یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو،آژانس خبری «شینهوا» چین مدعی است این نمونه اولیه کامپیوتر کوانتومی، تا ۷۶ فوتون را در الگوریتم شبیه سازی استاندارد نمونه برداری بوزون گاوسی شناسایی میکند که دستاوردی قابل توجه محسوب میشود. در صورتی که این ادعا صحت داشته باشد، چینیها به مزیت محاسباتی خیرهکنندهای در دنیای کامپیوتر دست یافتهاند که از آن با نام برتری کوانتومی (Quantum Supremacy) یاد میشود.
این نقطه عطف که گوگل هم مدتی قبل مدعی دستیابی به آن شده بود، به معنی انجام وظایفی توسط کامپیوترهای کوانتومی است که دستگاههای عادی از پردازش آنها عاجزند. در کامپیوترهای معمولی برای ذخیره داده و انجام محاسبات از بیتهای صفر و یک استفاده میشود اما در کامپیوترهای کوانتومی به این منظور کیوبیت یا کوانتوم بیت به کار برده می شود. کیوبیت در واقع یک سیستم کوانتومی-مکانیکی دو حالته است که با برخورداری از خاصیت برهمنهی می تواند همزمان دارای مقادیر صفر و یک باشد.
سیستمهای کوانتومی هنوز مراحل اولیه رشد خود را سپری میکنند اما کشورهای مختلف به خوبی از پتانسیلهای عظیم آنها برای ایجاد تحول عمیق در زمینه هایی نظیر هواشناسی، مدل سازی شیمی و فیزیک و رمزنگاری آگاهند و بر سر آن رقابت دارند. سیستم جدید چینیها نیز در این زمینه با کامپیوترهای کوانتومی گوگل، آمازون و مایکروسافت رقابت کرده و به یکی دیگر از زمینههای رقابتی چین و آمریکا تبدیل میشود.
سال گذشته کامپیوتر کوانتومی Sycamore گوگل توانست محاسباتی که سریعترین کامپیوتر روی زمین برای انجام آن به ۱۰ هزار سال زمان نیاز دارد را در مدت ۲۰۰ ثانیه انجام دهد. آنطور که محققان چینی ادعا میکنند، سیستم آنها محاسبات را ۱۰ میلیارد بار سریعتر از Sycamore گوگل انجام میدهد که از سرعت حیرتآور آن حکایت دارد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد