به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، محمد اسلامی عصر امروز در حاشیه مراسم تفاهم نامه سه جانبه بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی کشور برای تولید مسکن در طرح اقدام ملی در جمع خبرنگاران در مورد بحث عرضه و تقاضا در بازار مسکن گفت: تلاش ما این است که همه موانع را در مسیر تولید مسکن برداریم و تسهیلات کافی به این حوزه اختصاص دهیم و خوشبختانه امروز در شرایطی هستیم که بسیاری از موانع برطرف شده است.
وی با تاکید بر این که انبوه سازان با آمادگی کامل برای تولید مسکن وارد پروژهها میشوند اظهار کرد: اداره کل راه و شهرسازی استان تهران ساخت ۲۰ هزار واحد مسکن را آغاز کرده است که متقاضیان مرحله ثبت نام و غربالگری را پشت سر گذاشتند و همه فرآیندها از جمله اخذ تسهیلات به صورت الکترونیکی در حال انجام است.
اسلامی ادامه داد: با اقدام جهادی و استفاده حداکثری از تکنولوژی صنعتی سازی باید وارد تولید مسکن شویم تا فاصله عرضه و تقاضا کاهش یابد.
وزیر راه در ادامه با اشاره به عملیاتی شدن طرح کارت مصالح ساختمانی اظهار کرد: کارت مصالح ساختمانی با دو الگو عملیاتی شده است که الگوی اول آن بازار تهاتری بوده و الگوی دوم هم به تعامل بین بنیاد مسکن و بانک مسکن برمیگردد که بنیاد مسکن پروژههای متعهد شده را با استفاده از این الگو در دست اجرا دارد و از طرح کارت مصالح ساختمانی استفاده میکنند.
وی با تاکید بر این که قدرت خرید مردم به سمت افزایش تقاضا برای متراژهای کمتر از ۸۵ متر سوق پیدا کرده است گفت: با توجه به این که استطاعت خرید مردم متفاوت شده است در حال حاضر بیشترین تقاضا برای خرید مسکن برای واحدهای زیر ۸۵ متر است.
وزیر راه با تاکید بر این که برای هفت دهک کشور برنامهای تامین مسکن داریم توضیح داد: برنامه احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای دهکهای یک و دو و با همکاری نهادهای حمایتی در دست اجرا است و دهکهای سه تا هفت هم با سه نوع واگذاری حمایت می شوند.
اسلامی با بیان این که اولین نوع واگذاری ارائه زمینهای ۹۹ ساله است گفت: این زمینها قیمت تمام شده را کاهش میدهد همچنین نوع دوم بحث مسکن مشارکتی و سومین برنامه دولت برای این دهکها اجرای دستورالعمل شهرک سازی است که تسهیلات متفاوتی به این پروژه اختصاص داده شده است.
به گفته وزیر راه، زمینهای مرغوبی برای احداث شهرکها وجود دارد و در حال حاضر ۲۰ پروژه شهرک سازی را میتوان اجرا کرد.
وی ادامه داد: تسهیلات قابل توجهی هم به سازندگان اختصاص مییابد، به طوری که برای ۲۰ درصد آورده خود میتواند تسهیلات ۸۰ درصدی دریافت کنند.
اسلامی با اشاره به افزایش تعاملات تجاری با کشورهای همسایه پس از کاهش محدودیتهای کرونایی گفت: به تدریج روابط تجاری از سرگرفته میشود و بسیاری از مرزها هم به حالت عادی برگشته است.
وزیر راه در مورد احتمال افزایش قیمت مسکن ملی پس از تورم اخیر گفت: مسکن ملی هنوز قیمت گذاری نشده است.
وی همچنین در مورد آغاز فرآیند اخذ مالیات از خانههای خالی که قرار بود از ابتدای تابستان آغاز شود اظهار کرد: امروز دوم تیر است واین اقدام حتما در تابستان انجام میشود.
محمد اسلامی در مراسم تفاهم نامه سه جانبه بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی کشور برای تولید مسکن در طرح اقدام ملی هم با بیان این که در همه دولتها اراده خانهدار کردن مردم وجود داشته است اظهار کرد: موضوع اصلی بحث تصویرگری ساخت مسکن است که به اجرا رساندن آن باعث اعتمادسازی بین مردم و سازندگان میشود و برای مردم این اطمینان خاطر را به وجود می آورد که در یک دوره زمانی مشخص میتوانند صاحب مسکن شوند.
وی با بیان این که پایدارسازی جریان تولید مسکن و تسهیلگری برای خانهدار شدن مردم از وظایف دولتها است گفت: این موضوع برای ما بسیار حائز اهمیت است و وزارت راه و شهرسازی به پایدار سازی تولید مسکن ایمان قلبی دارد.
وی با اشاره به شرایط کلان اقتصاد اظهار کرد: در این شرایط اقتصادی حوزه اقتصاد کلان و بازارهای موازی عامل اصلی وجود التهاب در بازار مسکن است وضعیت کنونی بازار مسکن از اختیار وزارت راه و شهرسازی خارج بوده و این وزارتخانه هم به عنوان یک تابع متاثر از وضعیت اقتصاد کلان است البته کشور سالها این وضعیت را تجربه کرده و مسکن تحت تاثیر بازارهای موازی قرار گرفته است.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان این که روند تولید و عرضه مسکن در کشور دو آدرس مشخص دارد توضیح داد: این روند از طریق میزان پروانههای صادر شده و میزان سرمایه گذاریهای که رخ داده قابل بررسی است.
وی با بیان این که در طول پنج سال گذشته کمترین میزان ساخت و ساز واحدهای مسکونی ۳۰۰ هزار واحد در سال بوده است گفت: این در حالی است که نیاز جامعه ۹۰۰ هزار واحد در سال اعلام شده که از این تعداد ۲۰۰۰ واحد متعلق به مناطق روستایی است. تفاضل این عدد را در قالب طرح ملی مسکن مطرح کردهایم و توانستهایم آن را به اجرا برسانیم.
اسلامی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت مسکن مهر در کشور توضیح داد: در حال حاضر ۱۲۰ هزار واحد مسکن مهر باقی مانده و تا پایان آبان ماه پرونده مسکن مهر بسته خواهد شد.
وی با بیان این که برای ۴۰۰ هزار واحد مسکن ملی تعیین زمین شده است گفت: اولین سری افتتاحهای مسکن مهر از ماه جاری شروع میشود. همچنین با وزارتخانههای آموزش و پرورش و رفاه و نیروهای مسلح برای ساخت مسکن ملی قرارداد بستهایم.
وی با تاکید بر این که تسهیلاتی فراهم شده است تا همه پروژههای نیمه تمام مسکونی به حرکت دربیاید گفت: قصد داریم به پروژههای نیمه تمام تسهیلات ارائه دهیم تا هر چه سریعتر پروژههای راکد را به تولید برسانیم تا ساخت و ساز از رکود خارج شود.
او با تاکید بر این که چندین مصوبه برای تسهیل ساخت و ساز در دستور کار قرار دارد عنوان کرد: بحث ضمانت ۲۵ درصدی اخذ تسهیلات برای سازندگان برداشته شده است همچنین مشکل مبلغ مقطوع بیمه و مالیات را برای سازندگان رد کردیم.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان این که طبق آمار از دهه ۷۰ تاکنون بافت های فرسوده پیشرفت ۵۰ درصدی داشته است گفت: البته در اجرای این پروژه هم موانعی وجود دارد اولین مانع بحث ریزدانگی در بافت فرسوده است یعنی با واحدهای خرد در نوسازی بافت فرسوده مواجهه هستیم و اجرای این طرح متکی به مشارکت مردمی است.
وی با بیان این که در سال گذشته ۲۷ هزار نفر در کشور در بحث نوسازی بافت فرسوده تقاضا داشتند ادامه داد: از این میان ۱۲ هزار نفر آنها به بانک معرفی شدند و ۴۵ هزار واحد برای پشتوانه پروژه نوسازی بافت فرسوده احداث کردیم.
وزیر راه در ادامه در مورد تامین مالی در بحث مسکن نیز اظهار کرد: بانکها سال گذشته هزاران میلیارد تومان تسهیلات ارائه کردند که ۶۸ هزار میلیارد تومان آن یعنی کمتر از ۷ درصد به بخش مسکن رسیده است.
وی ادامه داد: با مذاکراتی که با رئیس جمهور داشتیم قرار شد امسال ۲۰ درصد تسهیلات بانکی به ساخت مسکن اختصاص یابد یعنی اگر صد هزار میلیارد تومان به بخش مسکن تسهیلات داده شود، باید ۵۰ درصد آن به بخش ساختمان و ۵۰ درصد دیگر به بخش مسکن اختصاص یابد که در این صورت با آورده مردم و انبوه سازان چرخه مالی قابل توجهی در بازار ایجاد خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب