در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، تعیینکنندهترین روز هجدهمین دوره جام جهانی بسکتبال برای تیم ملی ایران، فردا خواهد بود؛ روزی که برگزاری دو دیدار همزمان در پکن و گوانگژو، تکلیف بسکتبال ایران و آسیا برای کسب سهمیه مستقیم المپیک ۲۰۲۰ را مشخص می کند.
در یکی از این دیدارها، تیم ملی بسکتبال ایران مقابل فیلیپین قرار می گیرد که هیچ شانسی برای صعود به المپیک ندارد در حالیکه تیم ملی کشورمان امید دارد با گذر از اما و اگرها، برای دومین بار سهمیه المپیک بگیرد.
این امید از آنجا شکل گرفت که ملی پوشان کشورمان روز گذشته با غلبه بر آنگولا، صاحب اولین برد خود در جام جهانی ۲۰۱۹ شدند اگرچه پیروزی چین برابر کره جنوبی این برد و تاثیر مثبت آن برای المپیکی شدن دوباره بسکتبال ایران را تحت الشعاع قرار داد.
چینی ها که با یک برد مرحله مقدماتی جام جهانی را تمام کرده بودند، در اولین دیدار خود در گروه بازنده های این جام در رقابتی نزدیک بر کره جنوبی غلبه کردند و اینگونه خود را به المپیک نزدیک تر و به همان اندازه ایران را دورتر کردند.
شرط المپیکی شدن؛ ما با قدرت ببریم؛ چین با اختلاف ببازد
اگر تیم ملی بسکتبال چین فردا و در آخرین دیدار خود در گروه بازنده های جام جهانی موفق به کسب پیروزی شود، شانس المپیکی شدن بسکتبال ایران از جام جهانی را به صفر می رساند اما در صورتی که چینی ها در این دیدار بازنده شوند، امید المپیکی شدن ایران حفظ خواهد شد البته به شرط کسب پیروزی در دیدار فردا؛ در این صورت هم البته تفاضل گل و محاسبه آن، تکلیف ایران و چین را برای کسب سهمیه المپیک مشخص می کند.
فردا تیم ملی بسکتبال چین به مصاف نیجریه خواهد رفت که خود از مدعیان کسب سهمیه المپیک از قاره آفریقا به حساب می آید بنابراین دیدار فردا برای هر دو تیم چین و نیجریه حائز اهمیت است چراکه برد و باخت آن، در المپیکی شدنشان تاثیرگذار است.
در مقابل اما فیلیپین به عنوان حریف روز پایانی تیم ملی ایران چیزی برای از دست دادن ندارد؛ شاید این موضوع باعث شود فیلیپینی ها بدون تنش و با آرامش مقابل ایران قرار بگیرند تا با استفاده از سه بازیکن خارجی خود، حداقل جام را با برد تمام کنند. شاید هم کمک حال باشد برای اینکه تیم ملی ایران به آنچه می خواهد، برسد یعنی پیروزی با اختلاف امتیاز بالا؛
آخرین رویارویی تیم های ملی بسکتبال ایران و فیلیپین مربوط به رقابت های انتخابی جام جهانی می شود که با برد ایران در هر دو دیدار رفت و برگشت همراه بود.
در دیدار برگشت که در مانیل برگزارشد، تیم ایران حامد حدادی و صمد نیکخواه بهرامی را در ترکیب نداشت و از طرفی فیلیپینی ها محروم از «بلک» بازیکن آمریکایی خود بودند اما حالا دو تیم با ترکیب کامل و حضور این نفرات رو در روی هم قرار می گیرند.
در هر صورت اینکه تیم ملی بسکتبال ایران باید فیلیپین را با اختلاف هرچه بیشتر شکست دهد و در عین حال امیدوار باشد چینی ها هم با بیشترین اختلاف امتیاز ممکن مغلوب نیجریه مدعی شوند تا بتوانند در محاسبه تفاضل گل، صاحب برتری شده و اینگونه به سهمیه المپیک برسند. در حال حاضر تفاضل گل ۱۹ در کارنامه چین ثبت شده است و تفاضل گل ایران هم ۳- است.
دیدار تیم ملی بسکتبال ایران مقابل فیلیپین از ساعت ۱۶:۳۰ به وقت ایران در شهر پکن آغاز می شود. همزمان با این دیدار هم دو تیم چین و نیجریه در گوانگژو به مصاف هم می روند.
وضعیت تیم های ملی بسکتبال چین و ایران در گروه های M و N جام جهانی و پیش از برگزاری دیدارهای پایانی گروه بازنده ها به این شرح است:
گروه M
۱- نیجریه (۴ بازی، ۲ برد، ۲ باخت، ۶ امتیاز)
۲- چین (۴ بازی، ۲ برد، ۲ باخت، ۶ امتیاز)
۳- ساحل عاج (۴ بازی، بدون برد، ۴ باخت، ۴ امتیاز)
۴- کره جنوبی (۴ بازی، بدون برد، ۴ باخت، ۴ امتیاز)
گروه N
۱- تونس (۴ بازی، ۲ برد، ۲ باخت، ۶ امتیاز)
۲- ایران (۴ بازی، یک برد، ۳ باخت، ۵ امتیاز)
۳- آنگولا (۴ بازی، یک برد، ۳ باخت، ۵ امتیاز)
۴- فیلیپین (۴ بازی، بدون برد، ۴ باخت، ۴ امتیاز)
در پایان دیدارهای گروه بازنده های جام جهانی، تیم های صدرنشین چهار گروه M و N و O و P در رده های ۱۷ تا ۲۱ قرار می گیرند.
تیم های دوم این گروه ها صاحب جایگاه های ۲۱ تا ۲۴ می شوند. رده های ۲۵ تا ۲۸ به تیم های سوم گروه بازنده ها اختصاص پیدا می کند و تیم های چهارم هم در رده های ۲۹ تا ۳۲ می ایستند.
تعداد برد و باخت تیمها در گروه بازنده ها، تفاضل امتیاز و تعداد بیشتر امتیازات کسب شده از عوامل تعیین کننده در رده بندی نهایی تیم ها است.
تیم ملی بسکتبال ایران با شرایط فعلی یکی از رده های ۲۱ تا ۲۴ را به خود اختصاص می دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب