به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ورزش سه ، شش سال پیش تصویر یک کودک افغان که با کیسه زباله، پیراهن تیم ملی آرژانتین و لیونل مسی را طراحی کرده بود، بازتاب گسترده ای در فضای مجازی پیدا کرد. آن زمان برادر مرتضی احمدی، عکس او را در صفحه فیس بوکش منتشر کرده بود و این عکس طرفداران فوتبال را تحت تاثیر قرارداد و در رسانه های معتبر سراسر دنیا نیز بازنشر شد تا سرانجام به لیونل مسی برسد.
استقبال مسی از این اتفاق ویژه بود؛ او با انتشار یک پست اعلام کرد که قصد کمک به مرتضی را دارد و چند هفته بعد دو جعبه به خانه این پسر افغان رسید. جعبه هایی که دوستان و همسایه ها فکر میکردند با دلار پر شده اما ماجرا چیز دیگری بود. فوق ستاره آرژانتینی در این جعبه ها یک کیت تیم ملی آرژانتین با امضای خودش را قرار داده بود و همچنین یک توپ رسمی آدیداس. اما از بین آشنایان کمتر کسی این واقعیت را قبول میکرد.
عارف احمدی پدر مرتضی هم چنین تصوری داشت: «فکر میکردم یکی از جعبه ها اسباب بازی باشد و دیگری دلار. گفتم حتما فکر کرده اند که ما توان مالی خرید پیراهن را نداریم و برای همین هم به ما کمک کرده اند اما اینطور نبود.»
دردسرهای این عکس وایرال شده از همین جا آغاز شد؛ آن هایی که فکر میکردند شانس در خانواده احمدی را زده، برای سرقت اقدام کردند اما این تنها چالش پدر و مادر مرتضی نبود. پدر او ادعا میکند که نامه ای تهدیدآمیز از سوی طالبان برای آن ها ارسال شده است، هرچند که مقام های رسمی دولت افغانستان ترجیح دادهاند که این ادعا را باور نکنند. پس این اتفاقات خانواده احمدی برای پناهندگی به پاکستان اقدام کردند اما درخواستشان رد شد.
7 ماه بعد جام جهانی باشگاه ها در دوحه به انجام رسید و از مرتضی نیز دعوت کردند تا میهمان ویژه این رقابت ها باشد و لیونل مسی را هم از نزدیک ببیند و با او دیدار کند. پدرش این لحظات را «باورنکردنی» میخواند و چند عکس یادگاری نیز از حضور در دوحه ثبت کرده است. در حاشیه یکی از مسابقات، مرتضی کودکی بود که مسی دستش را گرفت و داخل زمین برد، مرتضی به بازیکن محبوبش گفت که دوست دارد کنارش بماند و با او فوتبال بازی کند.
شیطنت های این کودک افغان در مراس ابتدای بازی توجه های زیادی را به خود جلب کرد و سرانجام داور مسابقه او را به بیرون از زمین برد؛ در شرایطی که مسی هم نمیتوانست مرتضی را به انجام این کار متقاعد کند.
عکسی که 7 سال پیش از مرتضی احمدی کودک افغان منتشر شد و زمینه دیدار او با مسی را فراهم کرد؛ ملاقاتی که البته نتایج موردنظر را برای مرتضی نداشت.
به نظر میرسد که خانواده او انتظار داشتند که مسی کاری بیشتر از اهدای یک پیراهن، توپ و ملاقات خصوصی انجام دهد. تهدیدها در افغانستان سبب شده تا مرتضی احمدی نتواند به مکتب (مدرسه) برود و همچنین امکان بازی فوتبال را هم مثل قبل نداشت. پاکستان هم درخواست پناهندگی را رد کرده بود و خانواده احمدی فکر میکردند همانطور که کریستیانو رونالدو کودک جنگ زده سوری را با خود به اسپانیا برد، مسی هم چنین کاری را در قبال مرتضی احمدی خواهد کرد.
اما این اتفاق رخ نداد تا آن ها با سرخوردگی به خانه جدید خود در کابل بازگردند. حالا مدت ها از آن روز میگذرد اما مرتضی به مسی وفادار مانده. میگوید اگر به عقب برگردد دوباره آن پیراهن کیسه ای را میپوشد چون به این فوق ستاره علاقه زیادی دارد. خانواده مرتضی میگویند که او کم حرف شده و دیگر دوستی ندارد. در کابل عملیات های تروریستی طالبان افزایش یافتهاند و مرتضی در جستجوی یک زمین فوتبال و زندگی شاد است؛ جستجویی که هنوز به نتیجه نرسیده.
بلچر ریپورت با تهیه مستندی 10 دقیقه ای از زندگی کودک افغان دوباره نام او را این بار به شکلی متفاوت بر سر زبان ها انداخته است؛ این که دیدار با مسی سرنوشت پسر نایلونی را تغییر نداد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد