بررسی قیمت کالاهای اساسی در طول سه سال اخیر نشان میدهد با اینکه ارز دولتی پرداخت شده اما افزایش چشمگیری اتفاق افتاده و این موضوع را باید دولت پاسخگو باشد.
دولت برای آسایش مردم ارز 4200 تومانی پرداخت میکند اما مردم از آن بهرهای نمیبرند و اگر این روند قرار است ادامه داشته باشد، حتما باید پرداخت این ارز یارانهای متوقف شود.
معلوم نیست چرا دولت اصرار دارد ارز 4200 تومانی ادامه داشته باشد در حالی که بخش آسیبپذیر جامعه از آن استفادهای نمیکند.
ظاهرا دولت مصر است ارز 4200 تومانی پرداخت شود؛ اما باید توجه داشت اجرای روشهای قبلی تجربهای جز ناکامی و انتقال سود به جیب دلالان ندارد.
اگر دولت قصد دارد روش پرداخت ارز یارانهای را ادامه دهد باید از تعاونیها کمک بگیرد تا بتواند کالای اساسی را به جامعه هدف خود برساند. برخی کارشناسان، فروشگاههای زنجیرهای را پیشنهاد میدهند؛ اما در شهرهای کوچک و روستاها این فروشگاهها شعبه ندارد و اغلب در مناطق مرفه نشین جانمایی شدهاند.
پنج نوع تعاونی در کشور داریم که دارای بانک اطلاعاتی قوی است. تعاونی امکان که متعلق به کارگران، تعاونی اتکا برای نیروهای مسلح، تعاونی اسکاد مربوط به کارمندان و افراد تحتپوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور بانک اطلاعاتی قوی در اختیار دارند.
اگر دولت قصد دارد ارز یارانهای را در برنامه خود قرار دهد، باید کالاهای اساسی را به این تعاونیها تحویل دهد تا با همان نرخ به دست مردم برسد.
این تنها راهکاری است که دولت پیش رو دارد. گزینه دیگر حذف ارز 4200 تومانی و تأمین کالاهای اساسی با نرخ نیمایی است.
اکنون کالاهای اساسی با نرخ 4200 تومان وارد میشود اما با ارز آزاد بهدست مصرفکننده میرسد، که این موضوع باید در بدنه دولت مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
محمدصادق مفتح - کارشناس بازرگانی / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت