به گزارش جام جم آنلاین ، حسین نعمتی کارشناس امور اقتصادی در گفتوگو با جامجم آنلاین عنوان کرد: فشار اقتصادی امسال آمار و ارقام عجیب و البته متناقضی را رقم زد. از یک سو با افزایش 100 الی 140 درصدی قیمت برخی از کالاها روبرو بودیم و از سویی دیگر قدرت خرید در بسیاری از خانوارها تا 80 درصد افت پیدا کرد و معیشت مردم به شدت در تنگنا قرار گرفت.
نعمتی افزود: نرخ تورم امسال به بیش از 18 درصد رسید و نرخ تورم خوراکیها نیز بر روی عدد 47.5 درصد قرار گرفت که عملا قدرت خرید برخی از مایحتاج را از اقشار کم درآمد سلب میکرد. ما در رابطه با مشکلات اقتصادی اقشار مختلف جامعه اطلاعات زیادی داریم اما آنچه که اینجا کمتر مورد توجه قرار گرفته این است که این مشکلات اقتصادی تا چه اندازه از لحاظ اجتماعی و فردی مشکلات روحی را پدید آورده است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: آمار، تکان دهنده و به شدت نگران کننده بود. در این شرایط افزایش حقوق کارکنان دولت سدی در برابر تورم افسار گسیخته میشود. با تورم کنونی این افزایش حقوق نسبتا متناسب به نظر میرسد؛ به شرطی که تغییری در این تورم به وجود نیاید.
او بیان داشت: پیشبینی حاکی از این است که برای سال آینده با وضعیت ثبات قیمتی و در موارد معدودی با کاهش قیمتی مواجه خواهیم شد اما نکته بسیار حائز اهمیت این است که باید پیشبینی مبتنی بر افزایش دوباره قیمت را داشته باشیم. نعمتی یادآور شد: در این صورت افزایش حقوق نقش خود را در مقابله کامل با تورم از دست میدهد و در صورتی که این تورم باز هم افزایش یابد آنگاه افزایش حقوق دیگر بیثمر خواهد بود.
وی در پایان گفت: مسئله افزایش حقوق در برابر تورم در شرایط کنونی مفید و موثر است اما افزایش بیشتر تورم ، این افزایش حقوق را خنثی میکند. این مسئله باید در حجم وسیعی مورد بررسی قرار بگیرد که اگر روند افزایش قیمتها برای سال آینده نیز ادامه داشت چه تدبیری باید بیندیشیم. شرایط اقتصادی امسال نشان داد نباید دلخوش به مسئله ثبات باشیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد