سخنگوی وزارت خارجه:

کشتی‌های حامل محوله‌های سوختی عازم ونزوئلا هستند/امیدواریم آمریکا اقدام احمقانه نکند

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
کد خبر: ۱۲۶۶۹۰۱

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد.
 
وی در ابتدای نشست خبری با اشاره به آخرین جمعه ماه مبارک رمضان گفت: روز قدس را در پیش داریم. تا زمانی که اشغالگری، تجاوز و قساوت هست روز قدس گرامی داشته خواهد شد و ایران میانه دار این موضوع خواهد شد. مقام معظم رهبری برای مخاطبان میلیونی در جهان سخنرانی زنده خواهند داشت.
 
موسوی در ادامه گفت: از اتفاقی که در عراق و افغانستان افتاد استقبال و ابراز خرسندی می کنم که بعد از کشمکش به تفاهم سیاسی رسیدند. عراق کشور همسایه ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است و لزوم دولت مقتدر و فراگیر در این کشور حس می شد. در افغانستان هم بعد از مدت ها کشمکش تفاهم برقرار شد و ایران اولین کشوری بود که از این تفاهم استقبال کرد. امیدواریم که شاهد گفتگوهای بین الافغانی بین همه گروه ها باشیم.
 
سخنگوی وزارت خارجه درباره زندانیانی که در کشورهای دیگر در زندان به سر می برند گفت: حدود کمتر از 3 هزار نفر از ایرانیان در خارج از کشور به جرایم مختلف در زندان‌ها هستند. عمده جرایم به قول خودشان عدم رعایت مقررات انتقال اجناس و مواد مخدر هست. شاهد این بودیم که شماری از ایرانیان زندانی شامل عفو شده و به کشور بازگشتند. امیدواریم که روزی شاهد این باشیم که هیچ ایرانی در خارج در بند نباشد.
وی داد: افرادی با توهم زندگی بهتر و‌ایده ال هایی که در ذهن خود دارند، کشور را به مقصد مدینه فاضله ای ترک می کنند. در کمپ هایی که هستند شرایط زندگی سخت است و در کمپ هایی که مثلا باید 4 یا 5 هزار نفر زندگی کنند حدود 20 هزار نفر زندگی می کنند. آنجا مشکلات و جرائمی اتفاق می افتد. برخی با علم بر این نیز چنین کاری را می کنند.
 
موسوی افزود: مقامات یونان مورد مطرح شده در کمپی در این کشور را تکذیب کرده و پلیس تایید نکرد که چنین کاری سازمان یافته بوده باشد. با این وجود سفارت ما در آتن مرتب از مقامات یونانی پیگیر است. این افراد چون با میل و اراده خود رفته اند می توانند برگردند. همه چیز به میل آنها بستگی دارد.
 
سخنگوی وزارت خارجه در پی تحرکات آمریکا در ایجاد مزاحمت برای تانکرهای حامل سوخت ایران به ونزوئلا تاکید کرد: تجارت آزاد بین کشورهای مستقل امری مشروع است و آنچه نامشروع است راهزنی و دزدی دریایی است که آمریکا سرمدار آن است. آمریکای ترامپ در حال بر هم زدن نظم جهانی است و نرم ها را نادیده می گیرد و به دنبال آنارشیسم جهانی است. آنچه آمریکایی ها در خصوص کشتی ها ما اعلام کرده اند قطعا اقدام آنها با واکنش ما مواجه خواهد شد. دنیای آزاد و مستقل قطعا چنین کاری را نمی پذیرد. ما توصیه های لازم را از طریق سفارت سوئیس و نمایندگی مان در نیویورک به آمریکایی ها منتقل کردیم و هشدار محکم ایران در نامه وزیر خارجه به دبیرکل سازمان ملل آمده است. امیدواریم که آمریکایی ها دست به چنین کار غیرقانونی نزنند.
موسوی درباره حادثه مرزی اخیر برای اتباع افغانستانی گفت: آنچه درباره آن شب مورد نظر روایت شده صحت ندارد و نهادهای امنیتی و مربوطه آن موارد را تایید نمی کنند. شرایط جوی هم (برای تردد) نامساعد بوده. ما این را که چنین موضوعی در خاک ایران اتفاق افتاده باشد را رد کردیم. راه حل چنین موضوعاتی کشاندن آن به رسانه نیست. درباره چنین اتفاقی از سمت طرف افغانستانی چیزی گزارش نشده بود و این طرف ایرانی خواستار جلسه و پیگیری شد. بایستی برنامه ریزی شود ‌‌و زمینه چنین روندی در آینده چیده شود. احتمالا هیاتی از ایران در آینده به افغانستان سفر خواهد کرد که محور اصلی آن این موضوع خواهد بود.
 
وی افزود: افغانستان بسیار حائز اهمیت است، به دلایل مختلف. بخاطر پیوندهایی که وجود دارد و همچنین مسائل امنیتی. ما از نزدیک تحولات افغانستان را بعد از انتخابات پیگیری کردیم. برای ما مهم است که کشور باثباتی در همسایگی ما باشد. تماس های زیادی برقرار و رسانه ای شد و رفت و آمد هایی هم شد. نقش ایران در توافق موثر بوده است. ما برخلاف کشورهایی که به دنبال گل آلود کردن آب هستند، به دنبال ثبات و آرامش در افغانستان هستیم. امیدواریم این طلیعه ای برای گفتگوهای بین بین الافغانی و صلح فراگیر در افغانستان باشد. ایران هم حتما چنین موضوعی را پیگیری خواهد کرد.
 
موسوی در خصوص طرح سناتور فاینستاین تاکید کرد: ما سابقه بدی از آمریکا در عهدشکنی و عدم پایبندی سراغ داریم. بعید می دانم که ایران بخواهد در سطح دولتی با آمریکایی ها ارتباطی بگیرد.
 
سخنگو همچنین درباره وضعیت سیروس اسدی دانشمند ایرانی در شرایط کرونا گفت: هم سفارت ما و از طرق مختلف جویای حال ایشان و زندانیان مختلف ایرانی در جهان هستیم. پرونده ایشان مراحل خود‌را طی می کند. وکلای ایشان پیگیر هستند و از همه ابزارهای حقوقی و دیپلماتیک پیگیر اثبات بیگناهی ایشان هستیم و امیدواریم هر چه زودتر به ایران برگردند.
 
وی درباره ادامه حضور  ایران در سوریه نیز تاکید کرد: حضور ما در سوریه ارتباطی به آمریکا و رژیم صهیونیستی ندارد. ما تا زمانی که دولت سوریه بخواهد به آن کمک خواهیم کرد.
 
موسوی درباره ارسال سوخت به ونزوئلا همچنین گفت: کشتی های حامل محموله سوختی به سمت ونزوئلا هستند. این کشتی ها رسما و قانونا تجارت قانونی انجام می‌دهند و هیچ مانع قانونی در مقابل این تجارت مشروع وجود‌ ندارد. اگر آمریکایی از این تجارت خوششان نمی آید دلیلی نمی شود که اقدامی کند. امیدواریم که آمریکایی ها اقدامی احمقانه نکنند.
 
سخنگوی وزارت خارجه به انفعال اروپا در مقابل آمریکا اشاره کرد و گفت: ما مزاحم فکر کردن آنها نمی شویم. تقریبا دو سالی هست که اروپایی ها برای مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا فکر می کنند. ما کماکان منتقد بی عملی اروپایی ها هستیم و ما خیلی روی اروپا نمی توانیم حساب باز کنیم و کار خودمان را به پیش می بریم و با آنها هم در تعامل هستیم. امیدواریم که از حیثیت خود‌ دفاع کنند. اروپایی ها الان زیر زورگویی یک رژیم قلدر برای تمدید محدودیت های تسلیحاتی هستند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها