این فدراسیون در رای اولیه که از سوی فیفا صادر شد، محکوم به پرداخت ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار یورو شده است. ایران بلافاصله بعد از دریافت گراندز رای به دادگاه عالی ورزش cas نامه زد تا پرونده به آنجا برود و بررسی نهایی صورت بگیرد.
فدراسیون فوتبال معتقد است با توجه به قرارداد امضا شده تنها باید سه ماه از دستمزد ویلموتس را به عنوان غرامت پرداخت کند اما فیفا به این سه ماه بسنده نکرده و در رای نهایی، به محکومیت سنگین ایران پرداخت. استناد آنها به یک بند از قرارداد بود؛ اینکه طرفین برای فسخ سه ماه دستمزد بگیرند یا با رقمی مشخص به همکاری پایان دهند. نکته اینجاست هیچ توضیحی درباره رقم مشخص داده نشده است. فیفا هم طبق همین بند و با توجه به عدم پرداخت به موقع دستمزد ویلموتس به ضرر ایران رای داد.
بعد از دریافت گراندز رای، فدراسیون آن را سریعا در اختیار وزارت ورزش و معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری قرار داد. لایحه دفاعی ایران در دادگاه عالی ورزش، با مشورت این معاونت تهیه، تنظیم و ارسال شد. فغانپور مسؤول امور حقوقی و قراردادهای فدراسیون در اینباره میگوید: «امیدواریم تا رای شکسته شود. دفاعیه خوبی صورت گرفته است.»
او اطلاعاتی در این باره فاش نکرد ولی کنکاش خبرنگار جامجم نشان داد ایران توانسته برای دفاع از خود به مدارک قابل توجهی دست پیدا کند. فیفا در گراندز رای به نکتهای مهم و کلیدی اشاره کرده است. در آنجا تاکید شده ویلموتس به خاطر قطع همکاری با ایران دچار ضرر شده و بعد از جدایی به هیچ تیم یا باشگاهی نتوانسته ملحق شود. فدراسیون فوتبال از همین ادعای ویلموتس و همینطور فیفا استفاده کرد و مدارک قابل توجهی به دست آورد.
در دفاعیه جدید ایران دو دعوتنامه ویلموتس از فدراسیونهای دیگر به عنوان سند ارائه شده و ایران تاکید کرده این مربی پیشنهاد داشته و خود به آنها پاسخ منفی داده تا بتواند از فدراسیون فوتبال پول بگیرد. اینکه دادگاه عالی ورزش مدرک را بپذیرد و از آن به نفع ایران استفاده کند سوالی است که کسی به آن نمیتواند پاسخی بدهد و باید دید در روند دادرسی پرونده چه پیش میآید. فدراسیون اما امیدوار است از این طریق بتواند در نهایت به رای مورد نظر خود که همان پرداخت سه ماه غرامت است برسد.
درباره زمان اعلام رای نهایی هم هنوز کسی پاسخ دقیقی ندارد. پیشبینی مسؤولان فدراسیون فوتبال آن است که رای طی پنجماه آینده صادر شود. فغانپور در اینباره میگوید: «دفاعیه ایران در پرونده کامل بوده. تیم حقوقی نهاد ریاست جمهوری هم کمک زیادی کرده و امیدواریم رای شکسته شود.»
البته معمولا آرای فیفا در cas شکسته نمیشود. اخیرا محمد دادکان رئیس اسبق فدراسیون فوتبال گفته بود پیشبینیاش این است در نهایت رقمی از ۶ میلیون و ۱۳۷هزار یورو کاسته شود. در صورتی که ایران بازنده پرونده باشد، بحران بزرگی به وجود میآید چراکه امکان انتقال پول به حساب ویلموتس وجود ندارد. فیفا هم اخیرا در پاسخ به نامههای مکرر ایران برای پرداخت پولهایش اعلام کرده به دلیل تحریمهای بانکی چنین موضوعی میسر نمیشود. این یعنی فدراسیون فوتبال اگر محکوم شود باید هر طور شده پول را در ایران جور کند و تازه به مرحله سختتر یعنی انتقال آن برسد. همه امیدوارند رای در نهایت به نفع فدراسیون فوتبال تمام شود نه مارک ویلموتس چراکه در این صورت فوتبال ایران با بحرانیترین شرایط تاریخ خود روبهرو میشود.
نامهای که فیفا زد و ایرانیها را ناامید کرد
صفیا... فغانپور مسؤول امور حقوقی و قراردادهای فدراسیون فوتبال درباره پولهای ایران در فیفا میگوید: «این رقم معادل ۷ میلیون یورو است. منتها به پول دسترسی نداریم. دبیر کل فیفا برای ما نامه نوشت که با توجه به تحریمهای مختلف بینالمللی علیه ایران، تمامی شرکای بانکی، هرگونه پرداختها به ایران را متوقف کردهاند. این اتفاق درست زمانی اتفاق افتاد که باید مطالبات ویلموتس را پرداخت میکردیم. ما بیش از ۱۰ نامه نوشتیم که مطالباتمان را دریافت کنیم.»
او اعلام کرد هنوز موفق نشدهاند پول اسکوچیچ را از طریق منابع مالی فدراسیون در فیفا پرداخت کنند. فغانپور همچنین درباره چکی که فدراسیون بابت دو میلیون یورو قرض از شستا به آنها داده، توضیح جالبی میدهد: «شستا روی چک بدون امضای رئیس فدراسیون اقدام کرده است. منتها ما همچنان روی تعهدات خود پایبند هستیم.»
سعید اکبری / گروه ورزش روزنامه جام جم