به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از دیجیاتو، این پروژه بر سه بخش تمرکز میکند: استفاده از هوش مصنوعی برای ایجاد دستور پخت غذاهای جدید، بکارگیری راهکارهای رباتیک برای کمک به آشپزها حین طبخ غذاها و ایجاد یک اجتماع برای اشتراک گذاری اطلاعات که به عنوان شالوده دو بخش دیگر عمل میکند.
سونی میگوید پروژه مورد بحث با استفاده از دادههای دستور العملهای پخت و مواد اولیه مثل مزه، بو، چاشنی، ساختار مولکولی و مواد مغذی یک اپلیکیشن ایجاد دستور پخت توسعه خواهد داد تا آشپزها از آن برای طراحی غذاها و منوهای جدید با در نظر گرفتن محیط زیست و سلامت مردم استفاده کنند.
سازنده ژاپنی امیدوار است ربات دستیار نیز که از سنسورها و یادگیری ماشینی بهره میبرد، پس از آموزش دیدن به آشپزها در تمامی فرآیندهای طبخ غذاها از آمادهسازی تا کشیدن غذاها کمک کند. هدف بلندپروازنه این است که ربات با تقلید از آشپزها مهارتها و تکنیکهای آنان را با «سرعت و دقت بالا» ترکیب کند.
تشکیل یک اجتماع مخصوص نیز آشپزهای سراسر دنیا و همچنین دانشگاهها، مؤسسات تحقیقاتی و شرکتهای مربوطه را دور هم جمع میکند تا سونی را در بهبود عملکرد ربات و هوش مصنوعی یاری کنند.
راهیابی رباتها به آشپزخانه اتفاق تازهای نیست و شرکتهای بسیاری به این موضوع علاقه نشان دادهاند. سامسونگ در نمایشگاه CES امسال از ربات دستیار Chef Bot برای کمک به آشپزها حین آمادهسازی غذاها رونمایی کرد. علاوه بر این استارتاپهای مختلف نمونه اولیه رباتهایی با قابلیت آمادهسازی سریع پیتزا، سیب زمینی سرخ کرده، برگرها و غیره را توسعه دادهاند. اواسط مهر ماه امسال شرکت Miso Robotics ربات آشپز پیشرفته خود با قابلیت کار کردن با دستگاه گریل و سرخ را با قیمت ۳۰ هزار دلار روانه بازار کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد