حسن دانایی فر سفیر سابق ایران در عراق، در گفت و گو با جام جم آنلاین با اشاره به اقدام خودسرانه ترامپ در ترور سردار قاسم سلیمانی گفت: این حرکت چه مجوزی پشت آن باشد و چه نباشد اقدامی کاملا تروریستی و انفعالی است که واکنشی بر علیه فضایی در منطقه بوجود آمده است. وقتی آنها به بخشی از نیروهای مسلح عراق و به حشد الشعبی حمله کردند با چه واکنشی در جامعه عراق روبرو شدند و آمریکا به عنوان بازنده این حرکت معرفی شد این اقدامی خودسرانه، واکنشی و هیجانی بود.
وی در ادامه افزود: اقدامی از روی انفعال است که طبیعتا خسارت بزرگی بر ایران و محور مقاومت وارد کرد. از این دو شهید بزرگوار باید به عنوان سید الشهدا و امیرشهدای مقاومت نام برد. آمریکا باید بداند این اقدام شتاب زده آنها واکنش های لازم مردمی در منطقه خاورمیانه را در پی خواهد داشت و به بخشی از ناکامی های آمریکا در منطقه اضافه خواهد کرد.
سفیر سابق ایران در عراق در پاسخ به این سوال که بیش از اینکه ترامپ به هدف خود برسد نتانیاهو رسیده است اظهار کرد: نتانیاهو هدفی ندارد. او فردی فاسد است که دوست دارد در حاکمیت بماند تا از احکام بازداشت دادگاه های اسرائیل در امان بماند و سود این موضوع می تواند این باشد که در عواقب بعدی این پرونده دو سه ماهی در قدرت باقی بماند.
دانایی فرد با اشاره به تاثیرات شهادت سردار سلیمانی در منطقه گفت: لازم است جمله ای که مقام معظم رهبری در پیام خود گفتند تکرار کنم راه سردار و برنامه ها و اندیشه های سردار به قوت گذشته ادامه پیدا خواهد کرد. و اقداماتی که ایشان قرار بود در منطقه انجام بدهند حتما انجام داده می شود ما نباید میدان را به راحتی خالی کنیم و فضا را برای دشمنانمان باز کنیم.
او درباره اینده رابطه ایران و عراق گفت: ایران و عراق در این داستان هر دو از یک جریان اشغالگر ضرر کردند و هر دو کشور بهترین فرزندان خود را از دست داده اند. حضور این نیروی اشغالگر در عراق غیر قانونی است. آمریکایی ها در سال ۲۰۰۳ و در بحث حمله به عراق مجوز سازمان ملل را نداشتند و بعدها مردم بر علیه آنها قیام کردند. در اواخر سال ۲۰۱۰ و اوایل ۲۰۱۱ عراق را ترک کردند و بعدها با ایجاد داعش که کار خود آمریکا بود به بهانه سرکوب این گروه با نیروهای ائتلاف وارد خاک عراق شد. نخست وزیر وقت بدون هیچگونه هماهنگی و مجوزی از پارلمان و دیگر مراکز رسمی بخش قابل توجهی از نیروهای آمریکایی را در عراق پذیرفت.
وی در ادامه تصریح کرد: تحلیل من در مورد آینده روابط بین ایران و عراق این است که امروز حتی بهتر از گذشته خواهد شد چون صداهای زیادی از پارلمان و کوچه و خیابانهای عراق به گوش می رسد. در مورد عراق و آمریکا باید گفت روابط بین المللی به این سادگی ها نیست و ما استثنا هستیم.
این تحلیلگر مسائل منطقه ادامه داد:جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها تمایز دارد و نمی توان گفت عراق به طور مطلق بر ما یا بر آمریکا خواهد بود. ولی صدا ها و نداهای زیادی وجود دارد که نشان می دهد آمریکا باید خاک عراق را ترک کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد