به گزارش جامجم آنلاین ، در شرایطی که این نوسانات ادامه دارد برخی از صاحبنظران و کارشناسان این حوزه میگویند به شرط رعایت مواردی میتوان امید داشت که بازار ارز کمکم رنگ ثبات را به خود ببیند.
در این رابطه سیدتقی کبیری عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس به جامجم آنلاین گفت: مشکلی که امسال در حوزه ارزی به وجود آمد و نوساناتی را رقم زد به مسائل متعددی ارتباط دارد. بخشی از آن به مسائل بینالمللی و تحریم ها مربوط است ولی بخش دیگر به سوء مدیریتها در منابع ارزی برمیگردد. در واقع سوء مدیریت، عامل اصلی نوسانات ارزی است.
کبیری با بیان اینکه سیاستهای غیرپایدار دولت هم زمینه را برای نوسانات بیشتر کرده است افزود: قبل از 13 آبان که ارز به حدود 19 هزار تومان رسیده بود پیشبینی میکردیم که با وجود فشارهای به اوج رسیده بین المللی این نوسان متوقف شود. با وجود اینکه اوج فشار آمریکاییها برای اعمال تحریمها در سیزدهم آبان ماه بود اما معتقدم این تحریمها از مدتها قبل آغاز شده بود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: از سویی دیگر تغییراتی در سیاستگذاریهای ارزی اتفاق افتاد. تا قبل از 13 آبان مواردی مربوط به کاهش ارز دیدیم اما بعد از آن روند صعودی آغاز شد.
وی تصریح کرد: اگر دولت سیاستهایی اصولی در حوزه مدیریت ارزی تعیین کند و برنامههایی هم در بحث مدیریت مصارف و منابع ارزی از جمله ارز حاصل از صادرات غیرنفتی داشته باشد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی در ادامه گفت: میتوانیم این پیشبینی را بکنیم که در حوزه نرخ ارز به یک نزول حداقلی برسیم و حداقل ثبات ارزی را رقم بزنیم. بزرگترین مشکل ما همین عدم ثبات ارز تلقی میشود. تاثیر این عدم ثبات ارز را هم تولیدکننده دید و هم مصرفکننده و وارد کننده.
کبیری تاکید کرد: در پی تجربههای مشاهده شده در سالهای گذشته باید بگویم که ما در دی ماه (ژانویه) فضای ویژهای را در رابطه با حوزه ارز میتوانیم پیشبینی کنیم. این اتفاق در گذشته افتاده است. اگر مدیریت خوبی وجود داشته باشد در این مقطع زمانی که پیش روی ما وجود دارد میتوانیم این نوید را بدهیم که ارز به پایینتر از وضعیت فعلی هم برسد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: ما باید عوامل زیادی را در نظر بگیریم. اگر ثبات در سیاستگذاریهای مربوط به تصیمگیریها در حوزه ارز روند سریعتری داشته باشد، سریعتر هم به ثبات در بازار ارز میرسیم و حتی شاهد کاهش آن خواهیم بود. اما اگر قرار باشد تغییری در سیاستها رقم بخورد و روند بر خلاف جریان موجود در بازار ارز پیش برود آنگاه پیش بینی زمان دقیق رخ دادن ثبات و کاهش در بازار ارز غیر ممکن است. این زمان منوط به نوع مدیریتها در حوزه ارز است. همه چیز بستگی به تصمیمات اخذ شده دولت و بانک مرکزی در این زمینه دارد. به هر حال من پیشبینی میکنم ارز تا پایان سال پیش رو به ثبات بیشتری برسد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: