در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، فرمانداران ۱۶ ایالت آمریکا، ۳ هزار و ۶۷۱ نیروی گارد ملی را فعال کردهاند که به نوشته روزنامه «واشنگتن پست»، نشاندهنده نگرانی آنها از احتمال بروز ناآرامی بعد از انتخابات این کشور است.
ماموریت این نیروها در چند حوزه تعریف شده که شامل کمک به دفاع سایبری، کمک در پایگاههای رایگیری و آمادهباش در صورت بروز ناآرامی پس از انتخابات است.
هزار نیرو در ایالت ماساچوست، ۳۰۰ نیرو در آریزونا، ۳۰۰ نیرو در آلاباما و تعداد نامشخصی در فلوریدا، اورگن و ایلینوی فعال شدهاند.
نیروهای فعال شده در ماساچوست و اورگن برای مواجهه با ناآرامی احتمالی در آمادهباش به سر خواهند برد و نیروهای آریزونا در آمادهباش برای اعزام به هر نقطه در غرب آمریکا در صورت اعلام نیاز از سوی فرمانداران خواهند بود.
در برخی ایالتهایی که نیروهای گارد ملی در آنها فعال نشدهاند، هنوز درباره تعداد نیروهایی که باید فعال شوند، تصمیمگیری نشده و در برخی ایالتها به یگانهای مشخصی هشدار آمادگی در صورت بروز ناآرامی داده شده است.
همه نیروهای فعال شده در حال حاضر تحت کنترل فرمانداران ایالتهای خود هستند. مقامات ارشد گارد ملی ایالتهای نبراسکا، تنسی، واشنگتن و ویسکانسین در یک کنفرانس مطبوعاتی احتمال تحت کنترل دولت مرکزی و رئیس جمهور آمریکا قرار گرفتن این نیروها را بعید دانستند.
در روزهای اخیر نگرانی درخصوص احتمال بروز درگیری و خشونت در روز انتخابات آمریکا و روزهای بعد از آن به شدت در حال افزایش است.
گروهی برجسته از کارشناسان که خشونت در سراسر جهان را رصد میکند، هشداری بیسابقه را در آستانه انتخابات امروز سهشنبه سوم نوامبر در آمریکا منتشر کرد.
به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «سیانان»، در گزارشی ۳۰ صفحهای، ردیابهای تهدید در گروه بحران بینالمللی سازمانی که مکرراً بیثباتی در کشورهای بحرانزده و مناطق جنگی را گزارش میکند هشدار داد آمریکای به شدت چند قطبی با «خطر ناشناخته» در روزهای آینده روبروست.
این گروه نوشت: در حالی که آمریکاییها به درجه خاصی از خصومت در این کارزارهای (انتخاباتی) چهار سال یکبار عادت کردهاند، اما در حافظه زنده خود هرگز با این چشمانداز واقعی که ممکن است فردِ در قدرت نتیجه را نپذیرد یا نتیجه به خشونت مسلحانه بکشد، روبرو نبودهاند.
آنها در ادامه گزارش خود که هفته گذشته منتشر شد، چندین عامل را که ممکن است باعث ایجاد خشونت در روز انتخابات یا قبل و بعد از آن شود، ذکر میکنند. این عوال عبارتند از گسترش اطلاعات نادرست در فضای مجازی و نفرتپراکنی، جنجالهای اخیر پیرامون عدالت نژادی در آمریکا، خیزش گروههای مسلح و احتمال رقابت انتخاباتی نزدیک یا مناقشهانگیز.
این گروه «دونالد ترامپ» را مقصر خشونت احتمالی دانسته و افزوده سخنان سمی وی و تمایل او به کشاندن مسائل به دادگاه برای پیش بردن منافع شخصی خود در تاریخ مدرن آمریکا سابقه نداشته است.
آنها درخواست رئیس جمهور آمریکا از طرفدارانش برای تشکیل ارتش ناظران را از عوامل تشدید خشونت خوانده و نوشته استفاده ترامپ از زبان نظامی این سیگنال را به کسانی که آموزشی برای نظارت در انتخابات ندیدهاند میفرستد که با هیبتی ترسناک مانع رای دادن دموکراتها شوند.
اتحادیههای مختلف آمریکا هم در نظر دارند اگر رئیس جمهور این کشور در صورت شکست در انتخابات روز سهشنبه به طور مسالمتآمیز از قدرت کنارهگیری نکند، دست به اعتصاب بزنند.
طبق گزارشها، با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، خرید مایحتاج زندگی و اسلحه از ترس آشوبهای انتخاباتی نیز بهشدت افزایش یافته است.
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه گزارش داد، به دنبال نگرانیها از احتمال وقوع اعتراضات و خشونتهای عمومی بعد از انتخابات آمریکا، بسیاری از صاحبان فروشگاهها و ادارات در آمریکا در حال مستحکمتر کردن حفاظهای ساختمانهای تجاری و اداری هستند تا با این روش بتوانند از خسارات احتمالی جلوگیری کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد