به گزارش جام جم آنلاین، علی اکبر پوراحمدنژاد در گفتگو با فارس در خصوص اقدامات انجام شده در مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جاری گفت: یک سری برنامههای کاری در سال 97 براساس شعار سال «حمایت از کالای ایرانی» برای این کمیسیون ترسیم شده که پایه آن بحث حمایت از کالای ایرانی است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با تاکید بر اینکه برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید یک جراحی در فضای بازار رخ دهد، افزود: در سال گذشته جلسهای با مجموعه اتاق اصناف ایران برگزار شد و طی آن تعامل خوبی بین کمیسیون و اتاق اصناف برای انضباط بخشی در سطح عرضه در قالب تیمهای مشتمل بر سازمان صنعت، معدن و تجارت، بازرسی اصناف و کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفت.
وی اظهار داشت: بنابراین در سال گذشته حدود 8919 واحد صنفی در سطح عرضه مورد رصد و ارزیابی قرار گرفت و نکات قانونی به آنها ابلاغ شد و تخلفات آنها اعمال قانون شد.
پوراحمدنژاد با اشاره به ممنوعیت عرضه طلای خارجی و اثرگذاری آن در قیمت، بیان داشت: همچنین از ابتدای امسال 973 واحد صنفی طلا و جواهر با همکاری اتحادیه طلا و جواهر مورد رصد و مراقبت قرار گرفته است.
کشف 3 باند کلان قاچاق کالا
دبیرکمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با اشاره به کشف باندهای کلان قاچاق گفت: 3 باند بزرگ قاچاق کالا در حوزه تجهیزات پزشکی دست دوم، پوشاک و تجهیزات کامپیوتر و یارانه از ابتدای امسال مورد ضربه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اینکه روند برخورد با شبکهها و باندهای کلان قاچاق در حال انجام است، گفت: اگرچه با توجه به اقدامات انجام شده در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشفیات قاچاق در سطح عرضه کاهش چشمگیری داشته است اما کشفیات کلان در سطح شبکهها و باندها رشد داشته است.
پوراحمد نژاد گفت: تمام اعضای 3 شبکه کلان قاچاق دستگیر و کالاهای قاچاق آنها ضبط و روند اقدمات قضایی آنها در حال انجام است
وی افزود: براین اساس سطح کشفیات شبکهها و باندهای کلان قاچاق در 2 ماهه ابتدای امسال نسبت به 2 ماهه سال گذشته 46 درصد افزایش داشته است اما کشفیات قاچاق در سطح عرضه در سال گذشته نسبت به سال قبل تر 37 درصد کاهش و در دو ماه گذشته هم نسبت به مدت مشابه سال قبل، 82 درصد کاهش داشته است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران در مورد اقدامات این کمیسیون در خصوص مبارزه با قاچاق ارز گفت: از ابتدای امسال تاکنون همچنان تیمهایی در سطح بازارهای غیر رسمی در سطح خیابانهای خاص مانند خیابان فردوسی مستقر هستند.
وی با بیان اینکه دیگر شرایط ازدحام دلالها در اماکن خاص تهران برای فروش دلار مشاهده نمیشود، بیان داشت: با این وجود همچنان با کمک پلیس و تعزیرات خیابانهای خاص در حال رصد است.
پوراحمد نژاد با بیان اینکه در هیچ کشوری شرایط خاصی که عدهای در بازار نبض اقتصاد کشور را به دست گیرند وجود نداشته است، گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته در حوزه مبارزه با قاچاق ارز قطعا به شرایط قبل باز نخواهیم گشت.
کشف 14 کیلو طلای قاچاق
وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی با تمام محدودیتها مقدمات تامین ارز مورد نیاز مردم را انجام میدهد، افزود: با برخوردهای جدی با دلالان و تشدید مراقبتها در فرودگاه امام در حوزه طلا و ارز، کشفیات قابل ملاحظهای صورت گرفته بطوری که در 5 ماهه پایان سال گذشته 14 کیلو طلای قاچاق و معادل 12 میلیارد تومان ارز قاچاق کشف و ضبط شد. همچنان تیمهای رصد در بازار و مبادی ورودی فرودگاهها مستقر هستند.
پوراحمدنژاد بیان داشت: اکنون بازار وضعیت قبلی یعنی تجمع دلالان برای خرید و فروش ارز را ندارد و در صورت مشاهده هرگونه دلالی بلافاصله برخورد قانونی و لازم صورت میگیرد.
دستگیری دلالان تلفنی ارز
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم اقدامات انجام شده هنوز هم ارز با نرخ غیررسمی در بازار توسط دلالان معامله میشود، گفت: در حال حاضر عدهای به صورت غیر محسوس و غیر قابل مشاهده و تلفنی در این بازار فعالیت میکنند که این مسئله باید ساماندهی شود به همین دلیل پلیس فتا در حال رصد این مسئله است و تعدادی از این افراد را شناسایی و تعدادی را هم دستگیر کرده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد