دلایل بروز سیل در کشور اعلام شد

دبیر کارگروه سیل و مخاطرات طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی گرگان با توجه به تحلیل اجمالی سیل اخیر گفت: در ایجاد سیل، عوامل طبیعی، انسانی، سازمانی و مدیریتی نقش ایفا کردند.
کد خبر: ۱۲۰۵۸۷۳
دلایل بروز سیل در کشور اعلام شد

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، نشست مشترک محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس هیئت ویژه بررسی سیلاب‌های کشور، با اساتید دانشگاه‌های استان گلستان با محوریت بررسی سیل اخیر این استان، در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

نیلی احمدآبادی در این نشست هدف از حضور خود در استان گلستان را ایجاد مکانیزم دقیق برای همکاری میان دانشگاه‌های استان دانست.

وی افزود: استفاده از مهارت متخصصان در حوزه سیلاب، نیز از اهداف تشکیل کارگروه از سوی ریاست جمهوری است و امیدواریم با تشکیل هیئت شاهد به حداقل رساندن مشکلات و حرکت سریع‌تر جهت توسعه پایدار باشیم.

رئیس هیئت ویژه بررسی سیلاب‌های کشور بیان کرد: نقش اعضای هیئت علمی در استان‌های گلستان، ایلام و خوزستان پررنگ بود، اما نقش حداکثری در موضوع سیلاب، قبل از وقوع سیل ایجاد می‌شود که امیدواریم در این بخش نیز تاثیرگذار باشیم.

سیل در استان گلستان باید از جنبه‌های مختلف بررسی شود

در ادامه علی نجفی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان اینکه موضوع سیل در استان گلستان باید از جنبه‌های مختلف، بررسی شود، گفت: سیلاب اخیر نیازمند رویکرد جدید در حوزه مدیریت و پیامد‌های آن است تا در حوزه گرگان‌رود براساس حوزه جغرافیایی آن تصمیم‌گیری شود.

وی تصریح کرد: در تبدیل تجربیات و یافته‌ها به درس‌آموخته‌ها، در حوزه مستندسازی بایستی به خوبی عمل کرد تا برنامه مدون خوبی برای مدیران در آینده ایجاد شود تا درک بهتری از موضوع ایجاد شود.

نجفی‌نژاد تصریح کرد: در حوزه گرگان‌رود، دانش بومی خوبی در حوزه سیلاب وجود دارد که تدوین آنها، می‌تواند، مدیریت مشارکتی، استفاده از توان و کمک مردم و مدیریت قبل بحران و نحوه برخورد و اطلاع‌رسانی موضوع را به خوبی ایجاد کند.

وی افزود: امید است با تخصص و درایت اعضای کارگروه، نکات خوبی جمع‌آوری و تدوین و در اختیار رئیس جمهور قرار گیرد تا مبنای عمل مدیران باشد.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان یادآور شد: مجموعه‌های دانشگاه‌های استان آمادگی دارند با همه توان در راستای کمک به این هیئت همکاری داشته باشند تا برنامه به صورت علمی تدوین و سرآغازی برای فعالیت‌های دیگر شود.

نقش عوامل طبیعی، انسانی، سازمانی و مدیریتی در ایجاد سیل

امیر سعدالدین دبیر کارگروه سیل و مخاطرات طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز با توجه به تحلیل اجمالی سیل اخیر گفت: در ایجاد سیل، عوامل طبیعی، انسانی، سازمانی و مدیریتی نقش ایفا کردند.

امیر سعدالدین با اشاره به اینکه وجود زمستانی پرباران و بارش پنج روزه مداوم در منطقه، روان‌آب فراوانی را ایجاد کرد، افزود: در این مدت به صورت میانگین میزان ۱۷۰ میلی‌متر بارش در استان ثبت شد.

وی بیان کرد: در نهایت پوشش جنگلی بالادست در وضعیت خواب زمستانی و بدون برگ بود که حجم روان آب‌ها و رسوب تخریبی زیادی را تشکیل داد.

سعدالدین افزود: در بخش عوامل انسانی، زراعت غیراصولی در اراضی شیبدار، جاده‌سازی غیراصولی در اراضی کوهستانی، لایروبی ناکافی کانال‌های اصلی و به ویژه مصعب موثر بودند.

وی تصریح کرد: باتوجه به شکل‌گیری کارگروه‌های تخصصی و متعدد در این هیئت باید یک رویکرد واحد مدیریتی شکل بگیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها