رئیس مرکز سنجش آموزش‌ و پرورش :

مبنای بدون کنکور شدن رشته‌های دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش‌ و پرورش گفت: بر مبنای قانون سنجش و پذیرش اعمال سوابق تحصلی قرار بود از سال ۹۲ شروع شود و در سال مقدار به آن اضافه شود که به دلایلی این امر اتفاق نیفتاد و امسال تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۸۵ درصد تعیین شد که مبنای آن‌ها نمرات سه سال آخر متوسطه است.
کد خبر: ۱۱۸۳۲۵۶
مبنای بدون کنکور شدن رشته‌های دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی

به گزارش جام جم آنلاین از میزان ، عبدالرسول عمادی درباره پذیرش ۸۵ درصد دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی بیان کرد: بر مبنای قانون سنجش و پذیرش اعمال سوابق تحصلی قرار بوداز سال ۹۲ شروع شود و در سال مقدار به آن اضافه شود که به دلایلی این امر اتفاق نیفتاد و امسال تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۸۵ درصد تعیین شد که مبنای آن‌ها نمرات سه سال آخر متوسطه است.

وی در ادامه با بیان اینکه این ظرفیت در چند سال آینده می‌تواند به ۱۰۰ درصد برسد گفت: برای رسیدن به این امر باید فرهنگ سازی شود تا به حذف کنکور بیانجامد، زیرا هم اکنون بیشتر دانش آموزان متقاضی رشته‌های پزشکی هستند که مانع بزرگی در سر راه کنکور است و این امر استرس و هزینه زیادی را هم به دانش آموزان و هم خانواده‌ها تحمیل می‌کند.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش گفت: اگر ظرفیت زیر نظام‌های فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی را هم به این ۸۵ درصد اضافه کنیم، ۹۰ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها بدون کنکور پر خواهند شد.

عمادی در پاسخ به این سوال که مبنای بدون کنکور شدن برخی رشته‌های تحصیلی چیست؟ بیان کرد: مبنای بدون آزمون شدن رشته محل‌های دانشگاهی به این شکل است که هر رشته محلی در دانشگاه دولتی اگر تعداد داوطلبانش از ۴ برابر ظرفیت کمتر شود بدون آزمون است و هر رشته محلی در دانشگاه غیر دولتی اگر تعداد داوطلبانش از ۷ برابر ظرفیت کمتر شود این رشته‌ها بدون کنکور و صرف بر ساس سوبق تحصیلی خواهند بود. این آمار از تعداد متقاضیان کد رشته محل‌های امتحانی را سازمان سنجش ارائه می‌کند.

وی درباره فرآیند برگزاری امتحانات نهایی بیان کرد: سوالات امتحانی از وزارت آموزش به حوزه‌های اجرایی ارسال می شود و بسیار امن است؛ بنابراین شرایط برگزاری امتحان نهایی با امنیت است. امتحانات کاملا امن برگزار می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که اعمال سوابق تصیلی چرا با تاخیر انجام شد؟ گفت: بنا بود از ابتدای سال ۹۲ این طرح اجرا شود، ولی به دلیل منافع زیاد برخی افراد که از طریق برگزاری کنکور تامین می‌شود اجرای این طرح به تعویق افتاد.

وی در ادامه با بیان اینکه فعالیت زیادی کردیم تا تبلیغات کنکور را کاهش دهد که در جا‌هایی هم موفق شدیم افزود: در این مسیر تلاش کردیم دانش آموزان را آگاه کنیم که مبنای امتحانات نهایی صرفا کتاب است و نباید به تبلیغات موسسات و کتاب‌های کمک آموزشی متکی باشند.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش افزود: ملاک و مبنای سوابق تحصیلی، امتحانات پایه نهایی دوازدهم است که معدل آن به دانشگاه‌های مجری پذیرش بدون آزمون اعلام خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها