عراقچی در دیدار مدیرکل منطقه‌ای وزارت خارجه آلمان:

اروپا برای حفظ برجام هزینه بپردازد / ناخرسندی از تعلیق پروازهای ماهان

با ابراز تاسف از خروج آمریکا از توافق هسته ای؛

اتحادیه اروپا رفع تحریم های هسته ای را بخشی ضروری از برجام دانست

اتحادیه اروپا در بیانیه ای ضمن تقدیر از گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی در تائید پایبندی ایران به برجام، رفع تحریم های هسته ای را بخشی ضروری از این توافق دانست و از خروج آمریکا از آن ابراز تاسف عمیق کرد.
کد خبر: ۱۱۹۵۸۲۵
اتحادیه اروپا رفع تحریم های هسته ای را بخشی ضروری از برجام دانست

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، اتحادیه اروپا در بیانیه ای که در تارنمای رسمی این اتحادیه منتشر شد خطاب به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای، از گزارش این آژانس مبنی بر پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود تقدیر کرد.

در این بیانیه که از سوی ترکیه، مقدونیه شمالی، مونته نگرو، ایسلند، صربستان، آلبانی، بوسنی و هرزگوین، لیختنشتاین، نروژ و سان مارینو حمایت شده است، اتحادیه اروپا از یوکیا آمانو مدیر کل و دبیرخانه آژانس به دلیل این گزارش تشکر کرد.

این اتحادیه در این بیانیه پایبندی راسخ و حمایت مستمر خود از برنامه جامع اقدام مشترک را اعلام و بر اراده خود برای تداوم همکاری با جامعه بین المللی در راستای حفظ این توافق تاکید کرد.

اتحادیه اروپا با بیان اینکه برجام عنصری کلیدی در معماری عدم اشاعه هسته ای در جهان است و با اشاره به 10 سال دیپلماسی که منجر به این توافق شد، افزود که توافق هسته ای جامعه بین المللی اطمینان داد که ماهیت برنامه هسته ای ایران صرفا صلح آمیز است.

در این بیانیه همچنین با تاکید بر اینکه رفع تحریم های هسته ای بخشی ضروری از برجام است، اتحادیه اروپا تاسف عمیق خود را از خروج آمریکا از این توافق ابراز داشت و ادامه داد: همانطور که در 14 گزارش پیاپی آژانس آمده، ایران به اجرای تعهدات هسته ای خود تحت رژیم راستی آزمایی و نظارت جامع و سختگیرانه آژانس ادامه داده است و باید همچنان ادامه دهد.

بروکسل با استقبال از ارزیابی اطلاعات مرتبط با پادمان ها که به دست آژانس می رسد برای تحکیم راستی آزمایی ها، افزود: ما آژانس را ترغیب می کنیم که همچنانکه اطلاعات تازه ای به دستش می رسد، این اقدام را ادامه دهد.

اتحادیه اروپا تاکید کرد تا زمانی که ایران به اجرای کامل تعهدات هسته ای خود ادامه می دهد، این اتحادیه به تداوم اجرای کامل و موثر این توافق متعهد خواهد ماند و از طرف های دیگر نیز می خواهد که همه بخش های برجام را به طور کامل و موثر اجرا کنند.

این بیانیه از مدیرکل آژانس خواست همچون گزارش اخیر خود، در گزارش های آتی نیز به ارائه اطلاعات دقیق آنگونه که در بند چهارم قطعنامه 15 دسامبر سال 2015 شورای حکام آژانس آمده درباره همه اقدامات هسته ای فهرست شده در همه بخش های ضمیمه اول برجام ادامه دهد.

اتحادیه اروپا ضمن ابراز حمایت کامل از ماموریت آژانس در راستی آزمایی و نظارت در تعهدات برجامی ایران از کسری بودجه این سازمان برای صرف هزینه های فعالیت های مرتبط با برجام در سال 2019 و پس از آن ابراز نگرانی کرد.

بروکسل همچنین اظهار نظر مدیر کل آژانس مبنی بر تاثیر همکاری به موقع و کنشگرانه ایران در فراهم کردن دسترسی های مورد نیاز بر تسهیل اجرای پروتکل الحاقی و ارتقای سطح اعتماد را تایید کرد.

این بیانیه افزود: اتحادیه اروپا از تداوم اجرا استقبال می کند و در عین حال بر ضرورت تداوم پایبندی سختگیرانه ایران به همه تعهدات هسته ای از جمله با رعایت محدودیت 130 تنی آب سنگین و همکاری کامل و به موقع با آژانس از جمله از طریق اجرای توافقنامه جامع پادمان ها و پروتکل الحاقی تاکید دوباره می کند.

اتحادیه اروپا در پایان با بیان اینکه اجرای کامل و مستمر برجام به همراه وصول به جمع بندی گسترده تر برای اعتمادسازی بین المللی در ارتباط با ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران ضروری است، تاکید کرد: در این راستا، تصویب به موقع پروتکل الحاقی از سوی ایران لازم است.

آمانو روز جمعه سوم اسفندماه چهاردهمین گزارش خود را در زمینه راستی‌آزمایی اجرای برجام و پایبندی جمهوری اسلامی ایران به توافق هسته ای منتشر کرد که طبق انتظار همانند سیزده بار قبل، بار دیگر آمانو فعالیت ها و همکاری های سازنده ایران را مورد تایید قرار داد.

بر پایه آخرین گزارش آمانو، ایران هنوز سطح غنی‌ سازی و میزان ذخایر اورانیوم غنی‌ سازی شده خود را در سطحی که مورد توافق بوده، نگهداشته و آژانس تصریح کرده به تمامی مکان‌ هایی که برای بازرسی و بازدید نیاز بوده، دسترسی داشته است.

آژانس در گزارش قبلی خود که به عنوان اواخر آبان ماه به عنوان نخستین گزارش پس از اعمال دور دوم تحریم های آمریکا انتشار یافته بود نیز تاکید کرد «هیچ سند و مدرکی حاکی از نقض توافق هسته ‌ای از سوی ایران مشاهده نشده و جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ ها به الزامات مطرح ‌شده در متن توافق پایبند بوده است.»

اروپایی ها در موضع گیری های برجامی خود همواره گزارشات آژانس را ملاک عمل و قضاوت خود قرار می دهند و در پی آن هستند تا با راه اندازی اینستکس، دیگر کشورهای اروپایی و همچنین چین و روسیه را نیز به این سازوکار وارد نمایند.

در همین ارتباط «فدریکا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چندی پیش با انتشار بیانیه ای ضمن استقبال از اینستکس به اهمیت تداوم و اجرای آن در بلند مدت اشاره و تاکید کرد که «این سازوکار مالی را به سرعت گسترش خواهیم داد و از همه کشورهای اروپایی خواستار همکاری فعال هستیم»؛ اظهاراتی که با واکنش منفی و هشدار مقامات آمریکایی و به ویژه شخص «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مواجه شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها