به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایسنا، این کاوشگر رباتیک موسوم به "CubeRover" به معنی "کاوشگر مکعبی" دارای چهار چرخ است و بیش از ۱۵۰ آزمایش حرکتی را در محیطهایی که شبیه به سطح ماه هستند، پشت سر میگذارد.
این ربات، اختراع شرکت فناوری نجوم "پیتسبورگ" با همکاری تیم "Kennedy’s Swamp Works" است. این تیمها همچنین در حال بررسی توانایی مانور این ربات و نحوه عملکرد حسگر، موتور و سیستمهای قدرت آن در یک محیط شبیه به ماه هستند.
"مایک پروونزو" از "پیتسبورگ" میگوید: این رباتها سبک هستند و تنها حدود ۹ پوند(چهار کیلوگرم) وزن دارند و هزینههای استقرار و توسعه آنها نسبتاً پایین است. این فناوری به طور چشمگیری هزینه پرواز فضایی را کاهش میدهد و "کاوشگرهای مکعبی" را به بسترهایی عالی برای مأموریتهای نمایش فناوری تبدیل میکند.
"کاوشگر مکعبی" ناسا بیش از ۱۵۰ آزمایش تحرک را برای بازدید از ماه انجام میدهد.
محققان بیش از ۱۰ سال است که روی این کاوشگر کار میکنند. رباتهایی به اندازه جعبه کفش که به زودی نشان میدهند که چگونه میتوان از یک منبع تغذیه متمرکز در یک محیط سنگی شارژ شد، ابزار خود را ترمیم کرد و یک شبکه زیرساخت ارتباطی محلی ایجاد کرد.
"جیم مانتوانی" مسئول پروژه "CubeRover" در مرکز "کندی" گفت: ارائه پشتیبانی لجستیکی برای آزمایش این کاوشگر بسیار هیجان انگیز است. دیدن همکاری ناسا با مشاغل و شرکتهای کوچک برای کمک به رشد فناوریهای فضایی همیشه دیدنی و عالی است و من مشتاقانه منتظر دیدن کاوشگرهای تجاری روی ماه هستم.
برنامه "آرتمیس" ناسا شاهد این خواهد بود که ناسا از سال ۲۰۲۱ چندین آزمایش علمی و فناوری را به ماه ارسال میکند. ناسا همچنین با ۱۴ شرکت قرارداد منعقد کرده است تا از طریق ابتکاری موسوم به "خدمات بار تجاری ماه"(CLPS) تحویل رباتها به ماه را برای ناسا فراهم کنند.
این تحویلها شامل ارسال کاوشگرهای کوچکی مانند "CubeRover" به سطح ماه است. این برنامه با این کاوشگرهای کوچک شروع به کار میکند، اما کار خود را برای ارسال محمولههای بزرگتر با رباتهای بزرگتر ادامه میدهد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: