در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، سیل که آمد به تعداد زیادی از مدارس استان لرستان مانند منازل مردم خسارت زد.
هر چند که مدارس در برابر سیل تاب زیادی آوردهاند اما سیل بیرحمانه در شهر جولان داده است؛ علیرغم این، جنس آسیب مدارس عمدتا از نوع تخریب دیوار محوطه، آبگرفتگی و حجم زیاد گل و لای انباشته شده در آن است.
نکته حائز اهمیت اینکه علیرغم تخریب منازل، ساختمان آموزشی مدارس آوار نشدهاند و حتی برخی مدارس میزبان مردم سیل زده و گروههای جهادی و امدادی هستند؛ البته مدارس با عمر بالا که کاملا یا بخش زیادی از آنها زیر آب هستند از نظر فنی قابل استفاده نیستند.
مهراله رخشانیمهر معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش میگوید: اینجا حجم گل و لای که داخل مدارس است، بسیار بالاست و جمع کردن گل و لای از داخل مدارس کار بسیار سختی است و مقرون به صرفه نیست.
وی ادامه میدهد: خیرین در زلزله کرمانشاه هم ورود خوبی داشتند و امید داریم همانگونه که خیرین در ماجرای زلزله کرمانشاه حضور چشمگیری داشتند، در موضوع سیل لرستان هم برای مدرسه سازی حضور خوبی داشته باشند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه باید با جانمایی درست به سمت مدارس مجتمع حرکت کنیم، میافزاید: با توجه به انباشت گل و لای و خسارتهای وارده به مدارس حدود ۵ هزار میز و نیمکت برای دانشآموزان مدارس آسیب دیده خریداری شده و تحویل اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان لرستان شده است؛ ضمن اینکه ۱۰۰ کانکس نیز برای دانشآموزان این استان رسید.
رضا زینیوند مقدم مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان میگوید: بر اساس آمار اولیه که ما انجام دادیم چیزی در حدود ۸۵ مدرسه با ۲۶۵ کلاس درس قابل استفاده نیستند البته این آمار در شرایطی است که به برخی از روستاها امکان دسترسی نداریم؛ به جز ۸۵ مدرسه که غیر قابل استفاده نیست چیزی بالغ بر ۵۲۰ مدرسه آسیب جزئی دیدند و قابل ترمیم هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد