به گزارش جام جم آنلاین از فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) در آیین کاشت نهال دوستی با عنوان «با هم برای زمین» طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی در این مراسم عنوان کرد: در هفته درختکاری هستیم و پاسداشت ارزش محیط زیست و ارزش منابع طبیعی و درختان به عنوان نشانههای حیات بشری. همزمان در روزهای گذشته روز جهانی زن را پشت سر گذاشتیم و نقش زنان در صلح و در آینده بشری، زمین را مادر میدانیم و همه با نام مادر از زمین یاد میکنیم و این اهمیت نقش مادری برای آینده نوع انسان است.
وزیر امور خارجه بیان کرد: امروز ما مراسم کاشت نهال را با هم برگزار خواهیم کرد. شعر زیبای حافظ که توسط شهردار قرائت شد باید نمونهای برای ما در رفتار بینالمللی خود باشد. درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد، نهال دشمنی برکن که رنج بیشمار آرد.
ظریف افزود: امروز همراه با هم درخت میکاریم و همراه با هم یک تجربه در زندگی مشترک را نشان میدهیم و آن این است که محیط زیست مربوط به یک شهر و یک کشور و قاره نیست. محیط زیست همه ما به هم پیوسته است و نمیتوانیم در دنیایی زندگی کنیم که گوشهای از آن دنیا محیط زیست نامناسبی داشته باشد و احساس کنیم در دیگر گوشههای دنیا می توانیم از محیط زیست سالم استفاده کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: محیط زیست میراث مشترک بشری است و همه ما میتوانیم در ساختن میراثی بهتر با هم همکاری کنیم و همه ما میتوانیم در نابود کردن این میراث تلاش کنیم. هیچکس نمیتواند به قیمت نابود کردن میراث همسایهاش، میراث خودش را بهبود ببخشد. هیچکس نمیتواند با آلوده کردن محیط زیست دور و اطرافش محیط زیست خودش را بهبود ببخشد.
وی گفت: امروز درختی که در تهران میکاریم به هر محیط زیست در سراسر عالم کمک میکند. این درخت اگر درخت دوستی باشد و ما درخت دوستی بکاریم به دوستی در همه عالم کمک کردهایم؛ همانگونه که برای همه شما مسخره است که بگوییم دور محیط زیست خودمان دیواری میکشیم تا بتوانیم محیط زیست سالم در یک فضای آلوده داشته باشیم همان قدر این تصور باید مسخره باشد که ما برای خودمان صلح، آزادی و پیشرفت اقتصادی میسازیم، در حالی که همسایه ما در ناامنی، بدبختی و فقر و جنگ به سر میبرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: همانگونه که محیط زیست میراث مشترک بشری است، صلح، امنیت، پیشرفت و توسعه نیز میراث مشترک بشری است. همانطور که باید درخت بکاریم باید نهال دوستی بکاریم و باید نهال دشمنی برکنیم. بدانیم که دشمنی، دشمنی میآفریند. بدانیم که جنگ، ناامنی میآفریند و بدانیم در دنیای ناامن، جزیره امنی وجود نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان خانواده دیپلماتیک و کسانی که زندگی خودمان را وقف این کردیم که گفتوگو، صلح، همکاری و همراهی را در جهان گستردهتر کنیم، باید باور داشته باشیم که بدون یکدیگر و بدون همکاری و بدون مشترکات فراوان ما، امکان زیست صلح آمیز در جهان وجود ندارد.
ظریف گفت: محیط زیستمان و صلح مان را پاس بداریم. همکاری را پاس بداریم، تروریسم را کنار بگذاریم. فشار بر مردم برای اهداف سیاسی را کنار بگذاریم. تروریسم اقتصادی همانطور که تروریسمهای دیگر کار نخواهد کرد، کار نخواهد کرد.
وزیر خارجه با بیان اینکه وجدان مشترک بشری خواهان صلح است، همانطور که وجدان طبیعت ما خواهان محیط زیست سالم تر است، اظهار داشت: این وظیفه ماست که در این زمینه همکاری کنیم. آنچه امروز انجام میدهیم، یعنی کاشتن درخت دوستی و صلح دو هدف دارد یکی کمک به محیط زیست و یکی ایجاد فرهنگ کاشتن نهال صلح، همکاری و همراهی.
رئیس دستگاه دیپلماسی در پایان بیان کرد: امیدوارم در آستانه بهار طبیعت، زمانی که همه ما نو میشویم و طبیعت و تک تک ما نو میشویم، واقعا افکار و خانه دلمان را نو کنیم و دشمنیها را به کناری بگذاریم. فشارها و سلطهگریها را کنار بگذاریم و در محیطی امنتر، مهربانتر و سالمتر زندگی کنیم.
در این مراسم که در بوستان بهشت مادران برگزار شد،پیروز حناچی شهردار تهران و همسران دیپلماتهای مقیم تهران نیز حضور داشتند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد