در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش گروه سیما جام جم آنلاین از خبرنگاران جوان، برنامه سفرهخانه، اولین برنامهای است که از ابتدای شاهنامه را روایت میکند و قرار است تا آخر آن پیگیری شود. این برنامه در سه بخش کارشناسی، نقادی و نمایش قصههای شاهنامه با حضور کارشناسان، نقالان و بازیگران حرفهای پخش میشود، در واقع این برنامه، اجرایی است که در یک سفرهخانه شکل میگیرد. به این شکل که نقال بخشی از شاهنامه را نقل میکند و کارشناس برنامه درباره آن صحبت میکند. پس از آن نمایش همان بخش را در قالب نمایش رادیویی میشنویم. پخش این برنامه حدود سه ماه است که آغاز شده و امروز بخش دوازدهم تا پانزدهم آن ضبط میشود. البته امروز بخش نقالی و کارشناسی آن ضبط میشود و شنبه هم بخش نمایش ضبط خواهد شد.
این تهیهکننده در معرفی عوامل برنامه گفت: یاسر موحدفرد، کارشناس برنامه و رئیس بنیاد فردوسی و محمدرضا معجونی از نقالان حرفهای کشور هستند که در این برنامه حضور دارند. در بخش نمایش نیز صاحبه عظیمی، مسعود خواجهوند و علیرضا تابان همراه ما هستند. نویسندگی بخشهای نمایش با هلن بهرامی است و نویسندگی بخشهای کارشناسی را من بر عهده دارم.
وی درباره اهمیت پرداختن به شاهنامه تأکید کرد: شاهنامه به عنوان یک مجموعه سترگ و ارزشمند در ادبیات ایران و جهان و به عنوان یک منبع و ماخذ در حوزه ادبیات بوده و در موضوع اسطورههای ایرانی از روزگاران قدیم بسیار مورد توجه بوده است. برنامههای زیادی در این حوزه در رادیو و تلویزیون ساخته شده، اما به این شکل که از ابتدای شاهنامه همراه توضیح و تفسیر تقدیم شنوندگان شود، نبوده است. برنامهای به این شکل مطمئنا مورد استقبال فارسی زبانان خارج از کشور هم قرار میگیرد کما اینکه بازخوردهایی هم در این خصوص داشتهایم.
قاسمی درباره بازخوردهای این برنامه میان شنوندگان گفت: تاکنون بازخوردهای خوبی به خصوص از سمت نقالان و مرشدان وعلاقمندان به حوزه نقالی داشتهایم. کودکان و نوجوانان علاقمند به حوزه نقالی، بسیار داشتیم که میخواستند در برنامه به عنوان نقال حضور داشته باشند. حتی پیشنهاداتی داشتیم که یک بخش نقالی را به عنوان جشنواره به برنامه اضافه کنیم که هنوز ترجیح میدهیم برنامه شکل خودش را حفظ کند تا به یک قوامی برسیم، امیدوارم بتوانیم در آینده با موافقت مدیران، جشنوارهای هم با این عنوان برگزار کنیم.
وی درباره اهمیت برنامههایی از این دست برای نسل جوان گفت: کسانی که همسن و سال من و دهه ۴۰ و ۵۰ هستند، همه به نوعی با رادیو خو گرفته و با آن آشنا بودهاند. در دهه ۴۰ رادیو شاید تنها رسانه جمعی در خانهها بود، بعدها در دوره ما تلویزیون کمکم اضافه شد، ولی ما با رادیو اخت گرفته بودیم و برنامههای آن را دنبال میکردیم. بچههای نسل جدید این روزها آنقدر در معرض رسانههای شنیداری و دیداری مختلف و شبکههای اجتماعی هستند که گویا در میان آنها گم شدهاند و دنبال یک منبع و مأخذ مطمئن میگردند. خانوادهها نیز این دغدغه را دارند که فرزندان خود را با ادبیات، سابقه و اسطورههای باستانی این سرزمین آشنا کنند.
این گوینده ادامه داد: من فکر میکنم این موضوع دغدغه بسیاری از ما برنامهسازان رادیویی باشد که بتوانیم به نحوی رادیو را در خانهها روشن نگه داریم و نسل جدید را با رادیو و برنامههای آن آشنا کنیم و کاری کنیم که با آن خو بگیرند. شاید من در خانه خود برای فرزندانم کتابهای مختلف شاهنامه را گرفته باشم، ولی مطمئنا اگر بچهها این موضوع را از رادیو بشنوند برایشان هم جذابتر خواهد بود و هم در ذهنشان ماندگارتر است. در واقع این برنامه یک تیر و دو نشان است که نوجوانان هم به رادیو علاقمند میشوند و هم اینکه با قصههای باستانی ما بیشتر آشنا میشوند.
قاسمی اضافه کرد: ما در این برنامه از همه نقالانی که علاقمند به شاهنامه و شرکت در برنامه هستند استقبال میکنیم، با کمال میل در خدمتشان هستیم و خوشحال میشویم که اگر به صورت حرفهای نقالی میکنند مهمان برنامه ما باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد