به گزارش جام جم آنلاین، از بچه های دیروز کسی را سراغ دارید که «قصه های مجید» به نویسندگی هوشنگ مرادی کرمانی و کارگردانی کیومرث پوراحمد را فراموش کرده باشد؟ مجید همان پسر شیطان و ساده ای که در کنار مادربزرگ مهربانش، بی بی زندگی می کرد و انگار فرصتی برای بچه گی کردن نداشت. هوشنگ مرادی کرمانی نه در «قصه های مجید»، نه در «خمره»، «آب انبار»، «مثل ماه شب چهارده»، «شما که غریبه نیستید» و نه در هیچکدام از داستان هایش شعارهای قلمبه سلمبه تحویل مخاطب نمی دهد. او ساده حرف می زند و با همان سادگی مخاطب خود را به عمق میبرد و این موضوعی است که ادبیات کودک و نوجوان ما به شدت نیازمند آن است.
گفت وگوی جام جم آنلاین به بهانه زادروز ۷۶ سالگی این نویسنده محبوب با مهدی باقربیگی، انجام شده. کسی که نه تنها کودکان دهه ۶۰ بلکه کودکان دهه ۷۰ و ۸۰ هم با او خاطره دارند.
*آشنایی شما با هوشنگ مرادی کرمانی از کی آغاز شد؟
آقای کیومرث پوراحمد برای نقش مجید دنبال بازیگر می گشتند که من را انتخاب کردند. بعد از آن کتاب «قصه های مجید» را برای من خریدند و من با مجید و دنیای داستان های آقای مرادی کرمانی آشنا شدم.
*آن زمان چند سال داشتید؟
۱۲-۱۳ سال و قرار بود اول کتاب «قصه های مجید» را بخوانم و بعد فیلمنامه اش را. البته بعدها که بزرگتر شدم خودم کتاب های دیگری از ایشان را هم خواندم.
*خاطرتان هست با خواندن داستان های ایشان چه حسی در شما بیش از هر چیز دیگر خودش را نشان می داد؟
احساس نمی کردم داستان می خوانم٬ هر چه می خواندم برایم واقعی و ملموس بود. البته این را هم بگویم که داستان «قصه های مجید» با آنچه به عنوان سریال پخش شد تفاوت هایی داشت. چون اصل داستان در کرمان و با لهجه کرمانی روایت میشد٬ اما سریالش در لوکیشن اصفهان و با حال و هوای خاص به خودش روایت می شد. همیشه گفته ام از داستان های آقای مرادی کرمانی می توان هزاران فیلم و سریال برداشت کرد. فیلم و سریال هایی که نمایانگر فرهنگ و آداب و سنن اصیل ایرانی است.
*اولین بار کی ایشان را از نزدیک دیدید؟
سر صحنه فیلمبرداری بود و آقای پوراحمد ایشان را به من معرفی کردند. بسیار مهربان، خوشرو و گرم بود و به من روحیه می داد. یادم هست که می گفت نگران بودم که مجید قصه های مجید چقدر به آنچه در ذهن ام دارم نزدیک است و خوشحالم که تو خود خودش بودی. بعدها هم هرازگاهی که ایشان را برای برنامه ای به اصفهان دعوت می کردند یا جشنواره کودک و نوجوان برپامیشد همدیگر را می دیدم.
*آخرین بار که آقای کرمانی را دیدید چه زمانی بود؟
۶-۷ ماه پیش که ایشان را به برنامه ای در یکی از شهرهای اطراف اصفهان دعوت کردند. من هم همراه با خانواده ام به آنجا رفتم و این دیدار برای آقای کرمانی و همچنین فرزندانم (به خصوص پسرم که ۹ سال دارد) خیلی جذاب بود.
*الان خودتان برای فرزندانتان کتاب های هوشنگ مرادی کرمانی را می خوانید؟
چند ماه بیش که آقای کرمانی را دیدیم یکی از کتاب هایشان را به پسرم هدیه دادند و پسرم با اشتیاق آن را خواند. دخترم اما، ۴ سال بیشتر ندارد و داستان های این رده سنی را چندان متوجه نمی شود. به همین خاطر برایش فیلم «قصه های مجید» را می گذارد و او تماشا می کند.
*نقطه قوت و نکته بارز در قلم هوشنگ مرادی کرمانی چیست که به قول معروف تاریخ انقضا ندارد و می تواند چندین و چند نسل بعد از ما را تربیت کند؟
سادگی و صداقت در قلم ایشان موج می زند و او حرف دل پایین ترین اقشار جامعه را روایت می کند. زندگی هایی که ما با قلم ایشان می خوانیم زندگی هایی نیست که ندیده یا نشنیده باشیم و هر آنکه می خواند می تواند با آن ارتباط برقرار کند.
*در روز تولد هوشنگ مرادی کرمانی چه آرزویی برای ایشان دارید؟
برای ایشان آرزوی سلامتی دارم. قلم ایشان قلمی جادویی است و امیدوارم با نوشتن داستان ها و قصه های بیشمار یاری رسان فرهنگ و ادب این کشور باشند. کودکان ما نیاز به داستان هایی با فرهنگ و سنن خودمان دارند٬ نه داستان های خوش و رنگی لعابی که فاقد هرگونه ارزش ادبی هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد