سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در ماههای اول تولد نوزاد، کشف اختلالات شنوایی بسیار مهم و حیاتی است؛ بهطوریکه در همه دنیا و در ایران امروزه آزمونهای غربالگری شنوایی باید قبل از ترخیص از بیمارستان یا نهایت در ماه اول تولد انجام شود.
لازم است در پایان سه ماهگی تکلیف وضعیت شنوایی شیرخوار مشخص شده باشد؛ زیرا گاهی تست اولیه اختلال دارد و نیاز به تستهای تکمیلی است تا سلامت شنوایی تایید یا رد شود.
در پایان ششماهگی همه شیرخواران با مشکل شنوایی باید تحت برنامه مناسب بازتوانی شنوایی قرار گیرند.
اما همه راهها هم به تستها ختم نمیشود. آگاهی و توجه والدین بسیار مهم است. اینکه شیرخوار یا کودک شما چقدر متناسب با سن به صداها واکنش نشان میدهد یا در روند رشد و تکامل خود بهخوبی توان آواسازی، کلمهسازی و جملهسازی را دارد یا خیر و دامنه لغات او در حال گسترش است یا خیر، بسیار مهم است و حتی در حضور آزمونهای نرمال، گزارش والدین که ۲۴ساعته با کودک خود هستند برای پزشک اهمیت خواهد داشت.
در جامعه ما هنوز استفاده از وسایل کمک شنوایی نظیر سمعک نوعی تابو قلمداد میشود اما اگر بدانیم سمعک مانند عینک، دریچهای از حواس را رو به جهان هستی و زیباییها میگشاید، اگر بدانیم کودک ما با شنیدن میتواند سخن بگوید، یاد بگیرد، رشد کند و از استعدادهای خدادادی خود نهایت استفاده را ببرد، آنگاه بهعنوان پدر و مادری دلسوز و وظیفهشناس در برابر نسل آینده مسؤولانه رفتار خواهیم کرد.
دكتر مهتاب ربانی اناری - متخصص گوشوحلقوبینی / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد