به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر کوروش فرزین درباره چگونگی پوشش بیمهای اتباع خارجی توضیح داد: بر اساس قراردادی که با کمیساریای عالی پناهندگان داریم، این اتباع از حدود چهار سال گذشته تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارند و از صندوق سایر اقشار استفاده میکنند. برخی از آنها جمعیت آسیبپذیر محسوب میشوند و تمام سرانه بیمه توسط کمیساریا پرداخت میشود. تعدادی از این جمعیت نیز جزو بیماران خاص هستند که طبیعتا مشارکتی در پرداخت سرانه ندارند.
وی افزود: میزان خدماتی که اتباع مجاز خارجی میگیرند و هزینههایی که بابت این خدمات میپردازند، هیچ تفاوتی با اتباع ایرانی ندارد. البته آنها مانند افرادی که تحت پوشش صندوق بیمه همگانی هستند، میتوانند از مراکز دولتی دانشگاهی خدمت دریافت کنند. برای بیماران خاص اتباع نیز اگر در مراکز دولتی تخت نداشته باشیم، میتوانیم از مراکز خصوصی استفاده کنیم. برای مثال در سطح استان تهران بیماران دیالیزی اتباع، با معرفی نامهای که از دانشگاههای علوم پزشکی میگیرند، میتوانند از بخش خصوصی هم استفاده کنند.
جزییات برقراری بیمه روی تخت برای اتباع ایرانی و خارجی
فرزین با اشاره به نحوه برقراری بیمه روی تخت برای اتباع خارجی گفت: ما در قبال کسانی که کارت آمایش دارند موظف به پوشش بیمهای هستیم. اسامی تمام اتباعی که مشمول پوشش بیمه هستند در قالب دو گروه آسیبپذیر و غیر آسیبپذیر به سازمان ابلاغ و بارگذاری شده است. سرانه کامل افراد آسیبپذیر نیز پرداخت شده و از ابتدای قرارداد تحت پوشش هستند. گروه غیر آسیبپذیر نیز میتوانند از زمان درخواست و حضور در دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد، با پرداخت سرانه کامل، از ابتدای قرارداد تحت پوشش قرار گیرند. این افراد در صورت بستری در مراکز دولتی دانشگاهی، تمام هزینههای درمانیشان براساس ضوابط سازمان، در تعهد پرداخت خواهد بود.
وی تصریح کرد: هیچ محدودیتی در زمان پوشش بیمهای نداریم و افراد فاقد بیمه، زمانی که بستری میشوند باید همان روز برای برقراری پوشش بیمهای خود مراجعه کنند و از زمانی که حق بیمه را واریز میکنند، پوشش بیمهای برای آنها فراهم میشود و تاکید میکنم که قبل از پرداخت حق سرانه، خدمات دریافتیشان مشمول بیمه نخواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران همچنین درباره بیمهشدگان صندوق بیمه همگانی گفت: در حال حاضر بالغ بر ۱.۵ میلیون نفر در قالب صندوق بیمه همگانی در استان تهران تحت پوشش هستند. استنباط ما این است کسی که بیمه رایگان دریافت میکند، طبیعتا توان مالی برای مراجعه به بخش خصوصی را ندارد. البته طبق قانون این کار باید بر اساس ارزیابی وسع انجام شود، اما در مجموع افرادی که فاقد تمکن مالی هستند باید تحت پوشش سازمانهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد باشند و از همین طریق نیز دفترچه بیمه رایگان دریافت کنند، اما سایر گروهها باید در پرداخت حق بیمه مشارکت کنند. سازمان بیمه سلامت وظیفه ارزیابی وسع را بر عهده ندارد و این موضوع بر عهده وزارت رفاه است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد