به گزارش جام جم آنلاین، عبدالعظیم بهفر، سرپرست اداره کل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو در گفتگو با فارس اظهار کرد: هر فردی در گروه سنی مختلف می تواند در فضای مجازی با دارابودن یک صفحه شخصی، دسترسی به اینترنت و یک کارت اعتباری هر محصولی را تهیه کند، از آنجایی که مکمل های دارویی نوعی ترکیب دارویی به شمار می روند و امکان ایجاد سمیت دارند؛ در صورت استفاده غلط و دریافت مقادیری بیش از میزان مجاز، می توانند ماهیت سمی گرفته و به سلامتی (کبد، کلیه و...) آسیب جدی برسانند.
وی افزود: آنچه در سطح داروخانه ها عرضه می شود و ما به عنوان سازمان غذا و دارو به آن ها مجوز می دهیم مکمل های دارویی هستند و این فراورده ها به طورکلی با مواد غذایی غنی شده با ویتامین ها متفاوت است، که باید به این موضوع توجه داشت.
سرپرست اداره کل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: مکمل های دارویی حاوی مواد شبه دارو هستند که می توانند در مقادیر متفاوت روی سلامت افراد اثر سوء داشته باشند، چراکه امکان تداخلات دارویی و غذایی با مواد خوراکی و جذب برخی از ویتامین ها و املاح را پی دارد.
وی با تاکید براینکه تهیه مکمل های دارویی باید زیر نظر مسئول فنی داروخانه باشد، گفت: در غیر اینصورت مکمل ها می تواند باعث برخی از عوارض مانند نارسایی کلیوی، کبدی و حتی در مورادی سقط جنین شود. بنابراین منطقی نیست که این نوع فراورده ها در خارج از داروخانه عرضه و مصرف شوند.
بهفر خاطرنشان کرد: ممکن است برخی افراد تهیه و عرضه مجازی مکمل های دارویی را با استناد به کشورهای دیگر توجیه کنند، اما باید توجه داشت که در آن کشورها امضای دیجیتال تعریف شده و فردی که به منظور خرید وارد یک پلتفرم می شود، احراز هویت شده و درصورت عدم تطابق وضعیت فرد با مکمل مورد نظر، قادر به خرید فراورده نخواهد بود درحالی که در کشور ما چنین زیرساختی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه دو روش برای تهیه مکمل های دارویی مطمئن و مجاز وجود دارد، توضیح داد: یک روش برای تهیه مکمل های دارویی مراجعه به داروخانه و خرید آن زیر نظر مسئول فنی است و روش دیگر، داروخانههای مجازی هستند که آن ها نیز زیر نظر مسئول فنی اداره می شوند که اگر منجر به بروز مشکلی شود مسئول فنی پاسخگوست.
به گفته سرپرست اداره کل فراوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو عرضه مکمل های دارویی حتما باید در چرخه ای که مورد تائید و قابل نظارت وزارت بهداشت عرضه شود. بنابراین طبق مقررات خرید و فروش آن در فضای مجازی به طور کلی اشتباه است و نباید سلامت مردم فدای کسب سود برخی شرکت ها و پلتفرم ها شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب