سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز از آغاز سال نگذشته بود که آب و هوا روی جدید خود را نشان داد و پس از ۴۰ سال خشکسالی با ریزش بارانهای شدید و سیل در بسیاری از استانهای کشور خسارات بسیاری وارد کرد و شماری از مردم را به کام مرگ کشاند و خانه و زندگی برخی را آب برد و بسیاری از مردم با گل و لای و آب در خانه و خیابانها و شهر و دیارشان زندگی جدید و تلخی را تجربه کردند.
پس از وقوع سیل به دلیل آلودگی آب و غذا و خروج خزندگان و جوندگان و حشرات از لانه هایشان خطر ابتلا به بیماری های عفونی وجود دارد و هر چند که تاکنون خوشبختانه با تلاش بی وقفه نیروهای بهداشتی بیماری در مناطق سیل زده اپیدمی گزارش نشده است اما خطر ابتلا به این بیماری ها وجود دارد و باید اقدامات پیشگیرانه را انجام داد و با اطلاع رسانی درباره علائم بیماری هایی که پس از وقوع سیل بروز می کنند، از بروز اپیدمی جلوگیری کرد تا به تدریج مردم به زندگی عادی خود بازگردند و سلامت آنها به خطر نیفتد.
اپیدمی بیماری های عفونی در کمین سیل زدگان
غلامرضا معصومی عضو هیئت علمی گروه طب اورژانس و گروه سلامت در بلایا و فوریتها و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیت ها و مرکز تحقیقات مدیریت اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به خطر شیوع برخی بیماریها پس از وقوع سیل اظهار کرد: بارها شنیدیم و میدانیم که کشور ما جزو کشورهای بلاخیز دنیاست و از بلاهای مختلفی که در طبیعت متصور هستیم، اکثر آنها در کشور ما اتفاق افتاده است یا امکان اتفاق افتادن دارند و علیرغم تصور عمومی، تبعات سلامتی در بلایا در میان مدت و دراز مدت بسیار بیشتر از کوتاه مدت است.
عضو هیئت علمی گروه طب اورژانس و گروه سلامت در بلایا و فوریتها تصریح کرد: بیماریهای عفونی از جمله خطرات حوزه سلامت در زمان بحران و بلایاست که بسته به نوع بلای اتفاق افتاده معمولاً خود را در میان مدت و دراز مدت نشان میدهند.
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیت ها و مرکز تحقیقات مدیریت اورژانس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه از جمله این بلاها که میتواند مسبب اپیدمیهای بزرگ شود، سیل است، گفت: سیل با تغییر ساختاری که به صورت حاد در اکوسیستم منطقه ایجاد میکند و همچنین از بین بردن زیر ساختهای سلامتی، شرایط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها ایجاد می کند.
بیماری هایی که سلامت سیل زدگان را تهدید میکند
عضو هیئت علمی گروه طب اورژانس و سلامت در بلایا و فوریتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه به گزارش سازمان بهداشت جهانی خطر بروز بیماریهای ناشی از آلودگی آب و غذا در مناطق سیل زده وجود دارد، گفت: پس از وقوع سیل، احتمال ابتلا به تب تیفوئید یا حصبه، وبا، هپاتیت A، لپتوسپیروزیس، مالاریا و تب دنگی وجود دارد.
معصومی بیان کرد: بهدنبال سیل اخیر در اقصی نقاط کشور و آب گرفتگی ها و آب ماندهای ایجاد شده در نقاط مختلف، علیرغم اینکه گزارشی مبنی بر بروز بیماریهای عفونی تاکنون وجود ندارد اما امکان ایجاد اپیدمیها هنوز وجود دارد و باید به شدت نظام مراقبت بیماریهای کشور فعالانه دنبال این موضوع باشد.
راه های پیشگیری از بروز بیماری در مناطق سیل زده
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به راههای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی در مناطق سیل زده اظهار کرد: سیل زدگان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ناشی از آلودگی آب و غذا و بیماریهای ناشی از ناقلین آب را قبل از مصرف بجوشانند و مواد غذایی را به خوبی بپزند.
معصومی ادامه داد: پس از وقوع سیل استفاده از دستکش، چکمه و لباسهای محافظتی توصیه میشود، افزون بر این سیل زدگان به طور مداوم دستهایشان را به خصوص قبل از آماده کردن یا خوردن غذا با آب تمیز و صابون بشویند و از بازی و شنا کردن در آب پرهیز کنند.
حصبه و وبا در کمین سیل زدگان
عضو هیئت علمی گروه طب اورژانس و سلامت در بلایا و فوریتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به احتمال ابتلا به تب تیفوئید یاحصبه پس از وقوع سیل، گفت: تب ادامهدار، سردرد، یبوست، تهوع و کاهش اشتها از علائم ابتلا به حصبه محسوب میشود و این بیماری ۳ تا ۱۴ روز دوره کمون دارد و آمپی سیلین، تریمتوپرین و سولفامتاکسازول در درمان تب تیفوئید تجویز میشود.
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران به خطر بروز وبا پس از وقوع سیل به دلیل آلودگی ناشی از آب و غذا اشاره کرد و افزود: اسهال آبکی با دفعات بالا، تهوع و استفراغ از علائم ابتلا به وبا محسوب میشود و این بیماری ۲ ساعت تا ۵ روز دوره کمون دارد و مایع درمانی و تجویز آنتی میکروبیالها روش درمان وباست.
معصومی با بیان اینکه هپاتیت A از جمله بیماریهایی است که سلامت سیل زدگان را تهدید میکند، بیان کرد: تب، اسهال، استفراغ، درد شکم، ادرار تیره رنگ، زردی و ضعف از جمله علائم ابتلا به هپاتیت A بوده و دوره کمون این بیماری عفونی ۱۵ تا ۵۰ روز است و درمان آن با استراحت و رعایت مصرف مقدار مناسب از مایعات صورت میگیرد.
بیماری که آب آلوده به جان سیل زدگان می اندازد
عضو هیئت علمی گروه طب اورژانس و سلامت در بلایا و فوریتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به بیماریهایی که بر اثر تماس با جوندگان یا حشرات پس از وقوع سیل بروز میکند، گفت: لپتوسپیروزیس یکی از بیماریهایی است که ۲ تا ۲۸ روز پس از تماس آب آلوده به فضولات جوندگان بیمار بروز میکند.
وی ادامه داد: علائمی، چون تب ناگهانی، سردرد، لرز، درد عضلانی، قرمزی چشمها، راش و استفراغ دارد و در درمان آن پنی سیلین، آموکسی سیلین و داکسی سایکلین تجویز میشوند.
پشهها سلامت سیل زدگان را به خطر میاندازند
عضو مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران مالاریا را یکی از بیماریهای ناشی از ناقلین پس از وقوع سیل معرفی کرد و گفت: پس از وقوع سیل، خطر ابتلا به مالاریا به دلیل گزش پشه آنوفل وجود دارد و این بیماری ۷ تا ۳۰ روز پس از گزش پشه با علائمی، چون تب، لرز، تهوع و سردرد خود را نشان میدهد.
معصومی با بیان اینکه خطر ابتلا به تب دنگی به دلیل گزش پشه آئدس پس از وقوع سیل وجود دارد، گفت: این بیماری ۴ تا ۷ روز پس از گزش پشه آئدس با علائمی، چون تب بالا، درد پشت چشم، سردرد شدید، تهوع و استفراغ، تورم غدد بزاقی، درد مفاصل و راش بروز میکند و از درمانهای حمایتی برای بهبود این بیماری کمک گرفته میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛