خوشبختانه رفتار مردم طی ۴۲سال گذشته نشانداده ملت ایران نسبت به تعیین سرنوشت خود حساس بوده و به همین دلیل در این سالها مشارکت چشمگیری را از سوی آنها شاهد بودهایم. علت چنین مشارکتی آگاهی مردم نسبت به آینده خودشان است. در انتخابات گوناگونی که در چهار دهه گذشته در کشور برگزار شده، اقشار مختلف مردم حضور داشتند و چنین حضوری، این پیام مهم را دارد که ملت نسبت به نظام خود وفادار و همچنین نسبت به آینده کشور امیدوار است. این حضور حاکی از ارزش و اهمیتی است که مردم نسبت به مشارکت خود در امور کشور قائلند. یقینا مشارکت فعال در انتخابات احساس مسؤولیت جمعی را افزایش میدهد.
احساس مسؤولیتجمعی یعنی مردم نسبت به انتخاب خود احساس وظیفه و تکلیف میکنند. مردمی که مشارکت گسترده در عرصههای مهمی مثل انتخابات داشتهباشند طبعا نسبت به سرنوشت کشور و جامعه احساس مسؤولیت میکنند و در انتخاب خود دقت لازم را بهکار خواهندبرد تا افراد شایسته و کارآمد را برگزینند. انتخابات حق مردم است و قطعا این حضور در انتخابات آگاهانه است و انتخاب مردم نیز دقیق خواهد بود. گذشته از این با توجه به حضور اقشار مختلف در عرصهانتخابات، رفتار قشر سالخورده میتواند بر رفتار جوانان و رای اولیها بسیار موثر باشد.
در حال حاضر به لحاظ سنی ایران جزو کشورهای جوان محسوب میشود. وجود چنین سرمایهای باعث میشود نیروهای جوان با توجه به داشتن انگیزه لازم و در صورت داشتن فرصت و انتخاب مردم با حضور خود در عرصههای مختلف سیاسی،اقتصادی و اجتماعی زمینه را برای رفع بسیاری از مشکلات و معضلات کشور فراهم کنند.
مشارکت بالای مردم در عرصههای مختلف و همچنین انتخاب افراد صالح و شایسته کشور را در مقابل تهدیدات مختلف داخلی و خارجی مقاوم و مستحکم خواهدکرد. از سویی دیگر برگزاری انتخابات با مشارکت حداکثری نقش مهمی در ناکامی توطئههای دشمنان علیه ملت ایران خواهدداشت. گسترش مشارکت و حضور گسترده مردم در انتخابات اهمیت دارد چرا که شور انتخاباتی در کشور و حضور مردم پای صندوقهای رأی میتواند تهدیدهای دشمنان را بیاثر کرده و آنها را نا امید کند. مردم ایران میدانند یکی از مهمترین اقدامات برای پیشبرد مسائل کشور و پیگیری اهداف انقلاب و نظام انقلابی حضور حداکثری آنها در عرصهانتخابات است. مردم با حضور گسترده خود در انتخابات باعث نقشآفرینی بیشتر خود در عرصه اداره کشور خواهندشد.
بیژن نوباوه نماینده پیشین مجلس / روزنامه جام جم