به گزارش گروه حوادث جام جم آنلاین از روزنامه جام جم، همانکه گفته بود او و بقیه همکلاسیهایش برای استفاده از اینترنت مجبورند به ارتفاعات بروند که ممکن است از آن بالا سقوط کنند؟ امیرحسین دومآذرماه، همه اینها را به جامجم گفت و بعد همه چیز را از یاد برد، چون فکر میکرد این درخواست هم مثل خیلی چیزهای دیگر روی زمین میماند، ام فکرش را هم نمیکرد، گزارش جام جم به گوش وزیر برسد و او با همکارانش به روستای امیرحسین و چند روستای دیگر برود و اینترنت آنها را برقرارکند.
این اتفاق دو روز پیش افتاد و حالا تمام دانشآموزان و دانشجویان روستای گروکان و چند روستای دیگر اول قدردان امیرحسین و وزیر هستند که حالا صاحب یک اینترنت پرسرعت شدهاند.
قبل از سفر وزیر، امیرحسین از مشکلات زیادی با ما حرف زد، از اینکه اینترنت نداشت، از اینکه گوشی هوشمند نداشت و ناچار بود گوشی دانشآموزان و دانشجویانی را قرض بگیرد که در آن ساعت کلاس نداشتند. از اینکه حتی نگران دانشآموزان و دانشجویان نخبه روستایش بود که بهخاطر نداشتن اینترنت، افت درسی پیدا کرده یا حتی مشروط شده بودند.
از سختی راهی گفت که هر روز باید میرفت؛ از اینکه مجبور بود هر روز حدود دو کیلومتر پیاده، راه را گز کند و دوباره برگردد. از اینکه پدرش با اینکه خودش تحصیلات عالیه ندارد، اما هر کاری میکند تا فرزندانش درس بخوانند. امیرحسین غصه میخورد از اینکه روستایشان پزشک نداشت تا به همولایتیهایش رسیدگیکند. امیرحسین خوب میدانست برای تحصیل در رشته پزشکی، باید سختی بکشد.
تمام اینها را به ما گفت تا دو خواستهاش را به مسؤولان و وزیر ارتباطات بگوید. از وزیر ارتباطات خواست برای حل مشکل اینترنت روستا و روستاهای اطراف کاری انجام دهد تا نبود اینترنت باعث ترکتحصیل دانشآموزان دیگر نشود.
از مسؤولان شهرستانشان هم خواست خوابگاه های دانش آموزی را تعطیل نکنند: «قرنطینه در اینجا بیشتر از خانه است. دانشآموزانی که اینجا هستند، سختی دور بودن از خانواده را تحمل کردهاند تا بتوانند به هدفهای خود برسند. تعطیلی خوابگاه یعنی زندگی بدون گوشی و اینترنت.»
آرزویی که یکماهه برآورده شد
بعد از انتشار این گزارش، روزنامه جامجم سفیر انتقال حرفها و درددلهای امیرحسین به وزیر ارتباطات شد.
۱۳دیماه، انتشار یک فیلم ۳۲ثانیهای از سفر جهرمی، وزیر ارتباطات به روستای امیرحسین در صفحه اینستاگرامیاش نشان داد که جامجم به وظیفه خبررسانیاش درست عمل کرده که باعث شده وزیر آستین بالا بزند، همراه با همکارانش بزند به دل جاده و نهتنها روستای امیرحسین که چند روستای دیگر را هم به اینترنت وصلکند. امیرحسین در فیلم مشترکش با وزیر از ته دل میخندید و شاد بود.
دیدن قیافه خندان امیرحسین در فیلم وزیر باعث شد تا دوباره با او تماس بگیریم. از صدای او مشخص بود خوشحال است. لحنش طوری است که انگار بار سنگینی از روی دوشش برداشتهاند.
از امیرحسین در مورد روزی پرسیدیم که قرار شد وزیر به روستا بیاید: «آقای وزیر دیروز (شنبه ۱۳دیماه) به روستا آمد. چند شب پیش و قبل از اینکه وزیر ارتباطات بیاید، به ما اطلاع دادند که قرار است او برای افتتاح اینترنت بیاید. خیلی خوشحال شدم. وقتی آمد، با من احوالپرسی کرد وگفت قرار است اینترنت نسل سوم راهاندازی شود و یک تا سه هفته دیگر هم طول میکشد تا روستایمان به اینترنت نسل چهارم وصل شود. الان هم روستا به اینترنت نسل سوم وصل است و دیگر مجبور نیستیم بالای کوه یا به خوابگاه برویم.»
همانقدر که امیرحسین خوشحال است، بقیه همشاگردیها و حتی دانشجویان هم خوشحال هستند که بهجای تحمل سوز و سرمای زمستانی در بیرون، راحت در خانه لم میدهند و از اینترنت پرسرعت استفاده میکنند: «قبلا دانشجو داشتیم که بهخاطر نداشتن اینترنت یک ترم مشروط شده بود. ممکن بود پای بچههای همسنوسالم روی سنگ برود و از کوه سقوط کنند. تمام این خطرها وجود داشت، اما حالا همه از این دردسرها راحت شدهایم. پدر و مادرم هم خوشحال هستند که میتوانم در خانه درس بخوانم و به کارهای آنان رسیدگیکنم.»
امیرحسین به ما میگوید، غیر از او بچههای زیاد دیگری در نقاط محروم کشور وجود دارند که به اینترنت دسترسی ندارند و نمیتوانند درس بخوانند. او درخواستی از استانداران دارد: «از استانداران میخواهم این مناطق را شناسایی کرده و کمک کنند اینترنت به روستاهای محروم هم وصل شود تا بچهها از نعمت درسخواندن محروم نشوند. در روستاها دانشآموزان نخبهای وجود دارند که باید کشف شوند.
بچهها هم وظیفه دارند فقط تلاش کنند و خوب درس بخوانند. از دانشآموزانی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنند و به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند، میخواهم فقط به این موضوع فکر کنند که اینترنت در خانه ندارند و مجبورند کلی راه بروند تا شاید جایی اینترنت وصل شوند. حالا که چنین امکانات خوبی دارند، بهتر است از این فرصت خوب استفاده کنند تا با درسخواندن آینده درخشانی برای خود و کشورشان رقم بزنند.»
امیرحسین در پایان حرفهایشگفت: «انتشار درددلهایم در روزنامه جامجم تاثیر زیادی در سفر وزیر ارتباطات به روستا و وصل شدن اینترنت داشت. آنقدر که بچههای روستا، همکلاسیها و حتی دانشجویان هم از من بارها تشکر کردند که اگر تو مصاحبه نمیکردی، الان اینترنت نداشتیم و از این بابت خیلی خوشحال هستند.»
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد