در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با فارس درباره طرح تامین کالاهای اساسی اقشار آسیب پذیر گفت: به دلایل شرایط اقتصادی فعلی کشور مجبور هستیم که این کار را انجام دهیم این در حالی است که برخی طرحها ضرورتی نداشته و به عنوان پیشنهاد مطرح شده اما واقعیت آن است که بر اساس آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیش از 5 دهک جامعه در شرایط تورمی امروز دچار مشکلات معیشتی هستند.
وی گفت: در طرح تأمین کالاهای اساسی اقشار آسیب پذیری که هم اکنون در کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات کلیات آن مصوب شده است 7 دهک مشمول دریافت کمک معیشتی هستند که این موضوع نشان می دهد وضعیت درآمدی و هزینه ای در جامعه فشار زیادی را بر اکثر دهکهای جامعه آورده است.
وی گفت: برخی ها مجلس یازدهم را متهم میکنند که طرح هایی را بررسی کرده و مصوب می کند که نیت آن حمایت از اقشار ضعیف جامعه است این در حالی است که مجلس یازدهم در شرایط فعلی کشور دخیل نبوده است ولی این بار هم اکنون در جامعه وجود داشته و بایستی این بار را از روی دوش دهک های مشمول بردارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: هدف بعدی که این طرح دنبال کرده و برخلاف طرح های قبلی که پول به حساب افراد واریز شده و حتی قابل برداشت بود مانند یارانه ها جنبه نقدی دارد طرح تأمین کالاهای اساسی اقشار آسیب پذیر به صورتی است که افراد قابلیت برداشت از حساب خود را نداشته و فقط بایستی از اعتبار شارژ شده در این طرح حدود 20 قلم کالا را تهیه کنند.
وی درباره جزئیات آن گفت: 20 قلم کالاهای مندرج در تأمین کالاهای اساسی اقشار آسیب پذیر جامعه به صورتی است که هم این کالاها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و هم امنیت غذایی مردم و هموطنان مان بایستی تأمین شود لذا هم حمایت از اقشار محروم و کم درآمد در این طرح مهم بوده است و هم امنیت غذایی آنان مانند شیر رایگانی که دولت برای دانش آموزان در نظر گرفته است که اصرار قوه مجریه تناول این شیر توسط دانش آموزان است.
وی گفت: در طرح مذکور که آسیب های طرح قبلی را ندارد تلاش کرده ایم دغدغه های اقشار آسیب پذیر را رفع کنیم این در حالی است که در طرح های قبلی سبد کالایی خاصی تعریف می شد که برای مثال 10کیلو برنج، دو کیلو مرغ، یک بطری روغن و ... در حالی که این سبد توسط برخی افراد خریداری شده و در برخی نقاط کشور و حتی پیاده روها به فروش می رسید که می توانست رانت ایجاد کند؛ انحصار به وجود آمده در این بخش موجب گلایه های بسیاری از دستگاه های نظارتی می شد چرا که برخی شرکت ها و تولیدکنندگان فقط امکان در اختیار قرار دادن برخی از اجناس این سبد را داشتند ولی در طرح تأمین کالاهای اساسی اقشار آسیب پذیر این مشکل رفع شده است و با استفاده از هماهنگی ایجاد شده با بانک مرکزی و وجود دستگاه های پوز به ویژه وجود این قابلیت در فروشگاه های شبکه ای دولت عملاً کالایی را خریداری نکرده و بنای تقسیم آن را بین اقشار آسیب پذیر ندارد چرا که همان کالایی که در سطح جامعه وجود دارد به صورت اعتباری در اختیار این افراد قرار خواهد گرفت ضمن اینکه مکانیزم خاصی هم برای تسویه آن وجود دارد.
زنگنه گفت: 7 دهک مشمول طرح تأمین کالای اساسی اقشار آسیب پذیر حدود 60 میلیون ایرانی (حدود 70 درصد) جامعه را شامل میشود که البته آمار مذکور طبق گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است که بهترین بانکی که در مورد اقشار آسیب پذیر جامعه وجود دارد بانک مربوط به یارانهای است که هر ماه به خانوارها به عنوان بخشی از آزادسازی یارانهها و یا یارانه معیشتی داده میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اقلام طرح تأمین کالاهای اساسی اقشار آسیب پذیر افزود: برنج، روغن، حبوبات، تخم مرغ، مرغ، گوشت، ماکارونی، سویا و ... است.
وی درباره اعتبار لازم برای اجرای این طرح گفت: دولت و بخش های مختلف وزارت اقتصاد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت دقیق با نمایندگان مجلس در حال رایزنی برای نهایی کردن این طرح هستند این در حالی است که بخشی از این اعتبارات از مالیاتی که از بخشی از تراکنشهای بانکی دریافت میشود و از محل ارز 4200 تومانی، از محل افزایش یک درصدی بر مبادلات بازار سرمایه (مبادلاتی که از حدی خاص بالاتر است) افزایش درصدی خاص از محل ورودی کالاهای وارداتی تأمین شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد