عاشقانه‌ای برای کتاب‌های کمک آموزشی

مرسی که هستین!

شما یادتان نیست. البته ما خودمان هم یادمان نیست. فقط شنیده‌ایم پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایمان کتاب‌های درسی سنگینی را می‌خوانده‌اند. کتاب‌هایی که اغلب‌شان هم خاص گروه سنی‌شان نوشته نشده بود و متن سنگینی داشت.
کد خبر: ۱۱۶۸۵۳۷

این پدربزرگ و مادربزرگهای گرامی و البته نسلهای قبلترشان کتابهای سختی را خواندهاند. مثلا نسلها قبلترش الفیه ابن مالک میخوانده که حالا تصورش هم برای نسل ما سخت است، چه رسد به خواندنش! از بحث دور نشویم. خلاصه این متنهای سخت و سنگین را میخواندهاند و هیچ موسسهای هم نبوده که کتاب کمک آموزشی برایشان چاپ کند تا آنها اذیت نشوند.

اما نسل خوشبخت امروز به گفته آقای ابوالفضل جوکار، مدیر موسسه معروف گاج شرایط دیگری دارد، به گفته او وقتی آموزش و پرورش چند صد صفحه کتاب سخت و سنگین می‌دهد دست دانش‌آموز باید کتابی وجود داشته باشد تا بتواند هم معلم و هم دانش‌آموز را راهنمایی کند! بنازم معلمی را که بدون گاج نمی‌تواند درس بدهد... .

واقعا موسسات آموزشی چه حقی برگردن معلم‌ها و دانش‌آموزان دارند! اگر ناشران کمک آموزشی نبودند که در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سالن‌های عریض و طویل را بگیرند، واقعا کدام بخش از کتاب‌ها می‌توانست در رقابت به فروش سیب‌زمینی و ژامبون و آب معدنی نزدیک شود؟ باور کنید هیچ‌کدامشان. اصلا آبروی خود کتاب می‌رفت بابت این همه نفروختن. آبروی معلم‌ها و دانش‌آموزها هم برای این همه بی‌سوادی و نابلدی می‌رفت.

تا اینجای کار که عذرخواهی رسمی‌مان را به عرض حضراتشان رساندیم.

برویم سراغ ادامه ماجرا، آقا جوکار که با ایبنا گفت‌وگو کرده، می‌افزاید: مگر در آمریکا ناشری مانند مک‌گروهیل چه می‌کند یا جان وایلی چه کتاب‌هایی را منتشر می‌کند؟ چرا برخی مسؤولان آموزشی می‌پندارند کتاب‌های کمک‌درسی کتاب‌های بدی است؟ می‌گویند کمک‌درسی‌ها آسیب جدی به کتاب‌های درسی وارد می‌آورد؟ یا چرا آمار مطالعه کتاب‌های کمک‌درسی را جزو سرانه مطالعه کل کشور نمی‌آورند؟

دست شما درد نکند! حالا ما عذرخواهی کردیم، شما هم کوتاه بیایید. باور کنید سالهاست آرزو به دل ماندهایم یک آمار کمی درست و حسابی، دقت بفرمایید کمی درست و حسابی درباره سرانه مطالعه کشور بشنویم. یک روز میزان مطالعه بیلبوردهای تبلیغاتی قاطی سرانه مطالعه شده و فردایش هم برای اینکه نفهمیم چقدر بی سوادیم هر چه در تلگرام و اینستاگرام میخواندیم را گذاشتند پای سرانه مطالعه.

حالا همین مانده با این اوضاع تبلیغاتی شما و فشار مدرسهها برای خرید کمک آموزشی، سرانه مطالعه نوه کوچک خانواده از تحصیلات عالیه پدربزرگش در آن زمانها که کمک آموزشی در کار نبود و بسختی درس میخواندند از الان بیشتر شود!

زینب مرتضاییفرد

روزنامه نگار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
وقتی خورشید در غزه طلوع می‌کند

حجت‌الاسلام سید کاظم سید باقری، معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرز‌ها و فرقه‌ها حرکت می‌کند 

وقتی خورشید در غزه طلوع می‌کند

نیازمندی ها