پیداشدن عنصر حیات بر روی یک دنباله دار+عکس

محققان با بررسی اطلاعات یک دنباله‌دار به نام «۶۷ پی/چوریوموف-گراسیمنکو» که چندین سال پیش توسط کاوشگر فضایی رزتا جمع‌آوری شده بود، موفق به شناسایی «فسفر» یا عنصر حیات روی آن شدند.
کد خبر: ۱۲۹۰۵۸۱
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، ۶ عنصر شیمیایی شامل کربن، هیدروژن، نیتروژن، اکسیژن، فسفر و گوگرد تقریبا تمام مولکول‌های بیولوژیکی روی زمین را تشکیل می‌دهند. یکی از بزرگترین سوالات اخترشناسان و دانشمندان، نحوه قرارگیری این عناصر روی زمین است.
این سوال باعث ایجاد فرضیه‌های مختلفی شده که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها، آوردن این عناصر به زمین توسط دنباله‌دارها، سیارک‌ها و برخورد با پیش سیاره‌ها است. حالا کشف فسفر روی یک دنباله‌دار، چنین فرضیه‌ای را قوت بخشیده است.
چهار عنصر کربن، هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن را می‌توان به راحتی روی سیارک‌ها و سنگ‌های فضایی شناسایی کرد. آژانس فضایی اروپا (ESA) در گذشته توانسته بود با تجزیه و تحلیل دنباله‌دار ۶۷ پی روی آن به گوگرد نیز دسترسی پیدا کند.
 
پیداشدن عنصر حیات بر روی یک دنباله دار+عکس

حالا اخترشناسان به یک یافته مهم دست پیدا کرده‌اند. تیمی در دانشگاه «تورکو» فنلاند توانسته با تجزیه اطلاعات «تحلیلگر ثانویه توده یونی دنباله‌دار» (COSIMA) کاوشگر فضایی رزتا، فسفر را روی این دنباله‌دار شناسایی کند. این وسیله ذرات گرد و غبار کمای این دنباله‌دار را جمع‌‌آوری کرده، از آن‌ها عکس گرفته و با استفاده از طیف‌سنج جرمی، آن‌ها را اندازه‌گیری کرده است.
این تیم از محققان توانسته در این ذرات جامد مواد معدنی حاوی یون‌های فسفر را کشف کند. برای اولین بار شاهد کشف این عنصر شیمیایی روی این دنباله‌دار هستیم. وجود این ۶ عنصر شیمیایی روی دنباله‌دار، فرضیه ایجاد حیات روی زمینه توسط آن‌ها را قوت می‌بخشد. طبق پژوهش‌ها، فسفر یک عنصر حیاتی برای ذخیره‌سازی، انتقال و استفاده از انرژی توسط سلول‌های انسان است.
 
پیداشدن عنصر حیات بر روی یک دنباله دار+عکس

برخی اخترشناسان بر این باورند که دنباله‌دارها منبع سایر ترکیبات حیاتی مانند اسید آمینه و آب شبیه به اقیانوس‌ها هم هستند. این تیم همچنین موفق به کشف «فلوئور» به صورت یون‌های ثانویه +CF در گرد و غبار این دنباله‌دار شده. در حال حاضر اطلاعی از نقش این عنصر شیمیایی در شکل‌گیری دنباله‌دار ۶۷ پی نداریم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها