به گزارش جام جم آنلاین، فرمانده ارشد وزارت دفاع در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما درباره جزئیات خبر منتشر شده در خصوص نزدیک شدن شناورهای نیروی دریایی سپاه پاسداران به ناو هواپیمابر آمریکایی گفت: اساساً وقتی هر شناوری وارد منطقه خلیج فارس می شود چون از تنگه هرمز و از مسیر آب های سرزمینی ما عبور می کند طبق عرف نظام دریایی، زمان ورود و حتی خروج شناورها از ملیت، مأموریت و مقصد آن سوال و شناسایی می شود.
امیر دریادار امیر رستگاری افزود: این شناسایی از طریق نزدیک شدن شناورهای کشورمان به شناورهایی است که در حال ورود به خلیج فارس هستند و این طبق اصول دیپلماتیک و عرف بین الملل نظامی در آبراهای جهان انجام می شود و اصلاً چیز جدیدی نیست.
وی تصریح کرد: فقط به علت تبلیغات ایران هراسی، سوالاتی که نیروهای دریایی سپاه در تنگه هرمز یا نیروهای دریایی ارتش در منطقه دریای عمان از شناورهای وارد شده می پرسند، از جانب طرف مقابل بزرگنمایی می شود؛ وگرنه اصلاً فرآیند این عملیات شناسایی، بخشی از عرف بین الملل نظامی است.
فرمانده ارشد وزارت دفاع افزود: در این چارچوب شناورهای ما به شناورهای وارد شده نزدیک می شوند و در قالب عملیات شناسایی تأییدیه می گیرند و دوباره به آنان اجازه عبور می دهند که این طبق عرف عبور از آب های بین المللی جهان است.
امیر رستگاری گفت: از 10 ماه پیش ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس حضور نداشتند و نخستین بار بود که پس از این مدت دوباره ناو هواپیمابری وارد خلیج فارس شد و طبیعی است که گشت های نیروی دریایی سپاه پاسداران به آن نزدیک شدند، سوال کردند و تأییدیه گرفتند و آنان نیز به طور صلح آمیز از مسیر عبور کردند و اکنون مسیر خودشان را طی می کنند.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد: بیش از این، اتفاق دیگری رخ نداده است و اگر باز دوباره بزرگنمایی کرده اند در پی همان تبلیغات ایران هراسی هستند.
وی با رد ادعای برخی رسانه ها که یک فروند پهپاد، ناو هواپیمابر آمریکایی را تعقیب کرده و حتی چند راکت به سمت آن شلیک شده تصریح کرد: سه جزیره قشم، هرمز و لارک دقیقاً در دهانه تنگه هرمز قرار دارند که منطقه رزمایش پیامبر اعظم است و از حدود 8 روز پیش از آغاز رزمایش در سطح بین المللی اعلام شده که در این منطقه رزمایش برگزار می کنیم تا شناورهای خارجی از آن مطلع باشند.
امیر رستگاری افزود: بر این اساس همه آگاهی دارند که آنجا منطقه رزمایش است و این که پهپاد و بالگرد در آن جا پرواز می کردند ربطی به ناو هواپیمابر امریکایی نداشته است.
وی تاکید کرد: طول تنگه هرمز حدود 45 کیلومتر است و زمانی که شناورها وارد آن می شوند چون از وسط تنگه عبور می کنند با جزایر ما حدود 23 کیلومتر فاصله دارند و زمانی که از این جزایر عبور کردند طبیعی است که پهپاد ما را دیده اند و احتمالاً اجرای آتش را نیز مشاهده کردند و تلقی شیطنت آمیزشان این بوده که به سمت آنان شلیک شده در حالی که اصلاً این طور نبوده است.
امیر رستگاری افزود: پهپاد به سمت منطقه رزمایش خودش فعالیت می کرده و اصلاً معلوم نیست که در آن هنگام شلیکی صورت گرفته باشد و اگر باز هم این موضوع را مطرح می کنند اصلاً ربطی به حضور آنان و ورودشان به این منطقه ندارد چون اصلاً برای این کار منطق و توجیه درستی نیست.
استفاده از گلوله های بالستیک نقطه زن در رزمایش پیامبر اعظم(ص)
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از بهره برداری گلوله های بالستیک نقطه زن در رزمایش پیامبر اعظم 12 خبر داد.
امیر دریادار امیر رستگاری گفت: این رزمایش در مناطق جنوبی کشور از 5 روز قبل با قدرت نمایی نیروی زمینی سپاه پاسداران در جزیره قشم برگزار شد که امروز روز نهایی آن بود.
وی عملیات آبی خاکی، گرفتن سرپل و عملیات آفندی و تهاجمی برای ورود به سواحل مدنظر را دستور کار رزمایش پیامبر اعظم برشمرد.
امیر رستگاری گفت: تمام تجهیزاتی که با دستان پرقدرت رزمندگان نیروی زمینی سپاه، نیروی زمینی، هوانیروز و نیروی دریایی سپاه پاسداران تولید شده است در این رزمایش استفاده شد، تجهیزاتی که طبق مطالبات عملیاتی طراحی و تولید شده است.
وی افزود: اکنون تجهیزات عمومی با تاکتیک های ایرانی به دست نیروهای مسلح پرتوان کشورمان استفاده می شود که ناشی از قدرت نیروهای مسلح ماست و طبق آخرین تاکتیک ها و دکترین های دفاعی و تهاجمی؛ طراحی، تولید و استفاده می شود.
امیر رستگاری، بسیاری از سامانه های موشکی، بسیاری از ادوات، مین های ضدبالگرد جهنده برای مقابله با بالگردهای مهاجم دشمن، انواع شناورها برای تک ساحلی و شناورهای زرهی دوزیست را بخشی از تولیدات جدید نیروی زمینی و دریایی سپاه برشمرد که در رزمایش پیامبر اعظم(ص) استفاده شد.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع همچنین گفت: موشک ها را نقطه زن و دقیق تولید می کنند اما اکنون جمهوری اسلامی ایران به توانایی تولید و استفاده از گلوله های بالستیک نقطه زن دست یافته است که قدرت آفندی و اصابت به هدف را بالا می برد.
وی افزود: این تسلیحات جدید برای ضربه زدن به نیروهای مهاجم دشمن تولید شده است که در رزمایش امروز استفاده شد.
امیر رستگاری همچنین با اشاره به تمرین تاکتیک های دفاعی و تهاجمی در رزمایش امروز گفت: گرفتن سرپل، تاکتیکی تهاجمی و یکی از عملیات پیچیده نظامی محسوب می شود که در این عملیات باید از هوا، سطح و دریا به سمت ساحلی که دشمن آن را تصرف کرده است، وارد شد که این قابلیت تحرک بالایی می طلبد.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع افزود: نیروهای مسلح ما در سپاه پاسداران نشان دادند که از قدرت بسیار خوب، تحرک و جابجایی بسیار مطلوبی برخوردارند که می توانند به سرعت و کمتر از 1 ساعت، ساحل و سرپل مدنظر را به تصرف درآورند و این افتخاری برای نیروهای مسلح ایران است که چنین قدرت دفاعی و تهاجمی دارند.
وی همچنین درباره اهمیت این رزمایش در شرایط کنونی منطقه تصریح کرد: ایران اسلامی همواره دست صلح و دوستی به سمت کشورهای همسایه دراز کرده و همیشه منادی این پیام بوده است که امنیت منطقه به دست کشورهای منطقه ایجاد می شود و حضور نظامی نیروهای فرامنطقه ای بجز ناامنی دستاوردی ندارد.
امیر رستگاری، این رزمایش و توانمندی نیروهای سپاه پاسداران را نشان از آمادگی برای تأمین امنیت در منطقه و همکاری با کشورهای منطقه برای تحقق این هدف دانست.
وی تأکید کرد: با همکاری منطقه ای به راحتی می توانیم امنیت را تأمین کنیم و به حضور هیچ نیروی فرامنطقه ای نیاز نیست.
امیر رستگاری مهم ترین پیام رزمایش پیامبر اعظم در منطقه خلیج همیشه فارس را توانایی کشورهای منطقه در تأمین امنیت بومی بدون اتکا به نیروهای بیگانه برشمرد.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع تصریح کرد: نیاز به توضیح ندارد که نیروهای فرامنطقه ای در عراق، افغانستان و هرجای دیگر از منطقه که حضور یافته اند بجز ناامنی برای ملل این کشورها دستاوردی نداشتند و حضور این نیروها صرفاً ناامنی و آشوب ایجاد می کند.
وی همچنین درباره اعلام آماده باش نیروهای آمریکایی در خلیج فارس همزمان با برگزاری رزمایش سپاه گفت: اصولاً هرگاه ما رزمایش داریم آنان نگران می شوند که آفندی علیه شان انجام شود و حال آنکه مطمئن هستند ایران، کشوری صلح دوست است و هیچگاه به هیچ کشوری تهاجم نمی کند.
امیر رستگاری تصریح کرد: آنان با بزرگ نمایی جوی را در جهان ایجاد می کنند که در چارچوب پروژه ایران هراسی می خواهند القا کنند که ایران با این رزمایش ها در پی نشان دادن قدرت، سرنیزه و تفنگ برای جنگیدن است اما همواره این سیاست شان دچار شکست شده است.
وی گفت: ما در چند دهه گذشته نشان داده ایم که چشم طمع به سرزمین هیچ کشوری نداریم و صرفاً نگاهمان حفظ و حراست از تمامیت ارضی، آب های سرزمینی و هوا و فضای خودمان است و فقط در پی ایجاد قدرت بازدارندگی هستیم.
امیر رستگاری با اشاره به قرار داشتن منابع غنی انرژی جهان در خلیج فارس افزود: به همین علت این منطقه همواره با طمع کشورهای صاحب قدرت همراه بوده است و آنان در پی توجیه حضور خودشان در منطقه بوده اند و به ایران هراسی پرداخته اند تا چنین القا کنند که برای ایجاد امنیت در منطقه باید حضور داشته باشند.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع تأکید کرد: درحالیکه اصلاً چنین نیست و حضور آنان صرفاً به منظور تبلیغات در چارچوب ایران هراسی و اعلام آماده باش آنان نیز نمایشی و فقط برای ایجاد فضای ملتهب در منطقه است.
وی افزود: آنان وانمود می کنند که برای حفاظت از برخی کشورهای منطقه درحال آماده باش قرار می گیرند تا اتفاقی نیفتد در حالی که خودشان و هم پیمانان آنها می دانند که این رزمایش موضوعی داخلی و با هدف تمرین نظامی است که همه کشورها نیز چنین رزمایش هایی را اجرا می کنند.
امیر رستگاری اضافه کرد: همه کشورها در طول سال، رزمایش های تخصصی و مرکب برگزار می کنند که این رزمایش ها در همه سازمان های نظامی با هدف ارتقای سطح آمادگی برگزار می شود و فقط ما نیستیم که چنین رزمایش هایی را اجرا می کنیم.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع بار دیگر تأکید کرد: آنان می خواهند حضور نیروهای خودشان را در منطقه ما توجیه و فضا را ملتهب کنند و به همین علت اعلام آماده باش می کنند و الا می دانند که رزمایش ما خطری برای آنان و هیچ کشوری ندارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد