سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صدا و سیما، عباس جعفری دولت آبادی در نشست با تعدادی از مسئولان مرتبط با آسیبهای اجتماعی که در خصوص مفاسد اخلاقی و اجتماعی به ویژه جرایم مرتبط با مصرف مشروبات الکلی برگزار شد، افزود: توجه به موضوع آسیبهای اجتماعی در اسناد بالادستی و از جمله برنامه ششم آمده است و مقام معظم رهبری نیز ۶ تا ۷ جلسه در این زمینه برگزار کرده اند که این جلسات با حضور و مدیریت شخص ایشان بوده است و این نشان دهنده توجه مسئولان عالی کشور به این موضوع است.
وی توجه به آسیبهای اجتماعی را از آن جهت که زمینه ساز و بستر سایر جرایم است، ضروری خواند و گفت: بیکاری، طلاق، اعتیاد و حاشیه نشینی کارها را با موانع روبرو میکند و رفع زمینه این مشکلات موجب آبادانی، رفاه و توسعه کشور میشود.
وی با اشاره به اینکه دشمن هم اکنون در حوزه اجتماعی و فرهنگی متمرکز شده است، گفت: در چهل سال گذشته راهبردهای سیاسی و نظامی دشمن علیه جمهوری اسلامی ایران به نتیجه نرسید و امروز در دو حوزه شامل جنگ اقتصادی و مالی و حوزههای اجتماعی و فرهنگی متمرکز شده است.
جعفری دولت آبادی گفت: آنها با تمرکز در حوزههای اجتماعی و فرهنگی به دنبال تغییر رفتار مردم هستند تا بتوانند رفتار نظام سیاسی را هم تغییر دهند.
دادستان تهران گفت: اگر امروز میبینیم که صدها شبکه تلویزیونی فارسی زبان و صدها سایت و دهها روزنامه علیه ایران فعالیت میکنند به دنبال تغییر سبک زندگی و ذائقه مردم هستند.
وی گفت: آسیبهای اجتماعی موجب میشود جامعه از پیشرفت و عدالت و رفاه باز بماند و سیل بیکاران، آمار زیاد جوانان مجرد، آمار بالای طلاق و حاشیه نشینی؛ برنامه ریزیها را تحت تاثیر قرار میدهد و هرچه در حوزه رفع آسیبهای اجتماعی اقدام کنیم کم است.
وی راهکارهای پیشگیرانه، توانمندسازی و حمایتی، و اقدامات مقابلهای را سه راهکار مهم در بحث آسیبهای اجتماعی خواند و گفت: آسیبهای اجتماعی حدود ۷۰ مورد است که ۵ آسیب آن مورد توجه است و یکی از آن آسیبها، مفاسد اجتماعی و اخلاقی است که یکی از زیرمجموعههای آن جرایم مرتبط با مصرف مشروبات الکلی خواهد بود.
وی گفت: در خصوص مفاسد اخلاقی باید توجه داشت که اگرچه کشور ما دموکراسی دارد و جمهوریت و رای مردم در آن مهم است، اما مهمتر از همه ارزشهای دینی است و اینکه برخی میگویند چه کسی گفته حجاب اجباری است هیچ مبنایی ندارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نمیتواند به مسئله حجاب بی توجه باشد، چون مفاسد اخلاقی و اجتماعی ارزشهای دینی جامعه را نقض میکند.
دادستان تهران در ادامه گفت: مسئله بی حجابی با سیاستهای حجاب و عفاف در کشور در تضاد است و در تغییر رفتارها تاثیر میگذارد و اگر گاهی اوقات میبینیم که برخی در خصوص موضوع حجاب عقب نشینی میکنند این نشان میدهد که دشمن در حال سرمایه گذاری است تا بی حجابی امری مباح و بی اهمیت جلوه کند.
وی گفت: بر همین اساس فردی را در تهران مامور کردند که روسری اش را بردارد و وقتی دیدیم پلیس و دستگاه قضایی برخورد قاطع کرد، دشمن هم سر و صدا کرد؛ وقتی دشمن برای روسری برنامه ریزی میکند، قطعا برنامه عمیق تری دارد و آن شکستن برنامههای عفاف و حجاب است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مفاسد اجتماعی جرایم زیادی وجود دارد، گفت: در این نشست فقط به موضوع جرایم مشروبات الکلی خواهیم پرداخت و گزارشهای پلیس هم در این خصوص نگران کننده است.
دادستان عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه آسیب های اجتماعی زمینه ساز و بستر سایر جرایم است، گفت: بر اساس گزارش های پلیس میزان مصرف مشروبات الکلی نگران کننده است.
پلیس بدون اجازه دادستانی و دادگاه خودروی رانندگان مست را رفع توقیف نکند
دادستان عمومی و انقلاب تهران از پلیس خواست در توقیف خودروهای رانندگان مست هیچ تردیدی نکند و بدون دستور دادستان و یا دادگاه این خودروها رفع توقیف نشوند مگر اینکه زمان توقیف آن پایان یافته باشد.
جعفری دولت آبادی در نشستی که با موضوع آسیبهای اجتماعی به ویژه جرایم مشروبات الکلی برگزار شد، افزود: امروز گزارشهای بدی از پلیس در خصوص رانندگی در حین مستی به ما میرسد و این اقدام در همه دنیا جرم است و در ایران که کشوری اسلامی است هیچ کسی نباید به خودش جرأت دهد در حال مستی رانندگی کند که این اقدام برای دیگران هم خطرساز است.
وی گفت: چندی پیش هم اتفاقی تلخ در خصوص مشروبات تقلبی اتفاق افتاد که تعداد زیادی فوت کردند و عدهای هم به دلسوزی پرداختند و ما هم اکنون در کشور مواجهیم که عدهای به تجارت مشروبات الکلی میپردازند و جان عدهای را میگیرند و عدهای هم با حالت مستی رانندگی میکنند که باید با آنان برخورد قاطع شود.
دادستان تهران افزود: پلیس بدون دستور دادستانی و یا دادگاه اجازه رفع توقیف خودروهای رانندگان مست را ندارد، گزارشهایی داشتیم که این خودروها پس از چند روز آزاد شده که خلاف قانون است.
جعفری دولت آبادی گفت: چند سال پیش این دستور کتبی را داده ام تا این خودروهای توقیفی به هیچ وجه پیش از زمان انقضای خود آزاد نشوند چرا که جان مردم برای ما اهمیت دارد.
وی افزود: البته مشکلی هم ما در دادگاه هایمان داریم به این ترتیب که وقتی پلیس رانندگان مست را بازداشت میکند و تست الکل از آنان میگیرد و مصرف مشروبات الکلی هم به تأیید پزشکی قانونی میرسد دادسرا وقتی ادله باشد تأیید میکند، اما وقتی که به دادگاه میرود در دادگاهها میگویند ادله مناسب شرب خمر، اقرار و بینه است در صورتی که خیلی مواقع راننده اقرار نمیکند و بینه هم وجود ندارد و در این شرایط دادگاهها اکثراً فرد را تبرئه میکنند و کسی که عامل خطر برای مردم است به راحتی در دادگاه تبرئه میشود.
جعفری دولت آبادی گفت: این موضوع گلایه پلیس هم بوده است و ما قبول داریم که در این خصوص مشکل وجود دارد و اخیراً این موضوع خدمت مقام معظم رهبری گزارش شد و ایشان از ریاست قوه قضاییه خواستند قضیه حل شود.
دادستان تهران افزود: به هیچ وجه نباید اجازه دهیم راننده مست پشت ماشین بنشیند و وقتی نشست بداند علاوه بر مجازاتهای حدی، مجازاتهای تکمیلی از قبیل محرومیت از رانندگی و ابطال گواهینامه خواهد داشت.
وی گفت: موضوع بعدی در حوزه مشروبات الکلی، عرضه آن است و پلیس در موضوع قاچاق آن ورود میکند، اما ما گزارشهایی از عرضه آن در برخی اماکن داریم که زیبنده کشور دینی نیست و به هیچ وجه در رستورانها و هتلها و دیگر اماکن نباید اجازه عرضه مشروبات الکلی داده شود و این صد درصد جرم است و باید پلیس گزارش کند و حتماً اتحادیهها هم در این خصوص همکاری کنند.
جعفری دولت آبادی افزود: برای موفقیت در برخورد با جرایم مرتبط با مشروبات الکلی و مفاسد اخلاقی، اقدامات پلیس و دستگاه قضایی به تنهایی کفایت نمیکند و باید ببینیم نقش دستگاههای فرهنگی و آموزشی کجاست؟
وی گفت: خوردن مشروب حرام است، اما چرا باید با این نوع جرایم مواجه شویم و چه کسانی باید در آموزش و پرورش و دانشگاهها و سایر حوزهها این موضوعات را برای جوانان تبیین کنند؟! ما برخی را دستگیر کرده ایم که میگفتند نمیدانستیم شرب خمر حرام است.
دادستان عمومی و انقلاب تهران افزود: دستگاههای فرهنگی در این خصوص تکلیف دارند و باید پلیس و دستگاههای قضایی را یاری کنند و وقتی در یک پارتی یا رستوران، مشروب داده میشود قطعاً اتفاقات دیگر هم خواهد افتاد.
جعفری دولت آبادی گفت: از همه دستگاهها میخواهیم در این بخش مبارزه جدی تری کنند چرا که آمارها نگران کننده است و البته این به این معنا نیست که جامعه ما از مسیر عفت خارج شده است و ما حضور مردم متدین خود را در مراسم مذهبی و زیارتگاهها بسیار پررنگ میبینیم، اما اعتقاد داریم که در جمهوری اسلامی این جرایم باید به حداقل و صفر برسد و با متخلفان برخورد جدی شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: